Hyte Y70 Touch

Hyte-Y70-Touch-1.jpg

Hyte Y70 Touch utan fyllning.

Egenskap

Värde

Typ

Miditower

Formfaktor

E-ATX, ATX, Micro ATX, Mini ITX

Dimensioner (B×H×D)

320 × 470 × 470 mm

Vikt

13,40 kg

Material

Stål, plast, härdat glas

3,5”-platser

2 st. (delar vaggor med 2,5")

2,5”-platser

4 st. (delar vaggor med 3,5")

Fläktplatser

7 st. 120/140 mm, 3 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

Inga

Platser för expansionskort

7 st. halvhöjd, 4 st. fullhöjd (vertikala)

Anslutningar

2 st. USB 3.0, 1 st. USB 3.1 Gen 2 Type-C, ljud (kombinerad 3,5 mm-anslutning för ljud och mikrofon)

Nätaggregat

Ej inkluderat

Pris

4 999 kronor

Hyte vann mången glas-entusiasts gunst när företaget för ett par år sedan lanserade chassit Y60. Den väldigt akvarielika designen kombinerat med ett medföljande vertikalt grafikkortsstöd blev snabbt en favorit hos de som värdesätter estetik utan att tumma allt för mycket på funktion.

Sedan lanseringen har det därtill blivit en allt vanliga syn med byggen där användare modifierar chassit med en skärm i den vertikala glaspelaren i chassit framkant. Därtill blev det uppenbart att chassits design lämnade en del att önska i fråga om luftflöde när grafikkort ur nyare snitt plötsligt byggde mer än 3 expansionsplatser i bredd.

De två ovan nämnda punkterna har Hyte haft i åtanke med uppföljaren Y70 Touch. Konstruktionsmässigt är det en större låda med bättre luftflöde och plats för större radiatorer. Själva huvudnumret är dock den inbyggd skärmen där Hyte verkligen tagit i från tårna.

Låt oss börja i den änden då det trots allt är den högupplösta elefanten i rummet. Istället för föregångarens snedställda glaspanel i framkant har chassits utrustats med en 14,1 tum stor touch-skärm. Skärmen har stöd 10 punkters multi touch och är i den smått galna 3 840 × 1 100 pixlars upplösning. LCD-panelen har en uppdateringsfrekvens på 60 Hz och har en genomtänkt anslutningslösning vi kommer till längre fram i texten.

Högst troligt är att skärmen bär en stor del av kostnaden för det väldigt dyra chassit. Den som tycker att en skärm på chassit låter som trams bör vända bort blicken för det är Y70 Touch-chassits huvudakt och adelsmärke.

Hyte-Y70-Touch-3.jpg

Gott om utrymme på både bredden och höjden.

Om vi för en stund bortser från skärmen och inspekterar det övriga lådan har att erbjuda är det tydligt att Hyte lyssnat på feedback sen sist. Lådan utökar bredden från 285 till 320 millimeter och ger ordentligt med luft även till de bredare grafikkorten på marknaden. Därtill har tillväxten på höjden gjort det möjligt att montera en 360 millimeters-radiator i sidan som kan vara upp till 125 millimeter tjock. Väl tilltaget med andra ord.

Hyte-Y70-Touch-14.jpg

Ovansidan täcks av en stor perforerad kåpa med dammfilter.

Hyte-Y70-Touch-12.jpg

Undersidan är även den täckt med dammfilter.

Blickar vi mot toppen och botten av chassit är det båda bestyckade med fläktplatser täckta av dammfilter. Undersidan har sedan sist utökats med stöd för tre stycken fläktar i 120 mm-fläktar eller två stycken 140 mm.

Hyte-Y70-Touch-38.jpg

Toppdelen i standardläge.

Hyte-Y70-Touch-39.jpg

Toppdelen i sänkt läge.

Ovansidan har stöd för samma uppsättning fläktar alternativt en radiator i upp till 360 millimeters-storlek. Stödet har även det förbättras och det kan nu husera radiatorer i upp till 68 millimeters tjocklek i toppen. En välkommen ökning från de 30 millimeter som var det maximala i föregångaren Y60. Själva monteringsramen går att flytta mellan två olika lägen beroende på hur tjock radiator du väljer att montera vilket är en fiffig förbättring.

