Inlägg

Inlägg som Allexz har skrivit i forumet
Av Allexz

Jag kör en lokal ai som identifierar personer i mina fotoalbum.

Bara tanken på att låta copilot söka upp och scanna dokument på ett företag och göra det serverside... jesus alltså, integritet någon? Nej spara lite kronor istället....

Å andra sidan hade jag aldrig kört Office365 eller några microsoftjänster heller.

Av Allexz

Stackars siri har varit stendum sedan dagen den lanserades. Hopplöst föråldrad och till synes aldrig fått en enda uppdatering xD

Den absolut mest använda funktionen för mig själv är Siri: Where are you? Är inte mycket svårare saker den klarar

Nu får vi hoppas på att det faktiskt blir något fint

Av Allexz
Skrivet av SwedZi:

Berätta gärna hur du hade gjort. Bara för du har obegränsat med pengar betyder det inte att du kan lösa världshungern. Säger som Musk, "Säg bara hur jag ska gå tillväga så gör jag det direkt".

Hmm, att bygga "en fabrik" lika stor som malmös stadsyta som använder reverse osmosis för att skapa miljarder liter drickbart vatten per dygn hade kanske varit en början. (Hade nog varit lite mer rimligt med fler fabriker med mindre ytor xD)

Och med tanke på att ekonomin är obegränsad så bör man ju kunna dra rör och pumpanläggningar ett par miljoner mil i olika riktningar för att transportera detta.

Vattnet bör ju leda till möjligheten att bygga hydroponic system samt släcka törst och bevattning för utomhus plantage.

Med tanke på att jag bara funderade ihop detta på 10min så antar jag att jag både missat en hel del problem med lösningen och en hel del andra problem som massiva reverse osmosis byggen kan hjälpa till med.

Av Allexz

Hmm, ett företag som skall släppa en "ai" som skall kontrollera/se/minnas precis allt du gör skall komma som default: ON

Lite kritik på nätet och en av "lösningarna" är att ha den som default: OFF

Snacka om att visa 0% förtroende för sin egen produkt om man inte kör ytterligare en dependency....

Av Allexz

1. Kan maskinerna pinga varandra?

Av Allexz

625 :-

Av Allexz

Personligen hade jag inte velat felsöka den med två raid-5 arrayer.

Jag hade stannat i safemode, sett till att migrera all data och sedan när allt är flyttat satt upp en modern installation och migrerat tillbaka.

För guds skull hoppas jag att servern inte är anslutet till internet.

Av Allexz

Helt sinnessjukt.
Som vilken äldre / oldschool gamer vet så är ett av de de största probleme med nyare generationers spel att spelaren behandlas som om den har IQn av en blomkruka. Tänk vad hemskt om dess spelare tilläts t.ex utforska själv och inte bombarderas av radars, minimaps, blinkande cursors, npcer som pekar i rätt riktning eller att man rent av förlorar kontroll och transporteras till nästa punkt spelet kräver att du ska vara för att inte kulisserna ska braka ihop.

Nu får man en AI som skall hjälpa med spel som redan är ett rep med en knut på som man kan följa med ögonbindel redan från början.

Av Allexz

525:-

Av Allexz

Från Recall..... Till TOTAL RECALL!

https://cdn.geekvibesnation.com/wp-media-folder-geek-vibes-natio...

Nej men, klart jag vill att min dator skall övervaka allt jag gör. Skitnice ju!

Skrivet av Hubertus:

Är det någon som har önskat denna funktion eller tyckt den behövdes eller så? Jag undrar varför Microsoft drar igång arbetet på denna. Sen är det ju så att alla, även de som omedelbart slår av funktionen, får vara med och betala utvecklingskostnaderna.

Garanterat för att delvis 'vara inne' då "AI" är "allt" nuförtiden... samt att pumpa licenskostnader mot företag!

Av Allexz

Anders, då det endast har varit en känsla/tanke så har jag aldrig tidigare delat den med dig.... vilket känns tråkigt såhär i efterhand...

Men när jag dig i forumet så blev jag alltid upplyft. Man har varit här ett tag och det finns vissa namn/avatarer som har stuckit ut genom åren... Du var och kommer fortsätta vara en av dem.

Tack för att du delade Sweclockers med oss!

