För ett par veckor sedan lanerade Open AI butiken GPT Store där kunder kan köpa specialanpassade AI-botar och annat, och till företagets förtret fylldes den snabbt av en mängd AI-flickvänner och även en och annan AI-pojkvän. Det bryter mot butikens regler och företaget började försöka städa bort dem, vilket dock har gått sådär, rapporterar Gizmodo.

Open AI förbjuder uttryckligen ”[chattbotar] vars huvudsyfte är att främja romantiskt sällskapande eller utföra reglerade aktiviteter”. Reglerade aktiviteter syftar förmodligen på allt som har med sex att göra men det är också möjligt att det innefattar saker som hasardspel, finansiell rådgivning och andra verksamheter som täcks av särskild lagstiftning.

Bara några timmar efter att butiken öppnade kunde kunder skaffa chattbotar med namn som ”Korean Girlfriend”, ”Virtual Sweetheart” och ”Your AI girlfriends, Tsu”, skriver Gizmodo. Många har tagits bort, men Open AI har antingen för få kontrollanter eller för många botar att gå igenom – det kryllar nämligen fortfarande av alternativ, många med lite mer kreativa namn som inte uttryckligen kallar sig virtuella flick- och pojkvänner.

Tekniskt lagda personer som saknar romantiskt sällskap kan också själva ge sig på att bygga en AI-partner, och det finns till och med färdigpaketerad kod på Github.