Sammanfattning

Att navigera fram till den perfekta bärbara datorn för spel eller mer krävande arbetsuppgifter är inte en hel vetenskap, i alla fall inte om uppgiften bryts ned i mindre steg och ett gäng konkreta frågor att besvara. Konkreta tester och någon att bolla med är verktyg som gör det hela mycket lättare. För att sammanfatta processen:

Razer 5.jpg

Grovsortera utbudet:

  • Hur portabel behöver din bärbara dator vara – vilken storlek, vikt och batteritid uppfyller dina behov?

  • Vilka krav har du på skärmen? Storleken hänger ihop med ovanstående, men egenskaper som uppdateringsfrekvens och bildförhållande har mer att göra med användningsområde.

  • Sikta lagom högt med minnes- och lagringsmängd, särskilt eftersom det kan vara omöjligt att utöka i efterhand.

Titta närmare på hårdvaran:

  • Undersök främst krav på grafikkort och processor i systemkrav som gäller spel och program du ämnar att använda. Sikta mot rekommenderad nivå för en bättre upplevelse.

  • Försök att hitta faktiska tester i de fall det spelar större roll.

  • Glöm inte känsla och byggkvalitet – inspektera om möjligt.

För att återknyta till guidens inledning: Att välja eller konfigurera en bärbar dator är aningen knepigare än att göra detsamma med en stationär, eftersom fler parametrar ingår´. Med dagens mobila hårdvara finns dock system som klarar i stort sett alla laster, samtidigt som prestandan lätt kan flyttas.

Avslutningsvis: Med lite extra kunskap om vad som är viktigt hos en bärbar dator, och en funderare kring vad den ska användas till, kan vem som helst se ut en rimlig konfiguration. Lycka till med datorjakten och glöm inte att SweClockers forum står till ditt förfogande för att besvara alla möjliga frågor.