Inlägg

Inlägg som Vaneriuz har skrivit i forumet
Av Vaneriuz
Skrivet av jappejopp:

Tror det är Snapdragon x Elite specifikt som testats, de finns i de (snor) dyra surface pro ARM generation 11 och laptop ARM gen 7

X Elite finns också i mycket billigare, men bra, varianter från Asus, Lenovo, Dell och HP, t.ex.

Så man ska inte enbart stirra sig blind på Microsofts egna.

Av Vaneriuz

Oj oj oj vad folk spyr galla över MS. Många här heter sig som om att detta är fakta. Det är ett sjukt löst rykte för Gabens©️ skull.. Vissa blir ju halvt hysteriska 😂😂

Jag har inget emot MS direkt, men jag vill inte heller att de ska köpa Valve. Jag är dessutom relativt säker på att det inte kommer att hända. Inte på många år iaf.

Av Vaneriuz
Skrivet av landahl:

För ett spel som dessutom suger enligt många recensioner.

Haha va? Det snittar ju 81 till både PC och Series X/S på Metacritic (sammanlagt 131 recensioner).

Det är som att säga att Elden Ring suger för att två recensenter av typ 200 tycker det.

Av Vaneriuz
Skrivet av Magnus303:

"Lumen" och "Nanites" i all ära.
Något UE5 brukar snacka om.
Men inte ett ord om raytracing eller path tracing här.
Brukar inte tas upp i samband med just dom här för mig lite luddiga "flummetoderna" där jag aldrig fått klart för mig vad dom gör egentligen och vad som utnyttjas hårdvarumässigt.
Normalt så brukar ju alltid RT on/Off eller tom pathtracing on/off också testas.
Men inte ett ord om det här alltså....
Och snack om att DLSS varmt rekommenderas vid högre upplösningar, men inget test av det heller. Det som man verkligen behöver veta.

De nämner inte frame generation heller. Jag kör spelet i 4k med allt på max, DLSS Balanced och frame gen på med ett RTX 4070 Ti. Det flyter på riktigt fint! Och ser sjukt bra ut. Helt galet snyggt.

Men utan DLSS Balanced och frame gen skulle det förstås bli tufft… 😅 Men nu finns ju dessa fina tekniker, och det funkar hur bra som helst. Frame gen ger som bekant latens motsvarande FPS:en innan frame gen gör sitt. Men jag märker inte av någon nämnvärd latens alls faktiskt. Däremot är Hellblade 2 inte direkt det känsligaste spelet för mindre latensskillnader, dock.

Av Vaneriuz

Rubriken må vara ändrad. Men i artikeln står fortfarande samma sak 🤦🏻‍♂️

Lite kvalitetskontroll på vad som skrivs och vem som skriver på sidan får ju börja ske, faktiskt! Eller är man en rövhatt som ”begär” det?

Av Vaneriuz
Skrivet av FireFox:

Bra film! Den kanske man ska se om nu när det är lite ledigt

Det är dock en serie med sex säsonger. 😅

Otroligt bra serie dock. Dylikt har ju också hänt/händer fortfarande, med spioner som utger sig för att vara infödda. Var ju dock mer vanligt (och lättare) för 40-50-60 år sedan.

Av Vaneriuz
Skrivet av TheYardbird:

Netflix har börjat gå utför mer och mer.
Det är väl dock inte så att de TVINGAR Basic-kunder till DYRARE abonnemang ändå? Mejlet föreslår endast Standard-abonnemanget. Det finns trots allt Basic med reklam kunder kan välja istället.

Även om det är riktigt fult gjort av Netflix och att väldigt få lär välja Basic med reklam får man faktiskt ta och sätta rubriker utan lögner imo. Vet inte hur många gånger folk ska behöva påpeka rubriksättningar för er innan ni lägger av med ert clickbait bullshit.

