Inlägg

Inlägg som Squallie har skrivit i forumet
Av Squallie
Skrivet av Vapo:

Jag tänkte mer på 4K stream på 4K TV vs 1080 stream på 4K TV uppskalat.

Gissningsvis (!) samma skillnad som att ha nätverksbrusisolator installerad i hemmanätverket, nätfilter med synkroniserad sinuskurva och DPL 4K certifierad HDMI kabel mot vad gemene man har hemma på TV'n...alltså antagligen svårt att dokumentera utöver "egenupplevd känsla".

Skalar TV'n dåligt så gäller såklart den gamla devisen, skit in - skit ut.
https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/upscaling-sha...

Flaskhalsen med låg bitrate vid streamingen i 1080p kommer ju finnas i båda fallen?

Av Squallie
Skrivet av Vapo:

Ok. Jaha. Jag har i regel alltid rätt, men utan källhänvisning får du helt enkelt ta mitt ord på det...

Man kan jämföra det med att kolla på en bluray (1080p) som har hög bitrate och titta på 1080p på en streamingtjänst som har mycket lägre bitrate.

Av Squallie
Skrivet av Vapo:

En klassisk rage quit utan eftertanke.

Frågan är vad som hade blivit "sämre med 1080"?
En originalfilm inspelad i 1080. Sen uppskalad till 4K. Streamad i 4K = OK?
Max streamar 1080 till dig och sen skalar din TV upp till 4K. Uppskalad till 4K = inte OK?

4K sändningen har i regel mycket bättre bitrate så det skulle bli bättre ja.

Av Squallie
Skrivet av Clasito:

Det verkar dock som priset inte höjdes för CL, snarare crashade det totalt. TV4 hade nog aldrig för avsikt att förnya det och Disney har redan plockat Europa och Conference, fanns ingen konkurrens för Viaplay liksom. Olof Lundh tror att det handlar om ca 50% av vad förra perioden kostade. Med tanke på hur länge dessa förhandlingar drog ut på tiden så känns det troligt att budgivningen inte gick som UEFA ville.

Okej det var bra nyheter!

Av Squallie

Heter den Brave för att man inte vet hur många virus den kommer med? 😅

Av Squallie
Skrivet av filbunke:

Priset för rättigheterna i Storbritannien gick upp med 20% jämfört med förra budgivningen. Som också slutade med att Amazon köpte in sig i det vinnande budet med rättigheter till att visa 17 eller om det var 19 matcher och förtur till en tisdagsmatch.

Har priset på rättigheterna gått upp så mycket även här (om det uppstog ett budkrig med tex Telia, eller om UEFA har ett golv för priset som gått upp), så kommer ju priset gå upp för slutkunderna att gå upp, viaplay kommer ju inte kunna äta upp en sådan kostnadsökning.

Som du säger så är det dom själva som budat upp priset på rättigheterna så här högt. Dom tycker tydligen att det är värt det, återstår att se om slutkunderna håller med.

För mig som bara vill ha hockeyn så var ju detta något dåligt eftersom jag förmodligen kommer få betala för det även fast jag inte ens vill se det.

Av Squallie
Skrivet av nu1mlock:

Det kan man tycka, men man kan ju fortfarande köpa spelen på skiva så jag kan tänka mig att det inte kommer bli så. Kanske i framtiden om dom slutar helt med fysiska spel.

Det skulle vara väldigt kul om Sony slutar ha spel på skiva bara för att kunna tvinga alla köpa digitalt och pressa upp priserna så kommer EU och tvingar dom att öppna upp för konkurrens på digitala spel.

Men ännu roligare skulle ju vara om dom fortsatte sälja spel på skiva..

Av Squallie
Skrivet av elp:

Fråga innan beställning på 8bitDo kontroll läggs - under handkontrollen på Proshops sida (https://www.proshop.se/Spel-Tillbehoer/8BitDo-Ultimate-C-Blue...) så finns ett USB Wireless Adapter listade under "Tillbehör"; betyder det att man utöver handkontrollen även behöver köpa till en adapter till konsolen om man vill spela trådlöst...??

Någon som har koll?

Eftersom den har bluetooth och stödjer Switch så vore det konstigt om det inte bara är att para ihop den via blåtand och köra.

Jag har en 8bitdo Lite 2 som funkar via blåtand utan någon adapter iaf.

Av Squallie
Skrivet av wasabi:

synd att det inte finns något mellanting, tror sist jag kollade så skulle de ha 150/månad för att man även får "music".. vilket man löst med spotify.
Så skulle det kostat säg 100, bara för att slippa reklam är ok, och då skall det gälla 5 konton tycker jag.

Det fanns ju men är numer borttaget. Kostade 69kr/mån.

Dom hoppades såklart på att få 129kr/mån istället för 69kr/mån från mig men blev istället 0kr/mån.

Av Squallie
Skrivet av BurningSnowman89:

Dock är den du har länkat till Pc/Android. En 8BitDo till Switch ligger just runt 5-600 kr tyvärr 🤷‍♂️

Nej det står ju switch på den länkade.

Av Squallie
Skrivet av edson:

Seriöst, kan inte Sony införa ett något billigare "basic"-tier medlemskap som bara ger tillgång till att spela online?

Spelen som medföljer är månad efter månad i regel totalt ointressanta och lineupen har bara blivit svagare och svagare år efter år. De senaste 12-18 månaderna har stuckit ut i negativ bemärkelse, extremt svagt till och med.

