Inlägg

Inlägg som Emma242 har skrivit i forumet
Av Emma242
Skrivet av Emma242:

Jag körde ett sånt där fönsterkit i drygt en vecka innan jag tröttnade. Det var fult och omöjligt att få lika rakt och snyggt på bilderna, det drog in varmluft i blixlåset och i hörn där det inte gick att få tätt, det blev blött när det regnade. Jag sågade till en plywoodskiva med hål för slangen (riktad lite neråt för att inte få in regnvatten) och målade den i samma färg som karmen. Satte ett par fönsterhakar som den sätts fast med. Ser bra mycket mindre gräsligt ut och blir tätt och fint. Kände mig nästan lite dum efter att ha läst på och ändå slösade 200 kr på fönster(s)kitet.

Skrivet av sebbeharry:

Du får gärna visa en bild på din lösning, om du har

Nu har den värsta pollenvågen klingat av och luftrenaren ställs undan och AC:n tas fram. Såhär har jag ställt till det i sovrummet. Plywood (som jag fick skarva lite), några extra fönsterhakar och lite färg som matchar bågen (som ska målas om i år, döm inte skvankerna 😉). Jag vill också kunna ha för gardin, så har en hel rullgardin för båda fönstren och sedan en för bara högra när AC:n är på plats.

Ville som sagt ha det tätt, hyffsat säkert (åtminstone inte mindre säkert än ett stängt fönster) och framförallt snyggare än det rappliga kithelvetet. Och mörkt.

Av Emma242
Skrivet av Gorian:

Nån mer som är taggad på Senua's Saga: Hellblade II den 21 maj?
Gillade verkligen första spelet - inte för att gameplay var magiskt, men för att själva upplevelsen var så nyskapande och välgjord. Hoppas de lyckas få till samma känsla i uppföljaren

Gått och längtat sen ettan. Men försöker att hålla nere förväntningarna. 🫣

Jag hoppas framförallt att det inte är för kort. Det har varit ett av de största problemen med nya spel. Och ettan var ju inte så långt heller.

Av Emma242
Skrivet av benonikenobi:

Är det möjligt, ska Norris lyckas vinna över Verstappen 😱

Fantastiskt! 👏

Av Emma242

Verstappen vinner, Sargeant sätter bilen i muren och Tsunoda blir förbannad på en fiskmås. Det är det vanliga. Men man behöver inte haka upp sig på det. Ricciardo bakifrån, mittfältet och McLaren vs Ferrari kommer säkert bjuda på mycket underhållning. Själv hoppas jag att Hamilton och Russel får luft under vingarna, och att Leclerc kommer som sämst 2:a.

Av Emma242
Skrivet av oqvist:

Nej bokstavligen minst en minut senare troligen över 2. Kolla sändningen igen

Skrivet av oqvist:

Ja tid är relativt. Men poängen var ju reptilreaktionen att sir ham är ofelbar. Sen tog det en evig tid av analyserande innan de försiktigt försökte påpeka annat.

Förstår fortfarande inte varför de kör dubbla kval. Låta sprintracet avgöra startordning för grand prix känns som det borde kunna fungera. Det enda man är rädd för är att de skulle ta mindre risker då det kostar mer busköra.

På tal om reptilhjärna. Man kan ju skärpa sig, och växa upp i stället. Byt kanal i stället om du tycker att det är så jobbigt.

Av Emma242
Skrivet av oqvist:

Motvilligt några minuter senare

Nej, ganska så omgående när man fick se helikoptervyn där Hamilton tydligt kom dundrades. De var rätt hårda i orden. Finns inget där att hämta för det gamla pubertala Sky-dravlet.

Av Emma242
Skrivet av oqvist:

Gillar att sky lyckas beskylla stroll för att ham missar bromspunkten

Fast de gjorde de ju inte, tvärt om ifrågasatte de att Hamilton inte ens utreddes.

Av Emma242
Skrivet av Alphahanne:

Abu Dhabi Autonomous Racing League

https://www.youtube.com/watch?v=TPzBH-7ckO0

Live nu.

Jag förstår att det är ett proof of concept och mediastunt, men fasen vilken deppig framtidsbild man kan få… AI-konst och autonom motorsport. Bara lägga sig ner och dö.

Av Emma242

Ikea Helmer lådhurts <3.

Av Emma242
Skrivet av DasIch:

Hade Lewis något problem med bilen? Annars verkar det som han tappat det och inte är med i matchen längre.

Någon som verkligen tappat det är Ricciardo.

De har en ny setup den här gången och tydligen fungerar det inte alls. Det skulle bli bättre men blev tvärt om. Känns som att Mercedes mest chansar lite fram och tillbaka och hoppas att de träffar rätt. Jävligt kämpigt för både Lewis och George.

Av Emma242

Vilket katastrofkval för Mercedes. Det gjorde nästan ont att titta på. Men Sainz, imponerande comeback!

Av Emma242

Köpte en dator nyligen. Tiden som står på sidan för leverans är byggtid, alltså tills de skickar den. Sen skickades datorn med UPS från Kina. Hur UPS fungerar beror mycket på var man bor. Hos mig på vischan sådär. Så leveranstid på 10 dagar var i verkligheten ca 3 veckor.

