Brave har sedan lanseringen 2019 lockat till sig en hel del användare och ligger ett stenkast från 60 miljoner aktiva användare i månaden. Med populariteten kommer möjligheten att bygga ut funktionalitet och det är vad utvecklarna har gjort nu genom att erbjuda en sökfunktion som är helt frikopplad från jättarnas.

messi-miami-goal.webp

Sökfunktionen låter en bland annat hitta bilder på Messi.

Brave har tidigare låtit användare söka sig till webbsidor utan att behöva gå via Google eller Microsoft, men när det kommer till bilder och videor har jättarnas sökmotor används. Brave har nu börjat plocka bort Microsoft Bing och Google från bild- och videosök och kan nu erbjuda dessa helt internt.

Med ändringen skriver Brave att användare nu kan använda sök inom webbläsarens ekosystem, vilket ska ge användare resultat snabbare utan att bli spårad av storföretag. En annan fördel med Braves nya sökfunktion är att videor och bilder kan hittas som annars skulle ha gömts undan av Google och Microsoft av olika skäl.

Webbläsarens nya sökfunktion är dock inte lika välutvecklad som konkurrenterna. Bland annat saknas möjligheten att filtrera bort bilder baserat på licens eller bildförhållande. Brave lovar dock att fler sökalternativ ska implementeras med tiden.

Kör du någon nischad webbläsare?