Inlägg

Inlägg som Syltmunken har skrivit i forumet
Av Syltmunken
Skrivet av SCORPIUS:

Vad.. pratar du om?
Skrev du verkligen till rätt person nu?

Fuck jag har gjort bort mig. Jag tolkade ditt ”hur” som ”hur är HDR en styggelse”.

I Instagram gå till Inställningar > skrolla långt ner till Mediekvalitet så hittar du sedan en inställning om HDR-video.

Av Syltmunken
Skrivet av SCORPIUS:

Det är inte bra. Blir för ljust och det gör ont i ögonen. Föredrar en mer kontrollerad bild som håller sig inom det rimliga. Det ljusa är ljust nog så det behöver inte eskalera som om nån lyser nå xenonstrålkastare rakt in i ögongloben när jag vill ta det lugnt och spela Uncharted 4: End of Thief på min TV med dosa kopplad till PCn. Man vill ju bara ha en trevlig stund med den begränsade tid man har efter jobbet så då går det inte sitta i soffan och det rinner ur ögonen för det är så ljust. Jag hoppas du kan förstå och känna respekt för min åsikt/upplevelse. Hade jag haft mer tid så kanske men nu som nybliven förälder och man jobbar 8-17 så måste resterande timmar och energi man har kvar i kroppen räcka till allt från att laga mat till att hålla på med barn och flickvän sen är det sängen och så börjar det om igen som nå groundhog day. Annat var det när man var yngre och fick spel ibland av kusiner utbränt och man kunde sitta och spela länge även fast det inte var superkul men tiden var inte heller lika knapp då sen fanns inte HDR heller om det är relevant. En gång spelade jag ca 22-24 timmar STALKER: Call of Pripyat på en TFT-skärm utan någon större paus men då var jag ung och arbetslös som du förstår. Sen kanske det är skillnad på HDR och HDR, det ser ju alltid riktligt läckert ut när man är på Elgiganten och kikar på dyrgriparna när man går förbi men det är ju inte heller helt realistiskt då man vanligtvis inte har nån sorts industribelysning hemma i vardagsrummet så ögonen är ju anpassade efter ett något mörkare rum och då blir TVns ljus desto mer påtagligt. Jag kan inte annat än unna er som är frälsta av HDR men mina ögon tycks förbli stängda tills vidare. Min TV är en Samsung om det är relevant men ingen OLED modell, det låg lite utanför budget men är väldigt nöjd med den ändå, 4K 120hz är inte kattpiss det heller och svärtan är väldigt bra i mitt tycke.

Av Syltmunken
Skrivet av Hund:

Jag undviker det gärna på min teve också. Jag förstår verkligen inte charmen med att bli bländad när man tittar på film.

Samma. Har testat HDR i ett fåtal spel men gick tillbaka efter att ögonen brann upp. Lite trist då man hört gott, kanske bara inte fått rätt spel/upplevelse men det jag provat har inte gett mersmak. Ser inte alls poängen att de ljusa partierna ska spåra ur på ett så otrevlig sätt, särskilt då man oftast sitter i lite mörkare rum och spelar.

Av Syltmunken

Jag hade gärna sett att man måste logga in med BankID också för att kunna spela när de ändå håller på 😂

Av Syltmunken

HDR är en styggelse. Som tur är kan man stänga av det i Instagram har jag nyligen upptäckt, hett tips till de som vill undvika bränna hornhinnan när man idiotskrollar på låg ljusstyrka innan sovdags.

Av Syltmunken
Av Syltmunken

Hade inte SweKorvers kunnat funka också som namn för omväxling?

Av Syltmunken
Skrivet av Oliver91:

Det är en dator för max 4k, det har varit revolution i apple produkter när M1 lanserades och allt annat lite äldre har rasat i värde.

Jag säger absolut inte att du/ni har fel, tvärtom. Däremot finns det ofta en tvär diskrepans vad folk på SweC är beredda att betala mot Blocket/Tradera, det är allt jag säger.

Av Syltmunken

Helvete vad alla storföretag suger AI:ns kretskortsmönstrade k*k. Det är väl inte det att man inte förstår, ur deras giriga bottomline pengakåta perspektiv, men vad kommer vara kvar av internet efter allt detta? På gott och ont kommer vi väl vänja oss som alltid men fan vad internet förändrats senaste 15-20 åren.. magin är stendöd

Av Syltmunken

Fördel: Half-Life 3 släpps inom 5 år efter uppköp.
Nackdel: Det lär inte bli så bra som det behövt bli.

Av Syltmunken

Om detta blir av är jag done med gaming och börjar med golf eller något annat idiotiskt

Av Syltmunken

Drack två st Pripps Blå 2,2% ikväll

Av Syltmunken

Tips: Sweclockers är det sista stället du ska gå för att få saker värderade. En stor skillnad på vad medlemmar här skulle ge mot vad du faktiskt kan få för grejerna. Bästa är att kolla på Blocket/Tradera var skiten brukar gå för och lägg dig därikring +/- beroende på skick osv.

Av Syltmunken

Kan bli en (begad?) PS5 för att spela detta.

Av Syltmunken
Skrivet av Wolfkin:

Jo men det här åldrades ju väl.

<Uppladdad bildlänk>

Får mig att tänka att Google hade ”Don’t be evil” en gång i tiden på sin hemsida men tog bort det vilket är rätt kul.

Av Syltmunken

Inte bara för barn..

Av Syltmunken

Jag är kluven. Finns självklart fördelar med båda och självklart de som faktiskt jobbar bättre hemifrån men men tyvärr är det not många som föredrar att stanna hemma av lata/egennyttiga skäl. I min personliga erfarenhet är det inte ovanligt att svarstiderna på Teams går upp markant när vissa kollegor är på distans.

Som med alla system finns det folk som utnyttjar dom men det är synd om de som sköter sig och gör bättre ifrån sig ska drabbas för det.

Av Syltmunken

Fy bubblan det här ser smått fantastiskt ut. Bättre än vad Nintendon’t kommer ge oss i många fall vad gäller remakes/masters.

Av Syltmunken

Bara SSD (3 tb) i lådan sen många år tillbaka.

Av Syltmunken

Hur mycket av en bitch behöver man vara för att ta illa upp över en reklam som denna? Sorgligt att folk mer eller mindre letar efter grejer att bli bestörta över numera.