Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

7

AMD först att dra nytta av DDR400

EBN rapporterar att AMD:s processorer kommer bli dom första att kunna användas tillsammans med de kommande DDR400-minnesmodulerna. Både SIS och Nvidia har chipsets med stöd för den nya standarden på gång till AMD:s processorer, men varken Intel eller tredjepartstillverkare har ännu så länge några planer på stöd för DDR400-minnen till Intels processorer.

7

Prestanda i rendering

X-Bit Labs har skrivit en jämförelse där de jämför de värsta grafikkorten i renderingsprogrammet 3DStudio Max5. Grafikkorten som testas är ATi Radeon 9700 Pro, Matrox Parhelia-512 samt Nvidia Geforce4 Ti4600. De slänger även med det proffisionella grafikkortet Quadro4 900XGL från Nvidia som referens i renderingsprogrammet. Mycket läsvärd artikel för er som renderar i 3DStudio Max5 och andra renderingsprogram.

0

Moderkortsförsäljning

DigiTimes har sammanfattat moderkortsförsäljningen för september. Inte helt oväntat kommer Asus på första plats, med MSI och ECS bakom.

0

Minnesmarknaden oktober

Anna Filatova hos X-Bit Labs har skrivit en marknadsöverblick över minnesmarknaden i denna månad. Det är en lång diskuterande artikel som går igenom vad som händer på marknaden, diskuterar standarder och mycket mycket mer. För er som är intresserade av minnen och minnestillverkare är detta är mycket intressant artikel, här kommer ett citat:

0

AGP 3.0-artikel

Den tyska hårdvarusajten Planet3DNow har skrivit en mycket intressant artikel som handlar om AGP 3.0. De har översatt artikeln på engelska vilket vi är tacksamma för. Den går igenom vad som är nytt med AGP 3.0, om AGPx8 som är endel av AGP 3.0 kommer kunna förbättra prestandan i spel, och mycket mer. Den är mycket tekniskt inriktad, men mycket läsvärd!

0

Micron demostrerade DDR-II

X-Bit Labs rapporterar att minnestillverkaren Micron demostrerade en minnesmodul med DDR-II i måndags på VIA Technology Forum 2002. Frekvensen på minnet var imponerande 533 MHz, vilket ger en ungefärlig bandbredd på 4.2GB/s.

1

ATi certifiering

ATi har på senare tid skaffat väldigt många tillverkare som bygger grafikkort på deras kretsar, och det kommer fler och fler. ATi introducerade därför för några dagar sedan en certifieringsmetod för att kunna garantera kvaliteten på grafikkort med kretsar från dem. Den innefattar mjukvarutest och hårdvarutest, men även en utvärdering av förpackning. Tycker detta är en mycket bra steg för ATi, för att sortera ut de tillverkarna som inte säljer kort som inte håller måttet. Vi får hoppas att alla tillverkare som producerar grafikkort med kretsar från ATi certifierar sina kort fortast möjligt.

5

Albatron i sverige

Vi fick ett mail av Petter Ahlén som är försäljningsansvarig på Network Technical AB vilket är en distributör av datorprodukter i sverige. Han medelar att tillverkaren Albatron snart kommer börja säljas i sverige. Albatron är en relativt ny tillverkare som bland annat producerar grafikkort med kretsar från Nvidia. De gör även moderkort med Intel och VIA-kretsar.

52

Utvecklingsexemplar av DFI AD77 Infinity hos SweClockers

Det börjar nu i Sverige dyka upp moderkort på marknaden som är baserade på VIAs senaste chip, KT400. Fördelar gentemot föregångaren med KT333-chipset är att det nya chipset har stöd för AGP 8x samt PC3200-minnen (vilket innebär en busshastighet på 200 MHz). Man kan alltså använda minnet i busshastigheter som 166 eller 200 MHz, asynkront, medan busshastigheten till och från processorn fortfarande är 133 MHz. Detta medför att minnesbandbredden ökar och därmed ökas även prestandan i datorsystemet.

25

IPoX Dual AMD

IPoX heter en underdivison till EPoX som sysslar med små servrar, bland annat. Nu släpper dem ett litet dual-moderkort kallat M762U/VN. Kortet är tänkt för klustersystem eller små servrar där liten yta är en viktig faktor.

Köp en MuVo av Dustin, tävla om Travelsound

Eftersom jag fått så många förfrågningar om var man kan handla den nya lilla MP3-spelaren från Creative tänkte jag tipsa om att hos Dustin finns den för 1,195 kr plus moms.

8

Kyro drivrutiner

PowerVR har släppt nya drivrutiner till grafikkort byggda på Kyro och Kyro II-kretsar. Versionen har nått 1.06.16.0051 och tyvärr har jag inte lyckats luska fram vad som är nytt med dessa drivrutiner. Ladda ner från PowerVR:

29

Abit Siluro OTES

Digit-Life har tagit lite bilder på Abits grafikkort Siluro GF4 Ti4200 OTES. Det är just OTES som är intressant med detta grafikkort. För er som inte vet är detta en ny kylningsteknik som enligt Abit kommer kunna kyla 15% bättre än vanliga grafikkortskylare. Man kan säga vad man vill om OTES, men kortet verkar mycket trevligt. Speciellt med dubbel bakplåt, det blir mer utrymme därbak och lättare att plugga in eventuella sladdar.

1

i845PE & i845GE

Imorgon är det mycket troligt att Intel kommer släppa två nya chipsets, i845PE och i845GE. Det är Intels senaste chipsets med stöd för Hyper-Threading och PC2700-minnen. X-Bit Labs, som brukar hålla sig uppdaterat med marknaden i Japan rapporterar att de redan börjat säljas i landet i öst. De har även samlat de flesta introducerade moderkort byggda på dessa två kretsar, bland annat från Abit, Asus och MSI. Det ska bli intressant att se om PC2700-minnen och Hyper-Threading kan öka prestandan på Intel-plattformen ännu mer.