Men priset var bra och produkten enligt beskrivning och förväntningar.

Har inte behövt skaffa erfarenhet av deras support.

Av Emma242
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det var på rean inget direkt jag ska ha men jag måste testa att handla från Amazon. Våra dator och elektronikbutiker i sverige har inte långtifrån lika dåligt utbud som konsum har. Så vill man ha coola prylar får man handla utomlands. T.ex. en billig oscilloskop för någon tusenlapp.

Det jag inte gillar med handla utomlands är att mina grannar gör det och dessa paket brukar levereras direkt vid ingången till bostaden till alla hyreslägenheterna. Absolut ingen koll alls har de om någon snor något eller annat.
Jag förstår inte ett skit. Grannarna bryr sig inte som vanligt.

Du väljer själv om du vill ha till dörren eller ombud när du betalar. Sen får du en chans till att styra om paketet i PostNords app om du till exempel har valt till dörren men ångrar dig.

Av Emma242

Snopet för Sargeant men det är väl ganska väntat med tanke på prestationen, eller bristen därav. Albon kör hans bil efter Albons krasch med följande chassibrist.

https://www.formula1.com/en/latest/article.breaking-albon-to-...

Av Emma242

Fyllt på med lite pysselgrejer, brukar alltid vara bra priser på Cricut-material under dessa reor. Särskilt om man kombinerar mängdrabatten (4 st och 10% eller 10 st och 20%).

Av Emma242

Funderade på denna, har en äldre Asus Zenbook 13 som känns för liten och trött så var dags för nytt och 14”. Men jag har alltmer svängt över till AMD, och när sambon skaffade en Lenovo IdeaPad blev jag lite förtjust. Så det blev nya Lenovo IdeaPad 5 Pro med OLED och nya Ryzen 7 8845HS, och 32 GB RAM och 1 TB SSD. Med en rabattkod på 15% blev priset ca 12 500 direkt från Lenovo. Inte lika tunn som Asus, men med tanke på hur bucklig min gamla Zenbook blivit så är det nog bra med lite stabilare bygge. Asusen känns väl tunn ibland, som att man ska trycka sönder den när man tar upp den ur väskan. Och prismässigt, tja, matchbollen till Lenovo och AMD (Lenovon finns med Intel också, men ett par tusen dyrare).

Av Emma242
Skrivet av Rapidact:

Det lilla jag vet är att Maria Feychting är Socionom i grunden, föga imponerande, sedan har hon byggt vidare på det med lite kurser och varit Anders Ahlbom skyddsling, han var forskare på KI och tog henne under sina vingar. Så vi kan säga att hon halka in på ett bananskal

Hennes mentor Anders Ahlbom var med om en skandal, hans bror visade sig vara lobbyist åt telekomindustrin i Bryssel, därav försvann han från rampljuset och Maria Feychting klev fram.

Mona har riktig akademisk bakgrund, det hör man lätt på henne när hon talar, jag är otroligt tacksam för den insats hon gör och jag vet att hon kommer få upprättelse i efterhand. Detta vi diskuterar är en av vår tids största vetenskapliga skandaler. Det är fruktansvärt många människor som far illa just nu.

Man halkar inte genom en forskarutbildning via disputation till docent och professor på ett bananskal. ”Byggt vidare med några kurser” är minst 4 år, dessförinnan har man 3+2 år kandidat och master. Doktorsexamen, docentur och professur ges efter granskning och godkännande av kommittér, bestående av både interna och externa granskare. Däremellan ska det gå ett antal år med forskning och uppvisande av både redlighet och självständighet.

Därtill har hon landat en lång rad forskningsbidrag, som alla i sin tur granskas av kommittér.

Att du tycker det är föga imponerande säger väl mer om dig, att du antigen har hybris eller, lite snällare bedömt, är väldigt felinformerad.

Din uppfattning av akademin är lite haltande, milt uttryckt.

Man hör inte på någon vad de har för akademisk bakgrund, däremot har vi ett väl etablerat system med examina och utmärkelser. De snackar man sig inte till.

Av Emma242
Skrivet av Felixark:

Kolla på F2 om du vill se spännade racing dagens race var sjukt bra.

Det går alldeles utmärkt att avnjuta båda. 👍

Av Emma242

För oss som bryr oss mer om racing än käbbel och organmätning på internet så bjuder helgens F1 Academy på en hel del spännande fighter. Nytt för i år är att hela loppen ligger uppe på F1TV, inte bara sammandragen. Rekommenderas!

Av Emma242
Skrivet av [SmR]BMF:

Är det någon mer än jag som tycker att DRS gör sporten skittråkig? Vore väl bättre att man kunde spara laddning i batteriet för att använda när man vill vid t.ex omkörningar? Tröck på knappen vid omkörning vroom vroom... Skule kräva liteskicklighet.

Trevlig helg på er

Dagens F1-bilar sparar energi i batteriet och föraren kan justera hur mycket batterikraft som används, precis på det sätt som du önskar ( Kinetic Energy Recovery System, KERS).

DRS har inget med batteri att göra, det är en melaniskt styrd öppning i bakvingen.