Hyte-Y70-Touch-7.jpg

Full vy av baksidan med skärmutgång för den inbyggda skärmen.

Vrider vi på lådan och inspekterar baksidan finns det ett par detaljer som sticker ut. Först och främst är de sju stycken vertikala expansionsplatserna av halvlängd. I praktiken innebär detta att instickskort annat än grafikkort behöver vara av samma dimensioner.

Hyte-Y70-Touch-10.jpg

Den inbyggda skärmen terminerar i en Displayport nära grafikkortets plats.

Den nedersta av dessa platser huserar Displayport-kontakten som går till den inbyggd skärmen för att lättare kunna kopplas från grafikkortet. Den ökade bredden på chassit är en del i ledet att stödja större grafikkort. Det finns nu gott om utrymme även för riktigt breda grafikkort utan att lufttillförseln blir allt för lidande.

Hyte-Y70-Touch-9.jpg

Vaggor för lagringsenheter.

Jämte moderkortet syns även vaggorna ämnade för lagringsenheter och har stöd för 2 stycken 2,5" eller 1 styck 3,5"-enhet per vagga.

Hyte-Y70-Touch-17.jpg

Samtliga paneler går att ta bort utan verktyg

Hyte-Y70-Touch-16.jpg

Samtliga paneler går att ta bort utan verktyg

Hyte-Y70-Touch-22.jpg

Samtliga paneler går att ta bort utan verktyg

Sidopaneler och toppen kan nästan helt och hållet monteras av utan verktyg. De sitter fast med plastclips och inger intrycket av att sitta ordentligt. Filtret i botten har en liknande konstruktion med sitter dessutom säkrad med en tumskruv.

Hyte-Y70-Touch-36.jpg

Skärmen kopplas enkelt bort med fyra skruvar för enklare montering.

Hyte-Y70-Touch-27.jpg

Kablarna till skärmen är dragna invändigt.

Själva skärmen går att bort med hjälp av fyra skruvar och öppnar upp huvudkammaren för att lättare ge tillgång till det invändiga. Skärmen sitter kopplad med Mini Displayport som sedan går invändigt till baksidan och USB Type-C-kontakten terminerar i en kontakt för SATA-ström. 

Hyte-Y70-Touch-37.jpg

Insidan är rymlig och luftig.

Själva huvudkammaren är en riktigt rymlig historia där luftkylare på upp till 180 millimeter får plats samt grafikkort med en längd på upp till 422 millimeter och en bredd på 105 millimeter. I bakkant finns det plats att montera en fläkt i 120- eller 140 millimetersstorlek eller en radiator i samma storlek.

Hyte-Y70-Touch-29.jpg

Baksidan erbjuder gott om utrymme för kabelhantering.

Vänder vi på chassit är det riktigt luftigt och öppet även här. Det erbjuds plats för nätaggregat på upp till 235 millimeter i längd och kabelgenomföringshålen är stora och beklädda med en gummiskärm som är väldigt generös med utrymmet.

Hyte-Y70-Touch-30.jpg

Utrymme för kabelhantering med kardborreband.

Hyte-Y70-Touch-32.jpg

Kabelgenomföringshålen är stora och välplacerade.

i botten av baksidan finns det kardborreband för att lättare kunna sortera kablar till förslagsvis RGB- eller fläkthubbar. Därtill finns det gott om utrymme för att dra till exempel strömkablar till grafikkort i nederkant istället för från sidan. Skulle du däremot välja att göra detta finns det som sagt flertalet väldigt välplacerade kabelgenomföringshål att dra kablarna igenom.

Hyte-Y70-Touch-34.jpg

Bland de medskickade tillbehören står det att finna en kort Displayport-kabel.

Icke att förglömma är de medskickade tillbehören dör det finns fler kardborreband för den som inte vill använda buntband, extra plastclips samt en adapter för 3,5 millimeters-porten för mikrofon och ljud. Givetvis medföljer även en kort Displayport-kabel för att enkelt koppla skärmen till ditt grafikkort.