Inlägg

Inlägg som Gulsmurf har skrivit i forumet
Av Gulsmurf

Hej. Finns Gigabyte GA-Z170M-D3H kvar?

Av Gulsmurf
Skrivet av dlq84:

Det är inte säkert att din CPU har inbyggd iGPU, därför frågade jag om exakt vilken det är. Ok, så du vet egentligen inte vad som orsakat felet?

Oh well, du kan hjälpa folk genom att ange budget och exakt vilka delar du vill byta ut. Så kommer nog förslag på köp rulla in.

Yes jag har 0 idé, den bara dog över natten.
Runt 8 men kan gå en bit över får man väl lägga för moderkort och cpu tänker jag om man inte ska dumsnåla

Skrivet av macmann1:

i7 7700 rimligtvis, ser ut att vara den här datorn:

https://www.power.se/datorer/datorer/stationar-dator/asus-g11...

Om det nu är moderkortet som är kasst så kanske det lättaste är att försöka hitta ett begagnat för din CPU och stoppa in i ditt fractal chassi, och bara köra vidare? Borde inte vara omöjligt, för så gamla grejer är det ju inte.

Helt rätt. Den Burken är det, är det värt att försöka fixa eller nätter att bara bita i det sura äpplet och köpa nytt? Var ett tag sedan jag var insatt, men då den ändå har 6 år på nacken borde det vara sista versen ändå?

Av Gulsmurf
Skrivet av dlq84:

Vänta lite nu, vad är det för uppgradering du gjort? BIOS? I så fall, märke och modell på morderkort?

Vet inte vad en "i7700" är. Exakt vilken CPU är det?

Hej. Var nog otydlig.
Det var en Windows uppdatering eller något som kördes över natten. Kan Självklart vara något annat men ingenting funkar nu, och jag tror moderkortet är dött, då ingen signal går ut.

Av Gulsmurf

Dator dog, hur uppgradera?

Halloj i stugorna.

Min dator verkar inte ha gillat uppdateringarna eller så jag gjorde och verkar ha gett upp. Det var en Cd11k med ett 1080ti, i7700 samt 32gb ram.

Efter natten får jag inte ens igång bios, och jag gissar att det är kört, då moderkortet inte ger ut signal via hdmi. Då den är ca 6år borde det knappt vara lönt att försöka reparera. Fläktar osv snurrar så kortet får ström.

Då ekonomin är som den är letar jag efter tips på bra uppgraderingspaket som ändå får duga. Spelar minimalt och sällan på hög upplösning, men vill kunna redigera lite film och foton i hög upplösning.

Tänker att grafiken får duga med 1080ti ett tag till, men det var ett tag sedan man kollade runt på vad som behövs. Vad föreslår ni för uppgradering?

Har ett gammalt fractal define r5 samt en 700w psu

Av Gulsmurf
Skrivet av BiTTeR-:

Förstår verkligen inte varför det är så provocerande att de vill ha betalt om ens granne, mamma, kompis osv använder ens Netflix.
Samtidigt klagas det på utbud, tjänster, funktionalitet osv samtidigt som hälften av användarna åker gratis via en bekant?
Det är ju inte direkt utvecklingsfrämjande.
Låter mest som en kopia av piratebayargumenten som flödade för ett antal år sedan.

Har inte Netflix själv längre men det var av andra anledningar.

Jag kan hålla med om att de är snarlika argument. Men det har nog lite med att göra att Netflix var med och sparkade undan ett stort behov av sådana tjänster och tog över användarna. Argumentet var ju att det var smidigt att kunna betala en summa för att se film smidigt, vilket verkade vara av mera vikt än just "gratis" via torrent.

Men sen blev det mera och mera tjänster, och det börjar nu återgå till det tidigare stadiet med flera olika tjänster och paket, då alla ska ha egna tjänster och filmserien kan delas upp på två tre olika leverantörer. Tom de gamla kabeltv leverantörerna erbjuder ju nu olika streamingpaket.

Det blir för dyrt för att hantera och således är det inte värt det. Sedan är det även en liten gren av vad som räknas som hushåll och familj, vilket kommer i en tid där inflationen skapar sparbehov, samt närmare band till familjer.

Av Gulsmurf

De säljer ju en del kopior och annat som är olagligt, så gissar på att affären går under när de får lite ljus på sig, och myndigheterna kanske får in en anmälan eller två?