Av Allexz
Skrivet av norrby89:

"snart även billigare månadskostnad än fiber" är vad jag svarade på, vilket i väldigt många områden kräver att dom halverar priset hur man än vrider och vänder på det =p

D'oh.
My bad helt klart!

Av Allexz
Skrivet av norrby89:

Precis, och marknaden varierar ENORMT beroende på vart man bor. Och 100-250mbit går i väldigt många områden att få för runt 300kr, så dom måste mer eller mindre halvera deras pris.

Fast, de kanske inte behöver sänka det med halva priset.
Deras mål är kanske inte att konkurrera ut de billigaste nätoperatörerna för landfiber?

Av Allexz

Jag spelar lite fallout shelter och ev FO3 nu då fallout serien verkligen drog upp suget som en storm...

Däremot i övrigt?
Min fina servermiljö har blivit förpassad till uppdateringar och säkerhetsfixar och att jag är redo om något verkligen måste byggas om...

Spel känns nästan som ett arbete än något annat...

Jag vet inte exakt hur men på någon vänster så började jag bygga på en snickarbod.... som saknade ström... så köpte solceller.... och byggde diy LiFePo4 batteribank...köpte massor av verktyg och lär mig nu något helt annat.

Efter ett helt liv bakom en skärm till att arbeta med händerna igen.... fan vad mysigt... Känns riktigt skönt!

Spel numera är ju nästan helt i förlängningen exakt samma upplevelse som de senaste 511 gångerna man hade en nästan identisk upplevelse med lite annan stil... tror det är lite naturligt att tröttna till slut.

Av Allexz
Skrivet av norrby89:

snart? dom måste halvera månadskostnaden för att komma till det jag betalat för 250 och 500 mbit senaste åren.

Nice, du, personligen är dock inte riktigt hela marknaden

Av Allexz
Skrivet av johanandersson:

Folk har fortsatt upprepa att detta är verkningslöst då Firefox och andra är ett alternativ, men det är absolut inte fallet.

Nu när Google erbjuder en webbläsare där reklam inte kan blockeras så kommer webbsidor börja blockera andra webbläsare. Detta hade inte fungerat om inte Chrome hade så stor marknadsandel, och givetvis varit olagligt om Google tillkännagav deras plan. På grund av sitt egna intresse att visa reklam så kommer majoriteten av webbsidor garantera att Chrome blir ensam på marknaden.

Varför skulle det inte hända?

Har länge varit helt inne på samma spår. Det är riktigt tråkigt att se.
Det är ju som jag tidigare benämnt inte alls konstigt att andra IT-jättar som t.ex Microsoft har valt att forka just Chromium.

De stora går tillsammans för sin egna vinst och kör hänsynslöst inte bara över alternativa lösningar. De kör rakt över precis alla människor som surfar på nätet. Inklusive sina barn, barnbarn och alla andra som kommer att drabbas..... För att generera lite mer dollar till deras aktieägare..... hur sinnessjukt är detta inte?

Jag är enormt mycket för open source, men att tro att open source kommer kunna vara vägen ut ur ett hål som detta är bara att glömma.

Förutom då för kanske 0.01 - 1% av den globala marknaden... dvs kriget är vunnit innan det börjat.

Av Allexz

https://i.pinimg.com/736x/70/5e/e0/705ee02116b250d1ef37bf7450018...

Såhär mycket snabbare är vår laptop än Apples!!! Vi lovar!!!
Bara ignorera precis allt annat ni ser här i bilden. Den är dödssnabb!

Bästa är att med deras nya snabba cpu så kan de leverera reklam ännu snabbare än innan...

Av Allexz
Skrivet av cdx873v:

Tack så mycket! Jag kom hit för att hitta något sånt här, så jag kan kopiera det och slippa forska. Är alldeles för upptagen för att hinna 😅. En tanke bara. Är det inte lättare att köra egen mailserver också?

Tack själv! Roligt att höra att inlägget kom till nytta!

Om inget annat så hade det passat mig att selfhosta email då jag gillar att köra mina egna tjänster.

