Inlägg

Inlägg som MegaMuztek har skrivit i forumet
Av MegaMuztek

Äger inte ens någon dator där jag kan köra win 11 utan workaround 🙂

Av MegaMuztek

Eftersom det verkar handla om mellanklasskort så lär inte RT vara högst prioriterat av kunderna, tror de flesta föredrar högre upplösning eller att kunna gå upp i grafikinställningar

Av MegaMuztek

Läge att anta Intels erbjudande om att tillverka chip åt dem

Av MegaMuztek

Uppdaterar i princip ingen hårdvara förutom eventuellt grafikdrivrutiner. Skärm har jag aldrig ens funderat på att de går att uppdatera och heller aldrig känt något behov av

Av MegaMuztek

Både EU och USA har politiskt bestämt att minska beroendet av Asien för kretstillverkning och Intel börjar bygga fabrik i Europa med stöd av både EU och flera individuella länder, rätt logiskt att Intel försöker kapa åt sig så mycket som möjligt av de olika bidrag som finns och då behövs kunder, intel är mest logiska.
TSMC försöker också utvidga sin tillverkning av samma anledning.

Av MegaMuztek
Skrivet av racerNorge:

hva er vitsen? må være tidens dummeste påfunn. Tviler på at det er særlig mage som kjøper 2 nye cpu, 1 for å vise og 1 for å bruke i pc.

Avsedd för butiker och möjligtvis Youtubers och Streamers med inriktning på hårdvara, även utan detta ställ ser man ofta GN och liknande ställa upp hårdvara de pratar om.

Av MegaMuztek
Skrivet av Massy:

Vad det verkar så var dessa routrar alltså exponerade mot internet på olämpligt sätt och använde standardlösenordet. Ändå kretsar diskussionen i kommentarerna kring att man måste uppdatera sin firmware. Absolut. Men det var ju inte riktigt det som var problemet här och produkten bör därmed inte anses som mindre säker pga denna fadäs.

Hurvida det verkligen var standardlösen är svårt att veta då det inte är ovanligt att även rätt kunniga tekniker sätter rätt svaga lösen som går att brute forcea. Och förhoppningsvis kan en pach förhindra att maleware kan installeras även om detta verkar vara en relativt riktad attack så kommer andra grupper att utnyttja metoden för inte fullt lika riktade attacker och kanske för andra syften om inte routrarna pachas. Sen att diskussionen blivit mer allmän är väl för att säkerhetsproblem visat sig i en mängd olika routrar och ofta finns redan en patch ute, men det hjälper ju inte om den inte installeras.

Av MegaMuztek
Skrivet av Zyzlite:

Hittade den största foliehatten!

Jämföra dagens Sverige med judarna i Tyskland? nää tänk om

Det vet du inte, IB-affären var definitivt svensk på 60-70-talet och ställde till massor med problem för de som misstänktes vara kommunister.
Nämnde judarna just därför att det var lagligt att vara jude ända tills en regering bestämde att det inte var det längre, får fel personer majoritet så kan de driva igenom i princip vilka lagar som helst, troligast att de börjar med att leta upp de som är i opposition för att tysta sina kritiker.
Sen kan du kalla mig foliehatt om du vill.

Av MegaMuztek
Skrivet av Zyzlite:

Tycker alldeles för många har foliehattar på sig utan någon anledning. Du är en i mängden, ingen bryr sig om dig!

Det ansåg säkert Judarna i Tyskland också fram till slutet på 30-talet då de helt plötsligt inte var en i mängden längre. Samma sak med tex den svenska IB-affären där det helt plötsligt började samlas information om misstänkta kommunister i Sverige osv. Det som är ofarligt för oss idag kan plötsligt med annan ledning bli mycket farligt, det som är värre idag än någonsin tidigare är att vi själva lämnar ut mer information på ett sätt som är enklare att söka i än någonsin tidigare.

Av MegaMuztek

Rysk Roulette av Tom Clancy och Mark Greany

Av MegaMuztek

Känns som att William Gibsons förutsägelse i Neuromancer är på väg att besannas där mänskliga anställda blir en statusgrej, tex vanliga hotell har robotar och AI och de exklusiva anställer människor

Av MegaMuztek

Flest LCD när han dör vinner 🙂 förutom de vanliga skärmarna kan vi nu ha extra displayer på chassie, kylare, grafikkort, fläktar, Moderkort

Av MegaMuztek
Skrivet av mpat:

Routrar som inte uppdaterats måste vara det största säkerhetshålet i de flest heminstallationer. Jag VET att man måste uppdatera skiten, men jag gör det ändå alltför sällan.