Av Gulsmurf

Var inne på sidan nu och det verkar som om de säljer en del upphovsrättsskyddat material. Kanske kan vara bra att kontakta tex Nintendo eller Disney och påtala detta? De brukar inte vara superglada på detta.

Tänker att det kanske kan få likande sidor att tänka till innan de börjar bedra folk?

Skulle det fastna i tullen är det väl mottagaren som åker på en extrem smäll..?

Av Gulsmurf

Bara Apple som skulle kunna ta bort saker som en laddport, marknadsföra det som en premiumfunktion, och sedan höja priset. Gissar på 35-40 lax, och mera onödig funktioner.

Får vi se en S-pen..? Eller jag menar en Apple Pen inbyggt?

Av Gulsmurf
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Historisk så har man fått mer hdd per krona att köpa de stora 5,25" usb hdd, ibland har de stora haft högre rotererationhastighet (7200rpm istället för 5400rpm).

I praktiken får man nog läsa specifikationen för att se vilken som är snabbast, andra saker som usb version, cache m.m påverkar. Högre rotererationhastighet kan leda till högre prestanda, men oftast är det främst söktiden som påverkas. Vill man söka efter filer på en hdd så är hög roterationshastighet den stora flaskhalsen, likaså om man kopierar tusentals småfiler.

Varför man inte kör stora 5,25" hdd på endast usb. Så drar de mer ström, dagens usb borde klara detta. Men jag tror tillverkarna tar det säkra kortet och har en extern strömförsörjning för att slippa alla kunder som klagar att den fungerar dåligt, bränner deras undermåttliga usb port etc.

Tack för svar!

Av Gulsmurf

Varför köpa en stor wxtern hårddisk?

Hej.

Tänkte skaffa lite mera backup unde black friday/week/month för filmning etc som är en platskrävande. Många har redan börjat rea ut extern lagringsmedia, men där jag går bet är om man ska ha en stationär med extern strömförsörjning (3,5 disk) eller en liten portabel? Då du får runt 5 gb för tusenlappen för en liten eller 8 gb för 1500 om det är en stationär disk, så är det ju båda relativt billigt. Men är det någon fördel med en strömförsörjen? Känns som att det blir klumpigare etc..? Eller vad missar jag? Hastigheten?

Av Gulsmurf
Skrivet av seville57:

HBO Max - inget Dolby Atmos ljud på Chromecast 4K Google TV. Netflix 4K, Disney + (Star Wars) på samma Chromecast - Dolby Atmos ljud på vissa filmer/serier (i ibland stämmer inte detta med infotexten). Ja, jag har en A/V receiver: Marantz NR 1711 (kör Dolby Atmos 5.1.2).

Kan du ha svarat på fel inlägg?
Är inte helt säker på hur det relaterar till det jag skrev.

Av Gulsmurf
Skrivet av Quim:

Du tror inte kunkurrenterna en dag också vill börja tjäna pengar på sina strömningstjänster?

Sen gällande politiskt fokus, så är det ju exakt likadant på Disney, Apple, HBO & Prime. Så där e ju inte netflix ensamna.

Självklart. Men de andra har råd att förlora men ta igen på andra marknader på ett annat sätt. Och har därför råd att förlora mer på politiska utspel också.

Gällande att tjäna pengar är det en svår balansgång då man inte per automatik tjänar mer genom att ta mer betalt, då andra helt enkelt kan välja att nyta tjänst och sluta betala helt. Jag delar konto med min mor. Ingen av oss skulle betala fullpriset för det, men är ok med att dela på kostnaden. Två mindre tittare och 179 kronor bort ger ju varken mera streams eller pengar in.

Av Gulsmurf

Det känns som om antipiratbyrån lever kvar men som konsulter åt Nerflix. Självfallet är det ett problem med att folk delar konton istället för att köpa eget.

Men det är också ett problem med att tekniken springer ifrån dem, och de inte hänger med. HBO, Disney och Amazon har pressat marknaden och kan konkurrera i både pris och kvalitet.

Netflix har ofta tappat i verklighetsförankring vad användarna vill ha och pumpar ut massa skräp utan spets. De har också varit extremt fokuserade på inkludering och annat politiskt, vilket gjort att serierna/filmerna får fel fokus och tappar filmens handling.

Av Gulsmurf
Skrivet av anon88212:

Synd, fantastisk tjänst.

