Design och funktion

När det kommer till utformning och design av TV:n så är det en subtil och avskalad framtoning som erbjuds vilket är helt i min smak. Foten är ett helt stycke metall som löper längs hela undre kanten. Som ni kan se av bilden nedan hade jag riktigt svårt att få min kamera att inte fokusera på reflektionerna som blir när TV:n är avstängd.

LG OLED 48CX_front.jpg

Eftersom ingen bakgrundsbelysning krävs så är själva panelen ultratunn med undantag för elektroniken som behöver får plats i nederkant på baksidan.

LG-OLED-48CX_back.jpg

Foten är mer utrymmeskrävande bakom TV:n och sticker ut en bit för att skapa stabilitet och är det viktigt att få till en så slimmad installation som möjligt så stöds även väggfästen med VESA-standard. Dock kommer det bli en lite luftspalt mellan den tjockare delen i nederkant kontra övre delen som är mycket tunn.

LG-OLED-48CX_back_vents_and_bulk.jpg

Det finns även en liten brunn med ett tillhörande plastlock för att hjälpa till med kabeldragningen. Personligen fann jag väldigt begränsad nytta av detta då kontakterna sitter placerade en bra bit på sidan vilket gör att det blir rätt mycket kabelhängande ändå. Strömkabeln är gömd bakom en liten plastlucka den också. Kontakten är dessutom väldigt slimmad och vinklad vilket kan hjälpa till för att få en så ren installation som möjligt.

LG-OLED-48CX_back_foot.jpg

Allt som allt är detta en väldigt stilren modell. Den känns så minimerad som LG har kunnat göra den. Det mesta utgörs av panelen själv och stativet. Elektronik och dylikt har slimmats ner så gott det går misstänker jag. Vid första anblick så ser det ut som att panelen enbart har en millimetertjock kant runt om men när den väl är igång så syns en svart ram om cirka 5 mm.

LG-OLED-48CX_rim.jpg

"Kantlös" design som ändå kräver lite kant

Designen på 48CX är helt i min smak och kan nog passa in i de flesta vardagsrum och skrivbord. Framifrån så är det i princip bara en enda stor panel och det märks att OLED-tekniken kan möjliggöra extremt tunna paneler.