Inlägg

Inlägg som Trackmaster har skrivit i forumet
Av Trackmaster
Skrivet av Chromatic:

Blir inte klok på detta, har köpt vindrutetorkare två gånger nu, en gång på Mekonomen som gick efter Regnr och årsmodell (svindyra, typ 600 spänn...) och en gång på Biltema, alla gånger fick man samma torkare till bilen... "Längre finns inte" säger dom, "Detta är det som Toyota säger att exakt din bil ska ha" säger dom...

Varför i hela hisingen får jag en jävla rand varje gång jag kör med den... Varför räcker inte bladet den där sista millimetern?
Detta är helt fasansfullt.

<Uppladdad bildlänk>

Brukar köpa på Wipers.se - helt ok enligt mig.

Av Trackmaster

Kollar efter bil med dragkrok för runt 50k för extra bruksbil, då jag behöver något i 2år (renoverar) nu när jag lämnar tillbaka leasingbilen och vill bara ha något som funkar under perioden. Men herre min skapare vad covid-perioden har förstört andrahandsmarknaden totalt.
Bara skrot och man får väldigt lite för pengarna nuförtiden.

Av Trackmaster
Skrivet av emilakered:

Någon som har erfarenhet av Honda e:Ny1? Den blev väl rätt sågad vid lansering, mest i förhållande alternativ med ungefär samma prislapp.

Nu är den nere på ~280K ny för "Elegance" och ~300K ny för "Advance". Ser jag på specifikationerna är det lite intressant - är inte supernöjd med ID.3:an, och skulle gärna testa något annat. Blir inte enormt mellan om jag ser till beg-priserna.

Var ser du dessa priserna för Hondan?

Av Trackmaster

Har haft två mobiler och nu när min jobbmobil gick sönder och fick en ny så provar jag med dual-sim.
Försöker ställa in en hel del i telefonen, både för simkortet för jobbet samt notiser för appar

Får testa mig fram, annars kan jag alltid falla tillbaka till separata mobiler. Men det hade varit skönt att slippa ena telefonen, speciellt när man har beredskap.

Av Trackmaster
Skrivet av Meto:

Det rör på sig snabbt nu. Nätet är viktigare än operatören, tyvärr inte lika enkelt att byte ut. Bredand2 och Bahnhof erbjuder alltid IPv6 om nätet har stöd för det. Telia har alltid IPv6 i deras eget fibernät ?

Av egen erfarenhet så vill jag säga att de mindre aktörerna av ISP är oftast inte problemet, utan de stora. Dock inte Telia, Telia ställer upp med IPv6 i stadsnäten som de själv inte äger.

Av Trackmaster
Skrivet av Bredband2:

https://ispmedipv6.se/isp/

Tobbe har en bra lista!
Enjoy!

Den där listan är inte uppdaterad på länge. Finns flera KOs med på listan som är på shame sidan fast att man har IPv6 aktiverat i stadsnätet.

Av Trackmaster

Många företag kallar allt möjligt för AI nu just för att locka investering. Många investerare är äldre som knappt kan teknik och följer trender som är heta.

Av Trackmaster

Det lät bra, men man har blivit besviken förr. Så jag tänker inte ha några förhoppningar.
Men hade varit skoj om man kunde varva detta mellan säsonger för Poe2 i framtiden.

Av Trackmaster
Skrivet av andreasa64:

Det är bra att dom sätter sådana krav för det blir en trafikfara när allt ligger i displayen och det är lika farligt som att greja med telefonen under körning.
Ta nya EX30 som ett exempel där vissa funktioner som man kan behöva aktivera under körning ligger i under menyer så att man får klicka sig fram flera gånger för att komma dit.

Det är helt hål i huvudet på Volvo som har valt denna lösning, har man helt gått ifrån att bygga säkra bilar? För en säker bil gäller även förarmiljön.

Av Trackmaster

Det där ser ut som svartfiberförbindelse. Så om ni ska köra vidare på det så behöver ni även höra er för med en tjänsteleverantör som ska leverera tjänsten till fastigheten så ni pratar i rätt våglängder som Blunden skriver ovanför.

Av Trackmaster
Skrivet av Exhaust:

Fiber-routern från min ISP är Inteno EG400 R1

Det där är någon form av router/cpe för kopparnät och inte fiber. Tyvärr ingen erfarenhet av Inteno.
Nu kan jag inte svara på om denna enhet behövs, men agera den som CPE så behövs den och då tror jag du får ringa din tjänsteleverantör för att få den i brygga.
Om den inte agerar som en CPE, så borde du fritt kunna koppla in en router direkt i nätverksuttaget du ska ha för inkommande.

CPE = fiber/kopparomvandlare för att hantera din uppkoppling.

Av Trackmaster

Vad är det för fiberkonverter från din ISP? För en Fiberkonverter (CPE) är generellt ingen router utan agerar bara som en switch.
Finns undantag har jag sett där tillverkare vill pusha ut CPE:er med wifi (varför man nu skulle vilja ha det).

