Inlägg

Inlägg som High Fidelity har skrivit i forumet
Av High Fidelity
Skrivet av Oliver91:

Köp dig rostfri Kia Ceed / i30 med dieselmotor och manuell, ångrar djupt att jag sålde min och köpte "ny" bil, allt bara plingar och skriker, finns inget skönare än en mekanisk enkel kärra

Lite ont om Ceed ute nu men tänkte ta mig en titt på någon i30

Av High Fidelity
Skrivet av tBiorrith:

Finns en Facebook grupp med bilar till max 5000kr om du kan mecka lite.
Oftast är det långmilare med tvåor från besiktningen, men där finns fynd också.

https://www.facebook.com/groups/717887179042406

Tack för tipset men åker direkt till sommarstugan med den och där finns det ont om meckmöjligheter.

Av High Fidelity
Skrivet av Lellebror:

Tråkbil då har jag den rätta för dig köpte en själv och skulle ha som pendlarpulka.
Renault megane III 1.6dci ( samma skatt som 1.5ldci 1103kr men samma hästkrafter som 1.9dci 130hk)
fördelen med 1.6 är att den har kamkedja. Har kört 2500mil med min nu och bara gjort lite oljebyte och bromsar på den. Blev en lång sommar då den fortfarande är kvar 3 år senare.

Härligt du är nöjd men jag är skeptisk till fransoser...

Av High Fidelity
Skrivet av Oliver91:

Hyundai i30 / Kia Ceed med 1.6 CRDI diesel motorn och 6 växlad manuell låda, bilarna har AUX port och usb port och kommer med A/C som standard och drar runt 0.4 och kan säljas för samma summa om 6 månader och enbart 1500 i skatt.

https://www.blocket.se/annons/skaraborg/hyundai_i30_cw_1_6_cr...
https://www.blocket.se/annons/halland/kia_ceed_cee_d_sw_1_6_c...

typ sådana fast med mindre fel, du kan få en i fint skick typ 2010-2011 modell för runt 40-50k

kolla efter rost i bakvagn och bakdörrar, vanligaste felen, motorerna klarar 45-50k mil med regelbunden service.

https://www.blocket.se/annons/uppsala/kia_ceed_cee_d_1_6_crdi...

nya modellen från 2013 dock halvkombi, finns gott om äldre modeller mellan 2010-2012 mellan 40-50k i riktigt bra skick.

https://www.blocket.se/annons/kalmar/hyundai_i30_kombi_1_6_cr...

en kombi med dragkrok för 55k

Världens tråkigaste bilar men tappar ej i värde och är gratis i bränsle nästan.

Fördelen med den nyare modellen från 2013 och framåt är bluetooth och betydligt bättre krocksäkerhet.

Andra bilar är Megane 1.5 dCi och Volvo v50 D2 också grymma bränslesnåla kombi bilar med bra standardutrustning.

Tack för tipsen!
Synd ingen fanns i Sthlm men får lägga till Hyundai i30 / Kia Ceed på listan också.
Yes tråkbil är vad som letas. Tråkig och pålitlig

Av High Fidelity

Köpa sommarbil 50k?

Hej!

Jag behöver en bil med dragkrok så jag kan hyra släp och få med mig allt för juni-aug till landet (30 mil). Sen kort dagspendling så inga behov av något större.

Kollade långstidshyra men de bilarna har i princip aldrig drag och det är så pass dyrt (10k/m) att då jag lika gärna köpa.

Vad är ett vettigt sätt att göra urvalet och bör man försöka kika på specifika märken/modeller eller hålla det väldigt brett?

Börjat kolla Blocket på Toyota, Skoda, VW...

Av High Fidelity

Jag sitter hemma och manuellt har jag inte lagt in något.

Jag testade att stänga av OVPN och nu funkar det. Märkligt nog funkar det även när jag sätter på OVPN igen... :-S

Av High Fidelity

Varför kommer jag inte in på den här siten?

Blir tokig. Min laptop står bara och tuggar och vägar släppa in mig på https://janusmed.se/interaktioner oavsett webbläsare (Safari/Chrome/Firefox). Jag har kommit in en gång tidigare. På min andra dator och på mobilen funkar det fint. Vad kan det vara som blockerar laptopen?

