Till skillnad från Geforce GTX Titan X får Nvidias partnertillverkare fria händer med nykomlingen GTX 980 Ti, som även den baseras på grafikprocessorn GM200. Det här tar MSI likt Gigabyte och Asus tillvara på med en skräddarsydd modell.

När MSI stöper om Geforce GTX 980 Ti blir det under varumärket Gaming, vars paradnummer är den välbeprövade kylaren Twin Frozr V. Det här innebär en rejäl kylfläns med värmeledningsrör och två fläktar på 100 millimeter, vilka är avstängda vid ingen eller lättare användning.

MSI:s representant på plats ville inte berätta klockfrekvenserna, men ironiskt nog finns dessa redan publicerade i ett officiellt pressmeddelande – 1 178 MHz och 1 279 MHz vid base respektive boost – i runda slängar 20 procent över Nvidias standardvärde. Bolaget har även trimmat grafikkortets 6 GB GDDR5-videominne en smula, från ordinarie 7 010 MHz till 7 100 Mhz.

För övriga detaljer handlar det om ett skräddarsytt kretskort med dubbla 8-pins PCI Express för extra svängrum vid överklockning och en bakplåt, som enligt bolagets representant tillkommit på populära efterfrågan. För videoanslutningar har kortet uppsättningen DVI Dual Link, HDMI 2.0 och tre Displayport 1.2.

Säljstart för MSI Geforce GTX 980 Ti Gaming beräknas äga rum i slutet av juni eller början av juli, med en svensk prislapp på strax över 8 000 kronor.

► Läs alla artiklar från #computex-2015