Av Trackmaster

Ett steg i rätt riktning. Kommer trycka på tillverkarna att faktiskt utveckla produkter som är lättare att reparera. Se bara på Apple t ex som har börjat tänka om, även om det inte är perfekt så är det ett steg i rätt riktning.

Av Trackmaster

Att ta en mobil istället för löneökning är inget bra. Tänk på att löneökningen även är pensionsgrundande.

Av Trackmaster

När vi väl är inne på strålkastare för bilar så undrar jag hur Tesla-bilar kommer igenom besiktningen med sina strålkastare. För det är oftast dessa jag möter som har bländande ljusbild även på plan mark. Givetvis tittar jag inte in i strålkastaren, men man märker direkt när en bil har skev ljusbild.

Av Trackmaster
Skrivet av leopard01:

Tänk på att du tappar väldigt mycket i lön, tjänstepension och i det sociala försäkringssystemet uppgående till miljoner över ett arbetsliv.

Det är inte så att han har dålig lön nu, speciellt inte i Gävle där medianlönen är lägre.
Det är även viktigt att man trivs där man bor och på sin arbetsplats.

Av Trackmaster
Skrivet av Extol:

@Trojancreeper kör mycket lila wisps så kanske du kommer få en Känns som största chansen att få T0 items är denna liga. PSRS är riktigt starka och roliga att köra med + alla nya specters. Behöver bara fixa mitt gear (0 chaos res och 0 spellsupression) så kommer det kännas mycket bättre. PSRS gör redan galen skada

Jag funderar på att skippa SRS och gå mer på Golem, zombie och specters för att slippa trycka på knappar
https://youtu.be/u0dboahC560?si=p4d498w1mevcBaD2 detta tänker jag mer på. Kräver dock investering i builden, för corpses för specters är inte billiga.

Av Trackmaster
Skrivet av Trojancreeper:

Nu har Affliction varit igång strax över veckan och hur har det gått för er i Wreaclast?
Boneshatter Slayer
https://i.ibb.co/HG2R3Tg/Pobbin.png
Försöker själv dra in lite currency då uppgraderingar börjar bli dyrt.. Fokuserar Abyss & Expedition.

Expedition är annars en guldgruva för currency. Lyckas du crafta bra med Rog, så kan du snabbt få in currency via trade.
Har inte hunnit spela så mycket mer än förra helgen, men denna ligan är riktig grym.
Kör en SRS Guardian, men kommer ändra lite och köra på lite annan typ av minions.

*Edit* Missade att du körde Expidition, läste Heist av någon anledning. Sorry

Av Trackmaster
Skrivet av DennisOlof:

@K-D][Aramis intressant. Får jag fråga dig om du kan spekulera lite åt oss här på Sweclockers. Hur mycket i procent har stadsnäten (eller fibernät för den delen) höjt sina avgifter mot andra ISPs som i sin tur levererar tjänsterna i fibernätet. Vad skulle du uppskatta det som, eller så kan du ange i kronor hur mycket det har ökat över t.ex. en 10års period.

Jag har märkt att det numera är ganska stor skillnad i priser mellan olika fibernät, samt att man i vissa nät plockat bort lägre hastigheter. Det kan skilja 100-300kr mer i vissa fibernät för lägsta tjänsten som jag brukar jämföra med. Internet 100/100 till ordinarie pris beroende på vilket fibernät det är och vilken ISP du väljer.

Jag läste artikeln för ett tag sedan om att man svamlade om höjda priser eftersom energipriserna gått upp etc men det tycks vara så att man passar på och höjer bra mycket mer än vad som egentligen skulle behövas, varför vet jag inte. För inte tala om hur galet mycket "kampanjer" det är hela tiden till reducerat pris från nästan alla leverantörer.

Från ett annat stadsnät/KO. Höjde snitt 18kr på hastigheter 250Mbit och under.
Inte reviderat priserna på 3år och var tvungen att göra det nu eftersom fiber, aktiv utrustning, energi och personalkostnader har stigit i hög takt.

Vi har inte varit öppna med det innan, men eftersom flera operatörerna talar osanning och kunderna ringer oss och klagar, så har vi valt att spela med öppna kort när kunden ringer. Tröttsamt att år efter år höra att deras höjning är för att vi har höjt.

Av Trackmaster
Skrivet av Bozzeta:

kan vi nu leverera upp till 10 Gbit/s till nästan alla slutkunder i vårt nät.
https://openinfra.com/nyheter/investeringar-i-natet-for-att-o...

1 000/1 000 Mbit/s
549 kr/mån

5 000/5 000 Mbit/s
879 kr/mån

10 000/10 000 Mbit/s
999 kr/mån

Ser inga priser på sidan, eller har de tagit bort dessa?