Av High Fidelity
Skrivet av Gunior:

Tyvärr upplevt den största nackdelen med Blocketpaketet, och det är att det framgår inte alls ( förrän hamnat i den situationen och flera på kundtjänst bekräftat), att om det skulle vara något fel med varan, och du använder dig av tryggheten i köparskyddet för att återlämna varan, så blir det att du blir en ny säljare i den processen, och originalsäljaren blir ny köpare.

OCH, att det köpskydd som du betalat för, för egen användning såklart, nu efter att man skickar iväg varan, inte kommer gälla dig längre eftersom du är nu "säljare" , och det faktiskt kommer gälla nya köparen, dvs ursprungssäljaren, trots att dem inte betalat nåt alls ju.

Trots påpekat det orimliga i det samt hur rollerna kan vändas på det sättet, inte minst juridiskt, så brydde sig Blocket inte ett skt om det. Inte ens när jag reklamerade tjänsten som betalat för eftersom detta inte framgått mm, så blir svarat att du " du kan inte reklamera tjänsten.... för att du nu är säljare".

Så det skulle inte förvåna mig om att någon scammer lägger ut en annons på ett dyrare objekt, endast accepterar Blocketpaketet, gör en affär, något inte stämmer med objektet ( defekt, skadat osv), så skickas tillbaka, så kan scammern plötsligt påstå att det skickats mer skadat, defekt, eller till och med fått en sten istället, och Blocket kommer inte göra något åt det då trots att köpare köpt den tjänsten för deras räkning, så tillfaller sedan alla dem rättigheterna till säljare och i ett fall med en scammer, game over.

Skulle jag av den anledningen avråda Blocketpaketet ? För objekt som är i riskzonen, absolut, men för allt annat så fungerar det smidigt och bra. Det är synd då alla andra gånger som det funkar som det är tänkt så går det bra, men det räcker med en gång för att bli rejält avskräckt om personen man köper från inte helt är reko direkt.

Ok, wow det låter ju som en riktigt märklig rokad i rollerna och ansvar. Bra info, tack! Då kommer jag nog tänka flera gånger kring säljare som känns fishy...

Av High Fidelity
Skrivet av Steamroad:

Som köpare får du via blocketpaket en möjlighet att inspektera varan och därefter godkänna eller pausa utbetalningen om du tycker att varan av någon anledning avviker från det skick som ni kommit överens om. Observera att det inte är att likställa med ångerrätt så det är endast om varan på något sätt är felande eller avviker mot beskrivning, jag skriver det eftersom du själv skrev avbryta blocketköp, så förklara gärna vad du menar med det?

Risken för scam utifrån ett systematiskt perspektiv ser jag som relativt låg och antagligen därför antalet scams via FB Marketplace ökar konstant.

Rent personligen tycker jag att det blir en falsk trygghet då Blocket vid en eventuell tvist kommer låta dig och köpare komma överens om kompensation eller lösning och även om dialogen rekommenderas att gå via blockets app så kan de inte hantera några ekonomiska transaktioner via sig. Så även om jag haft tur i de fåtal fall där varan skadats eller inte varit som beskrivit (främst som köpare) ser jag en oskön situation om ens motpart inte är villig att föra dialog.

Jag menar om jag vill avbryta köp för att det är något fel - funktionsfel, skada osv. Men om det ändå kan bli problem att få pengarna tillbaka trots att jag har ett giltigt skäl att avbryta? Måste jag komma överens med säljaren att det är ett fel för att få pengarna tillbaka/att de inte ska betalas ut?

För mig som köpare låter det ju bra, men funkar det lika bra i praktiken.

Av High Fidelity

Blocketpaket - som köpare, risk?

Hej! Jag har ett par bevakningar på prylar på Blocket och funderar på om det kan vara någon risk för mig som KÖPARE via Blocketpaket? Pågår scams i den riktningen med? Isf hur?

Någon som avbrutit Blocketköp där det funkat bra?

Jag köper helst ansikte mot ansikte men marknaden blir så mycket större med hela Sverige så det är frestande med Blocketpaket om det nu fungerar som det ska (24h att verifiera köp).

Av High Fidelity

Tack för tipsen! Uppskattas. Tänkte inte på ramverken, ska kika vidare där.

