Inlägg

Inlägg som museo12 har skrivit i forumet
Av museo12

Hur stor skillnad kommer Creative BT-W5 göra för att få APTx Adaptive?

Jag har en Samsung 24 Ultra och saknar därmed möjligheten till APTx Adaptive. Mina hörlurar är Focal Bathys som jag också är väldigt nöjd med. Ibland funderar jag på hur stor skillnaden skulle bli om jag köpte "dongeln" Creative BT-W5 för att få APTx Adaptive. Vad tror ni?

https://se.creative.com/p/accessories/creative-bt-w5

Av museo12

En uppdatering av ärendet. Jag lyckades få respit igen av Klarna. Fakturan sattes på paus en gång till. En dag när jag loggade in på min internetbank hade jag fått en återbetalning av Samsung. Det var ju bra, men jag har aldrig betalat något för telefonen. Jag har vänt mig till kundtjänsten på Samsung hur jag ska göra nu och båda gångerna har jag fått "Goddag yxskaft" svar. Hur hade ni gjort? Betalat fakturan från Klarna så Samsung får pengarna tillbaka? Klarna från sitt håll är fortfarande inne på att Samsung inte behandlat min återbetalning. Man blir matt.

Av museo12

Söker tips på dammsugare

Dags för en ny dammsugare. Eftersom vi har en villa på 152 m2 får det bli en traditionell dammsugare. Söker en lättarbetad traditionell bra dammsugare med bra effekt. Vi kommer skaffa hund inom det närmaste året nu. Barnen är större och tar inte så mycket. Mest parkettgolv och klinkersgolv. Två större mattor och en större soffa som behöver dammsugas. Budget max 4500 kr.
Har tittat på Mieli C3 Cat and dog, men det kanske finns andra alternativ?

Av museo12

Behöver tips hur jag ska gå vidare med Samsung/Klarna

I december 2023 köpte jag en Samsungtelefon av Samsung via faktura från Klarna. Den passade inte mig och jag meddelade min ångerrätt. Jag ringde Samsung flera gånger och försökte med chatt. Blev oftast bortkopplad eller fick sitta i långa köer som jag inte kunde vänta i. Mailade istället. Meddelade Klarna att jag upprättat ett ärende om retur så fakturan kunde pausas. Det gick bra och de pausade fakturan och gav mig en senaste dag att skicka tillbaka telefonen. Det dröjde säkert två veckor innan jag fick svar från Samsung att de kunde inte registrera min retur för när de behandlat mitt mail hade det gått mer än 30 dagar och då gällde inte deras 30 dagars returrätt längre. Detta trots att jag inom 30 dagar hade meddelat att jag ville ångra mitt köp. De erbjöd mig istället att använda 100 dagarsreturrätten som gällde på telefonen. Jag ansökte om det och fick ansökan godkänd. Skickade iväg telefonen. Detta är då början av februari. Då hade jag inte skickat in telefonen på det senastedatum Klarna hade skrivit. Jag hade ju inte kunnat det då jag väntade på godkännande från Samsung. Här gjorde jag förmodligen en miss att inte meddela Klarna Samsungs senfärdighet.

En månad efter jag skickat iväg telefonen så öppnade Klarna ett tvistärende. Jag skulle skicka bevis på att jag skickat telefonen och att den var mottagen. Jag gjorde detta. Jag tog också kontakt med företaget som jag skickade telefonen till och de bekräftade att de tagit emot telefonen och skickat vidare telefonen till Italien. Jag kontaktade den italienska firman och de skyndade på ärendet och äntligen fick jag min retur godkänd av Samsung. Det stod att de kunde ta 30 dagar innan de krediterat min faktura. Frid och frjöd tänkte jag. Men, en vecka efter Samsungs bekräftande av min retur så fick jag besked att jag förlorat tvisten med Samsung (idag). Klarna menar att jag inte följt returpolysin. Vad de menar vet jag inte för de motiverade inte det. Jag måste betala fakturan på telefonen inom 10 dagar. Jag förmodar att de menar att jag inte skickade telefonen inom de datumet de satt från början. Jag kontaktade Samsung idag och de hänvisar till att det tar upp till 30 dagar innan fakturan krediteras. Står mellan Samsung och Klarna.

Hur ska jag göra? Betala fakturan? Bestrida fakturan igen?

Av museo12

Annonsen är avslutad

Av museo12

Apple AirPods Max i nyskick

Säljer mina Apple AirPods Max space grey. Inköpta december 2021. Sparsamt använda och därför väldigt bra skick. Köpt en annan låda till dem än Apples orginal.
Pris 4250 kr. 69 kr i frakt. Bifogar bild på lurarna. Går att få referenser från Tradera om ni ber mig om det.

Läs hela annonsen här

Av museo12

Apple Watch Ultra i mycket fint skick

Säljer min Apple Watch ultra titanium gray med Trail loop i mycket fint skick. Batterihälsa 100 %. Inköpt i början av december 2022. Använd dagligen till slutet av sommaren 2023 då jag istället köpte en Garminklocka. Laddare, orginalförpackning och kvitto finns. Skickar screenshot på mina betyg på Tradera. Kan skickas för 69 kr i tillägg.

Läs hela annonsen här

Av museo12

Annonsen är avslutad

Av museo12

10.9-inch iPad Air med Apple Pencil 2 Wi-Fi 64GB Gen. 5 - Space Grey

Inköpt på Netonnet maj 2023. Nyskick. Inte mycket använd. Apple Pencil 2 följer med och skal. Orginalförpackning och kvitto finns. Skickas spårbart med porto 69 kr.

Bifogar bild och screenshot på omdömen på Tradera.