Är uppenbart att de här som hurrar och tjoar om att det var kasst aldrig provat. Inga tekniska problem överhuvudtaget (t o m Cyberpunk gick felfritt från dag ett).

För att sammanfatta min upplevelse med Stadia så återupptäckte jag glädjen med att spela, fick två utmärkta kontroller gratis, två Chromecast Ultra gratis, gratis spel (även de jag köpte, hoppsan Steam-tomtar) och fick alltså betala ca 2000 kr för pro-premuneration för drygt två års spelande i toppklass. Slå den dealen den som kan.

Och för de som tror, "aldrig spelat på bra pc hörr hörr". Jag sitter på en halvår gammal hemmabyggd pc för 40 000+ och oled gaming monitor. Stadias upplevelse var bättre...

Jag håller med, men skulle säga att ibland funkade inte stadia smärtfritt, och det drogs ibland med barnsjukdommar.

Men sellan man tänkte på att det var en streamingtjämst när man satt där med sin burk och skärm för 30+ papp, och allt flöt på...

Av Gulsmurf

Men attans också. Körde deras pro version 99 kr i månaden för höguplöst. Skitsmidigt att bara ha ibland och leka när man hade folk över... kul att få saker tillbaka då man köpt spel och spelat färdigt, men hade hellre sett att de fortsatte. Också skönt att kunna lämna datorstolen och sitta i soffan...

Chromecasten man fick med används dock dagligen.

Av Gulsmurf

Tack för svaren. Jag ska förmedla dessa och se vad utfallet blir!😀

Av Gulsmurf

Ska hjälpa en vän med dator. Vad är rimligt?

Hej en vän ska bärja skolan och är ganska ointresserad av datorer överlag. De kommer vara i behov av enklare arbete i premiere pro och photoshop under årets gång, men vad jag tolkar det som är det basic nivå och inget roligt animerande osv. (Det ska göras annat men när jag såg programmvarirna de skulle få var det premiere pro som stack ut).

Hade det varit jag hade jag fläskat på men en schyst gamingdator så man kan ta ut svängarna, men det känns elakt att rekomendera det då intresset för han kommer vara slösurfande och netflix när skolan är över. Dvs han är i behov av en renodlad basic laptop, som orkar lite mer än en vanlig burk. Gärna större ssd och mera ram så att den orkar med när belastingen tar fart.

Vad skulle ni rekomendera. 6,7,8 papp känns enligt mig rimligt för det men behöver han lätta på lädret ytterligare är det görbart med.

Edit -gärna 15-16 tum
Tack och bock för hjälp!

Av Gulsmurf
Skrivet av Tim_quartz:

Tjena!
Jag köpte en sån här plastlåda för att sous videa i idag.
Förvaringsbox Jula
Har startat sous viden på 68grader och märkt att plasten har expanderat lite lite grann nu på nån timme.
Tror ni att det är nån större fara att plasten helt kapsejsar och jag får en gigantisk vattenpöl i köket?
Vet att det står att den ska klara 120 grader, men blir ändå lite fundersam på hur länge.
Är det nån som kör på dom här själv som kan komma med lite insikt?

Hade en liknande från Classe. Funkade perfa till jag köpte en riktig från Amazon. Expanderade lite då plasten inte var för tjock och fast till att börja med. Har för mig att jag körde potatis på väldig hög värme i den tom

Av Gulsmurf
Skrivet av mrTLU:

Bör väl funka i teorin kan jag tycka. Men.
Lite av poängen att puttra länge, är väl att allt i grytan tar smak av varann? Så, jag tror köttet kommer smaka mindre gryta, och grytan mindre kött.
Tänk jordgubbstårta liksom, alltid bättre dan efter när den har saftat till sig.

Håller helt med. Hela grejen är ju att de ska puttra ihop. Gärna med ett glas vin eller två i grytan (och självklart ett till kocken).

Av Gulsmurf

Jag är på jakt efter en riktigt billig skrivare. Dvs så pass billig att det ska motiveras att ha en hemma istället för att åka till biblan och jobbet att skriva ut.

Skriver ut totalt kanske 30 sidor per år, men iblan finns det ju ett behov. (Returetikett, biljett där mobilen inte godtages, dokument för typ italienska myndigheter där digitaliseringen inte finns på kartan ännu osv?)

Köpte en för några år sedan för en typ 299, men den har gjort sitt nu, och behöver ersättas. Någon som sett något?