Frågan är egentligen främst vad jag läser vidare på universitetet (för dokumentation, jag vet old school... men gratis och tillräckligt relevant) efter java som jag kan få jobb mot webb/front/APP som jag är mest sugen på i dagsläget. Läser redan vid sidan om jobb så är lite begränsad i vad jag kan plugga (bara distans) och hur mycket (25-50%). Verkar dock finns någon enstaka JS-kurs.

Av High Fidelity

Hehe, nä det är den uppfattningen jag fått av andra om JS. Inte tittat närmare på det av den orsaken, kanska ska göra det ändå.

Tycker det är märkligt att universitet är så sega på nyare språk.

Av High Fidelity

Kul språk efter java, mot front - vilket?

Hej, jag läser java och funderar på nästa steg. Jag vill gå mot frontend och jobba i ett tydligt, logiskt, kul språk. Några tips?

Helst något som finns att läsa på ngt Universitet så man kan "visa upp" det (jo jag vet, projektportfolio osv funkar också). Gillar att signa upp mer formellt och då bli "tvingad" att faktiskt genomföra.

Av High Fidelity
Skrivet av Napoleongl:

Det är inte Java men det ger ju HP...
Sommarprogrammering.se
Ska du plugga i höst och har variablers från skolan ett tag och ska läsa något med matte i kan jag rekommendera kusinen till ovan sida
sommarmatte.se

Skickades från m.sweclockers.com

Grymt, stort tack för tipset!

Av High Fidelity

Online/distanskurser för universitetspoäng i (java)programmering?

Hej,

Jag tänkte uppdatera/förbättra gamla kunskaper vid sidan om mitt vanliga jobb men förutom lärandet är det viktigt att även få in poängen på cv:t för att visa att jag är up to date.

Tips?
Har sökt de få sommarkurser jag hittat via antagning.se men kommer nog inte in på något där (sent ute).
Apropå antagning.se, sker all antagning där eller är det värt att kolla runt på högskolor och universitet för ev restplatser till sommarkurser?

Har ett par universitetssansökningar ute till hösten som behandlas men skulle gärna vilja köra innan dess. Helst då något jag får tillgodoräkna mig. Är de "certifikat" vissa onlineutbildningar (Duke University/Coursera, Udacity, edX, udemy mfl) erbjuder något värt?

Tacksam för synpunkter.

Av High Fidelity

Känns det inte väldigt litet att bara ha 128 Gb? Antar att ni har extra extern lagring?

Blivit ruskigt sugen på den här om man nu ändå ska ha en ny laptop men SSD svider ju i plånboken... och hade man bara fått konfigurera om den så, nu känns som slöseri att plocka ut en ny 500 GB om man som jag ändå inte kan använda den på något annat sätt.

Vad säger ni som behållit den ursprungliga 500 Gb, nöjda?

Av High Fidelity
Skrivet av Jimicro:

Nä, det vet jag inte. Men det finns ju lite recensioner om den bl a om skalet och skärmen osv som är samma som L855 så du kan dra vissa paralleller.

Fasiken det här låter inget vidare :-/
http://www.nordichardware.se/barbara-datorer/45866-amd-a8-450...
Men tack för tipset.

Av High Fidelity
Skrivet av Jimicro:

Sök annars på Toshiba L855D vilket är ungefär samma fast med en AMD APU istället.

Och därmed bättre?

Av High Fidelity
Skrivet av laserturkar:

har en själv liknande satellite l755-1DR som jag köpte 4gb mer till

Är du nöjd med den?

Av High Fidelity
Skrivet av knivad:

funderade på den billigare förut, den verkar kunna uppfylla dom få kraven ja har på datorn just nu, om de nu inte finns något bättre för ungefär samma pris så kanske ja slår till på den

Blev det Toshiban?

Står i valet och kvalet själv... Antingen en billigare Fujitsu
2.5 GHz,Intel® Core,i5-2450M
SATA, 5400 rpm, 500 GB
4GB SO DIMM ,DDR3, 1333 MHz
nVidia® GeForce® GT 525M 1GB
4490:-
http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu_lifebook_ah531_intel_i5-...

eller så ett steg upp och då verkar Toshiban trevlig.