Sammanfattning

Efter att gjort ganska små inkrementella förbättringar mellan de två tidigare generationerna av Dark Power Pro satsar Be Quiet till slut på att skapa ett genuint flaggskepp i sitt nätaggregatssortiment. Dark Power Pro 12 är ett minst sagt imponerande bygge på både in- och utsidan, där det erbjuds elektrisk prestanda i toppklass sett till spänningsreglering, rippelhantering och verkningsgrad samtidigt som man uppnår nya nivåer av premiumkänsla sett till modellens yttre.

bq_dpp_12-19.jpg

Gällandes kablar och kontakter finns det verkligen inget att klaga på, där dessa bör täcka in i princip alla tänkbara behov för ett riktigt högpresterande datorbygge samtidigt som de även är lättarbetade och estetiskt tilltalande tack vare individuell sleeving. Som grädde på moset håller företaget sitt löfte om att producera tysta produkter, där den inbyggda fläktlösningen håller enheten på en förhållandevis låg ljudnivå även när effektuttaget skruvas upp till max.

Sett till modellens rekommenderade prislapp på 3 990 kronor är det knappast ett billigt nätaggregat det handlar om, samtidigt som ganska få användare har behov av en enhet i effektklassen 1 200 W. Med detta sagt är nätdelar av denna kaliber sällan prisvärda, och sett till hur det ser ut på resten av marknaden i toppsegmentet ligger faktiskt Dark Power Pro 12 ganska bra till, och detta speciellt när rivaler som Corsairs AX1600i har skjutit i taket prismässigt det senaste året.

Sammanfattningsvis är Dark Power Pro 12 en tämligen nischad produkt för den som verkligen har höga anspråk gällandes både tillgänglig effekt och imponerande elektrisk prestanda. Tillhör man den gruppen människor kommer dock denna modell troligtvis vara det sista nätaggregatet man köper på många år, förutsatt då att inte en viss ny standard slår igenom på bred front.

Skyhög verkningsgrad och imponerande elektrisk prestanda gör Be Quiet Dark Power Pro 12 till ett nätaggregat i toppklass

Fördelar

  • Riktigt stabil spänningsreglering

  • Mycket låga rippelvärden

  • Verkningsgrad i toppklass

  • Imponerande anslutningsmöjligheter

  • Snygga och lättarbetade kablar

  • Tyst drift

  • 10 års garanti

Nackdelar

  • Dyrt

Pris vid publicering: 3 990 kronor
Lägsta pris: