Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

2

ATI och Linux

ATI släppte igår ett pressmeddelandet där de talar om att de har släppt drivrutiner för Radeon samt FireGL-familjen till Linux. I Radeon-serien gäller det dock inte för 7000 eller 7500, drivrutinerna är för 8500LE och uppåt till 9700 Pro och 9700 Pro AIW. Dock har inte drivrutinerna kommit upp på hemsidan än, men ni som har Linux, håll utkik på ATIs hemsida!

0

Resume av Comdex

GamePC har skrivit en resume av Comdex Fall 2002. De har med de största aktörerna såsom ATi, Nvidia, SiS och AMD, och presenterar vad respektive företag visade upp på mässan.

0

nForce drivrutiner

Nvidia har släppt nya drivrutiner för samtliga moderkort baserade på nForce. Nyheter är:

0

FIC VT31

Tillverkaren FIC visade i veckan på Comdex ett moderkort byggt på ATIs senaste moderkortskrets Radeon IGP340. Det är ett moderkort för Pentium 4-plattformen och har en Socket478-sockel. Här kommer lite specifikationer:

9

Intel Celeron 2.20 GHz

Intel lanserade för två dagar sedan två nya versioner av Celeron-processorn. Inga nya tekniker eller liknande, men frekvensen har nått 2.20 respektive 2.10 GHz. I övrigt är den skapad med 0.13-micronsteknik och erbjuder en 400 MHz systembuss (100*4). Frågan är bara om marknaden verkligen kräver mer frekvens på dessa processorer, OEM-marknaden använder dem nästan uteslutande i budget-datorer och vill man ha mer prestanda använder man sig av Pentium 4, så jag förstår inte riktigt intels höjning av frekvensen på Celeron.

1

SiS 655

Inte nog med att SiS introducerade en moderkortskrets för Athlon64, de visade även upp en ny moderkortskrets för Pentium 4-plattformen. Den heter SiS655 och stödjer dubbelkanaligt DDR333-minne. Annars är det inte speciellt mycket nytt, stöd för AGPx8, 533 MHz FSB (133*4) och MuTIOL 1G-tekniken.

0

SiS 755

Som ni kanske vet gick årets Comdex-mässa av stapeln i måndags. Hundratals tillverkare var där och visade det absolut senaste på marknaden. Vi börjar med att SiS introducerade SiS755, vilket är en moderkortskrets för AMDs kommande Athlon64 (ClawHammer). Det stödjer bland annat Intels HyperTransport och AGPx8. Här kommer lite specifikationer:

2

ATI Imageon 3200

För några dagar sedan släppte ATI en ny grafikkrets som kommer användas till mobiltelefoner och handdatorer. Det heter Imageon 3200 och har bland annat en inbyggd MPEG/JPEG-dekoder, som enligt ATI kommer kunna ge upp till 50% bättre prestanda när man använder JPEG och MPEG-filer. Ett citat från pressmeddelandet:

19

Den vilda jakten på FSB och dual DDR

Anandtech skriver i sin Comdex-rapport att Intel kommer att gå över till hela 800 MHz busshastighet med kommande moderkortschipsets under andra kvartalet 2003.
Först ut med 800 MHz FSB blir chipset Springdale-PE, vilket också kommer att stödja dual channel DDR 333/400 MHz.