För många privatpersoner så skulle den bästa lösningen vara att de olika operatörerna inte skickade ut sina skrotroutrar utan hyfsad hårdvara och såg till att de var uppdaterade och så säkra som möjligt, de flesta använder trots allt den router de får när de tar abonnemanget. För oss som inte är nöjda med det är det vårt eget ansvar att sköta säkerheten i den hårdvara vi har.

Av MegaMuztek
Skrivet av ndrs0:

Vänta nu. Läser man artikeln står det att FBI rekommenderar att ändra admin-passwordet enbart om man gjort en fabriksåterställning. De rekommenderar INTE att man fabriksåterställer routern i onödan.

Eller läser jag fel?

Troligtvis så får du bort den skadliga koden om du fabriksåterställer, sen byter du lösenord.
Dessutom om jag förstår det rätt så kan det vara vettigt att stänga av fjärradministration om det inte är något man behöver.

Av MegaMuztek

Av de spel som dykt upp de senaste månaderna är det bara BG3 som verkar intressant.
Är ju inte någon större gamer längre, men inte ens när jag spelade mycket var det särskilt många spel som drog, testade många men de flesta rata jag snabbt, hellre ett bra spel jag gillar med lång speltid än 100 spel med kort speltid men som jag inte gillar.

Av MegaMuztek
Skrivet av Swedishchef_90:

Är ju perfekt som extra element, passar oss i Sverige på vintern!

Men serious note så känns trolig prestanda + pris = varför ens släppa den

Finns alltid några som vill ha det allra värsta och det har aldrig varit ekonomiskt fördelaktigt sett till prestanda per krona.

Av MegaMuztek
Skrivet av Thor:

De skiter i att utveckla egen hårdvara, kör partnerskap med Nvidia som tar fram ny shield och smäcker ihop en fantastisk streaming-tjänst med oslagbart utbud. Sony hade vart totalt chanslösa.

Edit:
Ännu bättre om de låter Nvidia designa systemkrets specifikt anpassad för streaming som de senare går i partnerskap med tv-tillverkare. Då kmr alla som köper en tv att bli en kund. Då kan även Nvidia nyttja sitt löljiga försprång de har med beräkningar för ai för att lokalt accellererad uppskalning.

Det räcker att de får till ett partnerskap med två eller tre stora tv-tillverkare innan de kan ta en enorm marknadsandel. Vem fan vill köpa konsol bortsett nisch-kunder om spelplattformen följer med tv köpet?

De skulle också lösa problematiken kring att försöka kränga nya gen konsoler, det löser sig själv när folk köper ny tv.

Tjänstefieringens våta dröm.

Så länge man kan välja bort det eller tvn inte blir dyrare så skulle det vara en väg att gå, fungerar dock dåligt för de som spelar på datorskärm

Av MegaMuztek
Skrivet av GuessWho:

En dator med en inte allt för strömhungrig CPU + ett RTX 3050 eller 4060 är ganska lätt att kyla också om man man inte har datorn i någon liten garderob eller jättelitet chassi eller dyl.
Men går ju inte att bygga lika litet med separat grafikkort än utan.

Exempelvis finns denna RTX 3050 6GB som är helt passivt kyld

GeForce RTX™ 3050 KalmX 6GB - Palit
Palit GeForce RTX 3050 KalmX 6GB GDDR6 - Webhallen

Finessen är ju att du kan bygga ännu mindre med grafiken inbyggd i cpu. Tex storlek Intel NUC och behöver då inte någon kortplats heller.

Av MegaMuztek
Skrivet av Alphahanne:

Strix Halo med Zen 5-kärnor och 40 CU RDNA 3+ ska vara på gång, men de ska vara riktade mot en mobila marknaden. Om det kommer desktopvarianter är såvitt jag vet okänt i dagsläget.

Vill upp till minst 16 cores 32 threads och inbyggd grafik

Av MegaMuztek

Blir nog ett par burkar med med dessa Apuer framöver, är det någon Apu på g med flera kärnor än 8700G?