Tyvärr så kan det vara onödigt svårt att sätta upp en egen mailserver på grund av all spam som finns på nätet.
För att ens mail inte per automatik skall hamna rakt ner i spamlådan eller till å med raderas på mottagande mailserver så behöver servern vara känd/trusted/ha rep... Efter jag läst den delen så pausade jag det projektet på långtid då jag inte vill riskera att något viktigt mail bara försvinner. Risken är att ens server blir svartlistad och då sitter man med skiten i knät så att säga.

Jag kör däremot egen dns vilket jag glömt nämna i orginalposten.
På så vis kan man konfa sin egen mot en trusted root-server och dra alla records direkt från källan istället för att lita på att den dns man vanligtvis använder inte är korrupt/hackad etc (inget man brukar direkt behöva oroa sig för, men teoretiskt iallafall)

Det ger ett löjligt snabbt webbsideuppslag då servern är inhouse samt att man kan applicera all möjliga blocklists och egna dns pekare inom sitt eget nät.
Sedan kan jag vpna min telefon genom mitt nätverk hemma och således blockera all reklam och dyl även på telefonen. Samt även för att dölja trafik emot operatör.

Av någon anledning har jag dock aldrig brytt mig något vidare om vpn i allmänhet. Det är bara en till tjänst som man ger bort all sin data till istället för sin operatör. Pest eller kolera.

Av Allexz

Äh, de kan väl bara vända på det istället.

Formuläret för att skapa ett ärende måste bli strikt nog för att det skall vara svårt att skapa ett ärende som omedelbart kräver ett tillägg av uppgifter.

Om man skapar ett ärende som leder till att ett företag publikt kan svartlistas (Vet att det ej så fungerar med dagens uppdrag) så får man istället en monetär ersättning för att man bidragit till en tryggare handel vilket då alltså REDUCERAR antalet ärenden till myndigheten.

Visar det sig att man skapar bajsmackor till ärenden så låses kontot i 365 dagar.

Alltså:

Blocka troll
Ekonomiskt incitament för ett bra arbete
Gör om myndighetens uppdrag till ett som inte lyder "Om ett företag är bra så är det bra, om det är skit så bryr de sig inte om oss ändå, tough luck"

Vem kom på den idén ens....

Av Allexz
Skrivet av MaxEisenhardt:

Frågan var vilken sökmotor du faktiskt använder, inte vilka du testat eller funderat på att testa.

Det ruttna förgiftade äpplet kommer jag aldrig ta i igen. Är ju för fan ren scam från början till slut. Fake affärer som säger att ska betala 1000 dollar för en reparation för något som i själva verket tar en minut att fixa. Det finns gott om videor som avslöjar det äckliga bluffmakeriföretsget.

Skrev helt enkelt fel.
Använder primärt duckduckgo för tillfället.

Även jag gillar Louis Rossmann, riktigt härlig kille.

Om du frågar för att gå i Retarderads spår nedan så slipper jag gärna. Vet att duckduckgo inte är våran frälsare jesus.

Skrivet av Retarderad:

Tolkade det som att du tillhörde skaran som gjort sig "fri" från Google. Fel av mig.

Du får gärna tro att företag är din vän bara för att man kör open source eller för att man påstår sig göra, eller inte, göra saker. Sanningen är dock något helt annan.

Jag har ingen aning vad din poäng faktiskt är här.
Att ett företag följer lagarna i det land företaget är baserat? Att den enda information som de kunde delge i detta fallet var en recovery adress till hans apple konto som använders för att identifiera honom?

Som sagt vet jag inte riktigt poängen, du får gärna fylla i det.

Jag har valt att lämna till den grad jag kan ett företag som öppet har varit hyfsat tydliga från början att de använder vår data för sina tjänster och för inkomst.

Jag har valt ett företag som jag anser vara bättre.
Jag har inte någonsin sagt att ett företag skulle vara någons vän, tvärtom kan du se i min historik att jag emotsätter mig det helt och hållet.

Med tanke på ditt svar till Ozzed så antar jag att du ogillar personer som inte vill spåras av google....... okay? great..?

Det känns konstigt att skulle behöva försvara mina val, inse sanningar jag inte är smart nog att förstå eller dumförklara mig själv.
Jag gjorde mitt val och redogjorde för hur. Huruvida det gör ont i dig eller inte vet jag inte hur det är relevant.

Men som sagt, jag kanske helt misstolkar. Vad är du ute efter?