Hjälp med att uppgradera min sons PC

Permalänk
Medlem

Hjälp med att uppgradera min sons PC

Tänkte att jag skulle pröva denna väg eftersom jag inte själv har tillräckliga kunskaper för att veta vad jag ska börja med när det gäller en uppgradering.

Min son som är 11 år har fått min gamla hem-PC;

Dell Dimension XPS D266
NVida Riva 128
96 MB RAM

Nu börjar han tycka att den är allt för trög att spela spel på. Som en "snäll" far så funderar jag på att hjälpa honom lite med någon form av uppgradering. Naturligtvis är det en kostandsfråga. Är det överhuvudtaget värt att köpa något mer till den befintliga PC:n, eller är det inte värt det. Har ju inte råd att köpa en ny "burk" till honom.

Kom gärna med förslag. Ska jag byta grafikkort? Köpa mera minne? Eller är det ett nytt moderkort som gäller med en helt ny processor? (Det var så jag hittade detta forum) Vet som sagt inte vad som är värt att satts på när det gäller en så pass gammal dator.

Tack på förhand. !

Permalänk

det beror ju helt på vilka spel som hans skall spela och vad han annars gör på datorn!

Utan att du specificerar uppgifterna skulle jag säga ett nytt Grafikkort och mer minne, men sedan vet jag inte hur mycket du vill lägga!

Permalänk
Medlem

det bror helt på hur mycket pengar du har tänkt o spendera...

Visa signatur

"Alla barn hade stabila datorer förutom Lidia för hon hade chipset från nvidia"

Permalänk
Medlem

tja.. jo om du vill ha en så där billig dator så har jag ett bra tips här:

Microstar KT3ULTRA KT333 5PCI 1AGP 1CNR 3DDR-DIMM Audio SocketA ATX 1145:-
Original 128Mb DDR PC2100/DDR266 184pin 266MHz cas2.5 (AMD OK) 405:-
AMD Athlon XP 1900+ Palomino 1600MHz/1.6GHz 256Kb 266MHz 0.18 Boxed (with cpu-cooler!) SocketA 1331:-
ASUS V8170SE/T GeForce4 MX420 64Mb SDR TV-out Retail AGP
943:- det finns bättre grafikkort men jag tog en av dom billigaste..

sedan kan du ju kolla runt om du hittar nå bra priser eller nå gra komponenter

Permalänk
Medlem

Går att bygga nya datorer ruskigt billigt idag....
MK: Nåt gigabyte från microstore, 300 kr.... Sen en Via C-3 Prolle för ungefär 800 på komplett, lite sdram 300-500 kr, Ti200 1000 kr på Tandys, hårddisk, nätagg, cdrom och nätverk kan man ju behålla.....

Permalänk

Hmmm, det är ju en rätt gammal dator.
Jag hade nog satsat på nått liknande det system som mattjon rekomenderar,

Visa signatur

"?"

Permalänk
Medlem

Tack för alla svar!!! Det gick verkligen snabbt !

För att återknyta till era svar så är det nog enbart som speldator som han är intresserad. (Just nu är det nog mest Counterstrike och Sims, i alla fall vad jag har sett.)
Prismässigt så har ni fångat upp vad som skulle vara möjligt med under hösten som födelsedagspresent, julklapp mm, dvs upp till 3000 kr. Skulle önska att jag själv hade lite pengar att lägga på min egen data också, men det får jag nog glömma.
Tydligen tycker en del av er att det skulle vara möjligt/bra att byta moderkort. Kul hade nästan trott att jag köpt in mig i en återvändsgränd genom att köpa en Dell.
Vad tror ni finns det något bra helt uppgraderingspackt Sökte efter de produkter som mattjon föreslog och kom in på en site med hela paket för uppgradering. Men det kanske inte lönar sig?

Permalänk

det kan vara problem med vissa dell lådor som inte är ATX kompatible då måste även nytt chassi och nätagg köpas!

Permalänk
Medlem

Ja, som leonardwolk sa så kan det vara problem med Dell´s lådor. Kolla t.ex. sladdarna som går till startknappen, lamporna där fram mm. Ofta har dom egna anslutningar på dell´s moderkort.

Kolla även nätaggregatet. En ny AMD-processor skall helst ha ett 300W+.
Jag är nästan säker på att det som sitter i din dell-låda är någonstans mellan 200-250W. (till min gamla dell P3 600Mhz hängde det med ett 250W)

Här har du en ny dator med väldigt prisvärda delar:

Ny låda (du lär nog tyvärr få byta ut hela burken om du skall byta moderkort): Cheiftek Dragon Miditower White 300W 598kr

Moderkort: Soltek SL-75DRV4 KT266A 830kr

Processor: AMD Duron 1,2Ghz 538kr

Minne: Elixir 256MB DDR PC2100 618kr

Grafikkort: Geforce 4 MX440 64MB TV-out 885kr

Processor-kylning: Spire Whisperrock II 26,5dB 135kr

Summa: 3604kr + frakt (allt från www.itbutikken.dk <-- Mycket bra affär som jag varmt kan rekommendera. Billiga och snabba leveranstider.)

Resten av delarna kan du ju ta från Dell-datorn förhoppningsvis.

Lycka till med uppgraderingen....

Permalänk
Medlem

Dells nätagg har 2 kontakter, en ATX-kontakt, och en som liknar gamla AT-kontakter. Sitter inte båda i moderkortet startar inte bråten, så du kan inte använda nätagget heller, om du byter moderkort.

Däremot har jag en poalre som har en gammal Dell, den klarade P3 med 100MHz bus om man flashade med ny bios, testa det, det skulle spara massor. En P3 800 eller något, samt ett nytt grafikkort och lite mer ram-minne kostar lätt under 3000 spänn, hittar du begangat kan du komma undan med runt 1500:-. Men då gäller det som sagt att moderkortet stödjer P3 efter en omflashning.

Visa signatur

E det så?