Läs hela annonsen här

Av museo12

AAC vs Aptx hd

Jag har ett par Bang & Olufsen H95 som jag lyssnar en del på jobbet och hemma med min Iphone. Av någon outgrundlig anledning ska vi byta till Samsung telefoner nästa år. Jag känner mig lite orolig för hur det är att byta från bluetooth codec AAC till APTX HD. Hur stor kommer skillnaden vara? Jag lyssnar trådlöst.

Av museo12
Skrivet av norrby89:

Säker på att andra skärmen fungerar? Första tanke är att skärm nummer två är trasig, tanke nummer två är dåligt kablage, prova skifta kablarna mellan skärmarna å se om det blir någon skillnad.

Den gamla skärmen hade problem tidigare med vågräta streck över skärmen som fladdrade. Det försvann när vi ställde ner till 60 hz. Kanske det som spökar? Kablarna är nya.

UPPDATERING: SONEN PROVADE MIN KONTORSSKÄRM OCH DEN FUNKADE. ALLTSÅ VAR DEN GAMLA SKÄRMEN SÖNDER.

Av museo12

Problem vid "utvidga skärm"

Sonen ska koppla till ytterligare en ny skärm till sin stationära dator. Han ska alltså ha två skärmar. Trycker vi på utvidga skärm så blir det vanlig bild på ena datorn men bara ett mycket smalt vågrätt streck längst upp på andra skärmen. Strecket är några milimeter av skärmen. Det är den gamla skärmen som krånglar.Vad kan blivit fel?

Av museo12

Om jag köper en router - kan jag då koppla den som en switch till den gamla routern jag fick av Telia? Dvs att jag har tv från routern från Telia, men allt annat från den nya routern?

Av museo12
Skrivet av perost:

Det spelar ingen roll för datorn, men däremot så kan det vara trevligt att matcha storlek och upplösning på skärmarna för användarens skull. Annars blir det t.ex. att muspekaren hoppar i höjdled när man flyttar den mellan skärmarna.

Men det beror lite på vad syftet med den nya skärmen är, är den tänkt som en uppgradering och att den gamla ska användas som extraskärm så kanske ni t.ex. vill gå upp i storlek och/eller upplösning mot vad ni har. Om det däremot är tänkt att den nya bara ska komplettera den gamla så kanske det är viktigare att matcha vad ni har nu.

Är du säker på att den gamla är 23.5" förresten? Alla XV27-modeller jag hittar är 27" som modellnamnet antyder, men Acers namngivning brukar å andra sidan vara helt hopplös att försöka förstå sig på.

Tack för svar! Jo, det är 27". Det är jag som snurrade till det med alla siffror.

Den nuvarande skärmen har upplösning 1920x1080. Om man köper en skärm med högre upplösning kan man ställa ner den till 1920X1080 då?

Av museo12

Sonen önskar sig en andra skärm - Hur funkar det? (Nybörjare)

Sonen har idag en Acer XV 270, 27" skärm till sin stationära dator. Han önskar sig en till skärm i julklapp. Spelar det någon roll vad för typ av skärm han köper i förhållande till den han redan har?

Ni får gärna ge förslag på bra skärm för spel Roblox och Fortnite. Prisbild max 3500.

Av museo12
Skrivet av DennisOlof:

Andra som skrivit i trådar, vad jag kan förstå är Firewall ett bra alternativt. Visst får man betala en del för hårdvaran men sedan ska det inte vara förknippat med en massa extra kostnader.

Jag är själv intresserad att skaffa denna produkt och testa lite hur det funkar, en bekant som nog behöver detta för att som i ditt fall få mer kontroll över kaoset på nätet

Blir nyfiken… Vilken Firewall menar du?

Av museo12

Byta den router vi har från Telia eller annan lösning?

Vi har fiber och Telia som operatör. 250 i hastighet. Två stationära datorer kopplade trådat till nätverket. En bärbar. Sedan en massa telefoner och annat kopplat till wifi. Vi har bra wifiuppkoppling i hela huset. Vi har också tv via fiber och Telia.
Det vi vill göra är att styra åtkomsten för internet till de två stationära datorerna till speciella tider. Uppehåll på natten tex eller vissa tider på dagen. Vi vill ha lite bättre koll på våra söners spelande. I kombination med samtal med dem så klart.

Jag har provat att styra det via den routern som vi fick från Telia. Det går inte. Telia support visste inte heller.
Finns det routrar som går att styra lättare? Eller programvara som jag kan använda på det nuvarande nätverk? Ett annat alternativ är meshsystem, men eftersom vi har bra wifi känns det onödigt. Jag är inte så bra på sådant här, men någon här kanske har förslag på bra lösning? Tack!

Av museo12

Apple tv 2:a eller 3:a generationen?

Har idag en äldre Chromecast till den äldre tv:n som inte har 4k eller liknande. När jag streamar trådlöst från min IPhone 14 funkar de flesta appar bra. Men, eftersom jag gillar fotboll så behöver jag bra stream från Viaplay och TV 4 play. Båda laggar vid streaming. Nu har jag kommit fram till att köpa en Apple tv. Eftersom jag inte har 4k på tv:n funderar jag på om andra generationen av Apple tv är ett bättre val? Eller är den för gammal?

Av museo12

Tack båda! Blev lite klokare i alla fall.

Av museo12
Skrivet av martengooz:

Du borde kunna plocka i princip vilken docka som helst som har stöd för de portarna, ex denna https://www.dustinhome.se/product/5011226241/connect-usb-c-6-...

Måste inte vara en thunderbolt hubb

Tack!

En nybörjarfråga till då: USB-c och Thunderbolt är samma typ av anslutning med Thunderbolt är snabbare än UCB-C?