Jag tänkte skriva något liknande. En sån här rubrik är så sjukt risig. Extremt låg journalistisk nivå på såna här skitrubriker. Fan, styr upp på redaktionen så ni inte blir Aftonbladet…

Av Vaneriuz
Skrivet av Thor:

Det är svårt att försvara en utveckling utan vinning. Jag föreställer mig det lite småknepigt att begränsa delning av spel digitalt så att det begränsas på samma vis som kommer passivt med fysiskt medie. Utan ett bra sätt att begränsa delning digitalt så hade spelförsäljningen minskat ganska drastiskt.

När det gäller varför många fortfarande köper fysiska kopior, så är jag relativt övertygad om att det har med vanemönster att göra. Antalet konsumenter som vill ha fysiskt media kommer minska naturligt.

Personligen vill jag verkligen slippa skivor (gillar dock fysiskt ur samlar-synpunkt), men det behövs ju för att priserna digitalt är HELT sjuka! Vissa spel på Playstation Store kostar 900:-+, och då är det INTE Deluxe Edition eller dylikt.

Plus att man kan låna ut och/eller sälja ett fysiskt spel, vilket gör att spelet i slutändan blir ännu billigare än det redan billigare priset i fysisk butik.

När vi väl helt gått över till 100% digital försäljning så är det kört med priserna. Då styr ju tillverkarna priserna själv, utan att priserna kan utsättas för konkurrens. Det sker ju redan nu förstås, priserna digitalt på nya spel är galet höga.

Ett bra alternativ, som jag nämnt i flera år, är en konsol med skivväxlare 😂😂
Snacka om retro 🤘😁

Av Vaneriuz
Skrivet av walkir:

Sade inte Microsoft samma sak i samband med Windows RT?

(för 12 år sedan!)

I övrigt ligger M3 Max på över 21000 poäng i multitrådat, så känns lite fel att jämföra Snapdragon med Apples instegsmodell.

M3 Ultra kommer öka försprånget ännu mer

Exakt. Ytterst märklig jämförelse i artikeln… Man jämför alltså den värsta Snapdragon ARM-prollen med Apples instegare.

Vore jag artikelförfattaren så skulle jag korrigera artikeln omedelbart. 😅

Av Vaneriuz

Jag har haft samma problem sedan release. Jag tror att alla har det. Sitter med ”ynka” 500/500, och får ut det via kabel till Series X:en, men via Wi-Fi går den tamefan inte över 250 Mbit! Stör mig något otroligt. Där jag har Series X:en så är kabel inte riktigt möjligt/otroligt besvärligt, och PS5 och exakt ALLT annat här hemma får ut fulla 500/500 via wifi. Det är som att MS ”cappat” Wi-Fi på Series S/X, eller så har de satt i ett Wi-Fi-kort från 2003.

Av Vaneriuz
Skrivet av Sidde:

Jag hade tänkt att köpa för någon vecka sedan.
Men så såg jag att kommentarerna regnade in på reddit om att det var signalstörningar på 3.5mm-uttaget.
Samt andra små kvalitetsproblem med knappar etc.

Så jag hoppas att dessa saker blir åtgärdade vid nytillverkningar. Så inväntar jag att köpa fram till våren.

Ja. Men som vanligt så får man nästan enbart läsa om de som har problem. Medan vi som inte har det inte direkt bemödar oss med att skrika ut det från taken.

Min 512 OLED är perfekt. Inte en enda defekt, och inga problem med 3.5mm-porten heller.

Jag har endast testat den dock, för jag använder ALDRIG 3.5mm nu för tiden, kör bluetooth. Mina AirPods Gen 3 fungerar perfekt utan märkbar latency till Deck OLED:en 👌🥳

Valve går just nu från klarhet till klarhet!

Av Vaneriuz

Ursäkta, men denna artikel var inte mycket att hänga i julgranen (för mig iaf). Säkert roligt för er att kunna testa grafikkort för 40-50 tusen, möjligtvis småroligt för en själv att läsa om det.
Men artikeln framstår som verklighetsfrånvänd, tycker jag. Det blir förstås väldigt nischat att arbeta på en redaktion med möjlighet att uppleva såna här grejer.