Samtidigt som dom höjt priset.

Jag kommer nog inte ens nappa på 30% kampanjen.

Av Squallie
Skrivet av elp:

Köpte ett Nintendo Switch på Elgigantens rea som bör trilla hem vilken dag som helst.
Har köpt spelet enbart för att kunna spela Super Mario Wonder och vill gärna ha tips på ett par eftermarknadskontroller som är vettiga och inte kostar en förmögenhet.
Då jag aldrig spelat på ett Switch så kan jag egentligen inte uttala mig men spontant så känns joycons som ett skämt...
Är tanken på allvar att man ska styra med dessa kontroller i en vuxen mans hand?!?

Är detta en vettig kontroll tex?
https://www.proshop.se/Spel-Tillbehoer/8BitDo-Ultimate-C-Blue...

Skrivet av BurningSnowman89:

8BitDo:s kontroller är rätt nice, men kan rekommendera att slå till på en Nintendo Pro Controller om det kommer något bra erbjudande. Den har överlägset skönast grepp tycker jag (har en 8BitDo, en Deltaco och en Nintendo Pro).

Joycons är en kompromiss, dom funkar dugligt samtidigt som dom är små och smidiga för bärbart spelande. Men inget man vill använda vid TVn som primär kontroll helst.

Nintendos Pro är väldigt skön men d-pad är värdelös, 8bitdo (iaf den jag har provat) har mycket bättre d-pad och Mario Wonder spelas enligt mig bäst med d-pad så att köpa Nintendos Pro för just det spelet skulle jag aldrig göra.

Av Squallie
Skrivet av Vapo:

"Före Standard" och "Standard" är väl ändå samma sak, eller har jag helt missat ett fjärde alternativ?<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Ja det finns ett fjärde alternativ som inte är med på listan. Det heter "Före Standard".

Av Squallie
Skrivet av Heliopause:

Jag själv kan inget om sånt här, men av den yngre generationen har jag sett/förevisats hur fusk förekommer i spel. De kunde installera nåt tillägg som läste av spelets filer eller nåt, visade var fienden gömde sig, ökade sin egen osynlighet och visade också motståndarnas.. vad man kallar det..(?) skicklighetsnivå?
och typiskt sett de med högst skicklighetsnivå var de som hade samma tillägg installerat. Så vad som till slut hände var att de flesta(?) hade fusktillägget installerat, utom nya/oerfarna spelare och de förlorade då hela tiden och klagade över det men blev bara kallade "noob" och fick förklarat för sig hur kassa de var. Ganska nesligt gjort mot dom.
Det här var nog 10 år sedan, kanske mer, men jag som okunnig tredjepart tycker mig förstå varför de installerade tillägget. Annars var det ju ospelbart för dom, de hade ingen chans mot de som satt osynliga med facit på var alla motståndare fanns och kunde pricka bort allt motstånd enkelt och bekvämt, så enda sättet att vinna över dem var att fuska på samma sätt, och de fuskare som förlorade mot en annan fuskare klagade bittert på att de fuskade och blev väldans arga.
Det är inte lätt alla gånger, det där med spel, men det är väl bra om de får bort sådana där fusktillägg så alla spelar på lika villkor.

Den rimliga reaktionen i det läget är att avinstallera spelet, inte själv också skaffa fusk.

Av Squallie
Skrivet av Paddan_3:

Onlinefuskare är samma typ av personer som skulle kunna gå ut och slåss för att det är kul, få för sig att prova hugga någon med yxa, köra bil igenom en folkmassa elelr liknande sjuka saker.
Personer som fuskar i onlinespel är mentalt ostabila.

Du låter väldigt säker, har du källa på detta?

Av Squallie
Skrivet av Sweckid:

Har en Apple tv och appen har aldrig strulat, vad använder ni där den är dålig ? Usla inbyggda system i tv apparater eller lågpresterande Google stickor?

Det skulle iofs inte vara någon ursäkt om andra appar funkar på samma enhet.

Av Squallie
Skrivet av Myllerman:

Enda negativa är att spelen är dyra och verkar inte rabatteras speciellt ofta. Men det får man ta.

Nintendos egna spel är sällan på rea men när det händer är det alltid 30%.

Så är du intresserad av ett spel så slå till så fort det är på 30%, det kommer aldrig bli billigare. Om du köper digitalt alltså, fysisk kan ibland vara billigare än det.

Av Squallie
Skrivet av nathan:

Aj. Jag bytte kort en gång för något år sen, det viktiga är ju att det finns ett fungerande kort kopplat när (HBO) Max drar pengarna. Men det är ju inte det första man tänker på att fixa när man tappar ett kort.

Jag tänkte t.o.m på det men hade sån otur att dom försökte dra pengarna några timmar efter att jag spärrat kortet. :/

Av Squallie
Skrivet av dlq84:

Jag hade ett sexsiffrigt nummer som började på 24, kommer inte ihåg resten dock

Jag hade också sexsiffrigt men det började på 26 så du vinner.

Jag hatade MSN på den tiden, alla kompisar satt på ICQ och/eller IRC . Men alla brudar satt på MSN så man blev ju tvungen tillslut.

Av Squallie
Skrivet av nathan:

Sådär har det fungerat hela tiden, ända sen vi fick ta del av livstidserbjudandet. :/

Japp. Och dom var tydliga med att det var det som gällde.
Blev av med min rabatt när jag tappade kortet och behövde spärra det.