Insektsangrepp på datorn hör inte tillvanligheterna, men det är just vad Reddit-användaren Thejus Parol berättar om i ett inlägg i r/pcmasterrace.

Det började med att Thejus Parol noterade ovanligt höga temperaturer i grafikkortet utan att ha något ovanligt prestandakrävande igång. När han kontrollerade fläktarna såg han att det kröp små röda myror både utanpå och i datorn. Myrorna kilade bland annat runt i grafikkortets kylfläns.

Eftersom han blev orolig plockade Thejus Parol isär datorn och tog även loss kylflänsen från grafikkortet, vilket avslöjade att myrorna höll på att tugga sönder både kylpasta och kylkuddarna som leder bort värmen från de heta komponenterna till kylflänsen. Efter att ha rengjort hela datorn grundligt med isopropanol kom myrorna tillbaka, och Reddit-kontot Professionalcreme119 tror sig ha förklaringen.

Myrorna i Thejus Parols delade bilder ser ut att vara eldmyror, vilka varje år orsakar skador till miljardbelopp bara i Texas. De har visat sig ha en förkärlek för elektronik och undviker vanliga myrfällor eftersom de föredrar elektroniken.

Andra kommentatorer tar invasionen mer lättsinnigt och skojar om hur myrorna kan göra nytta, ”bara det finns tillräckligt många cool-ants”, och att de lockades av alla chips.