Sedan håller jag inte med om att priserna är höga av en anledning. Priserna har blivit sjuka, rent ut sagt. Speciellt i vårat land. Jag älskar hårdvara, men priserna förstör halva nöjet ibland.

Men kul för dig/er att ni kan skita/skiter i priserna 👍

Off topic: Jag vill dock tacka för Sweclockers överlag, i övrigt! 🙏

Av Vaneriuz
Skrivet av serverfel:

Detta va ju ändå propert. Minns mina ghettomods med strips, tejp och gud vet vad i början av 2000-talet. Det var typ 40mm fläktar på grafikkort då, och de gav upp. Då tog jag 80mm (som var standard då) och satte fast på gpu. Good times.

”strips, tejp och gud vet vad”.

Jag läste 100% första sekunden det som strips (alltså: Pommes frites). 🤣

Ja men va fan, ska det vara ghetto, så ska det fan vara GHETTO! 💪😁 Nu vill jag se pommes-mods, och därmed basta!

Av Vaneriuz
Skrivet av medbor:

Borde inte den krympta kretsen vara billigare? Kanske blir det en ny billigare instegsmaskin i framtiden? De tog ju bort den nuvarande och gjorde 256GB LCD den billigastenu

Det har ju blivit billigare?? Trots den nya MYCKET bättre skärmen och trots en hel drös riktiga förbättringar, så är 512GB-modellen billigare än den tidigare modellen var för bara några dagar sen.

Det är så många förbättringar utförda, att ingen annan mid life-refresh, bland t.ex konsoler, kommer i närheten.

Av Vaneriuz
Skrivet av guermantes:

Jag tycker det är värt att notera att en i Sonos-lägret alltså likställer Sonos med en rostig Clio. 🤣🤣

Hahaha. Nä. Jag jämförde en bil med 408 hästar med en bil som ligger mellan 60-100 hästar. Men fine. Jag jämförde egentligen två helt olika prisklasser. Jag tycker däremot att Sonos är mer prisvärda än motsvarande tio gånger dyrare grejer, men det är ju i mitt tycke det. Däremot säger jag inte att Sonos är lika bra, därav min ursprungliga jämförelse. Min föregående kommentar var ett svar till en bisarr jävla kommentar 😂

Av Vaneriuz
Skrivet av anders190:

Tänk på att den inte ger någon prestandaförbättring, men samtidigt än viktigare är förbättringarna för batteritid och liknande vilket är vad som i det stora är vad som begränsar denna typ av produkter. Finns nyare SoC'ar som säkert hade gått att använda men enklare att fortsätta på samma, den är fortfarande kompetent trots sin ålder.

Hoppas du gillar den, finns en rätt stor tråd i forumet för övrigt.
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1639600

Snabbare RAM-minnet verkar ge mellan 2-9% bättre prestanda beroende på spel. Kolla Digital Foundrys test av oled-modellen! Förbättringarna är många tydligen.

Större skärm/mindre sorgkanter, snabbare RAM, OLED, 90hz, energisnålare, större batteri, runt 50% bättre batteritid (minst), mindre vikt, Wi-Fi 6e, BT 5.3, snabbare resume från standby, 180hz polling rate på nya skärmen (äntligen förmodligen en bättre touchupplevelse..), haptics och touchpads förbättrade, ljudet ännu mer förbättrat med mer kapacitet för högre volym och mer bas, spakarna aningen förbättrade och den (Steam Deck) ska nu vara lättare att reparera själv. Man kan dessutom nu byta skärm utan att ta av baksidan.

Osv osv osv. Det har nog aldrig kommit en mid life-refresh med fler förbättringar förut på en konsol..

Synd att många sidor (SweC inkluderat) inte verkar rapportera om ens en bråkdel av förbättringarna. Men det är klart, just alla förbättringar förmedlades väl inte heller direkt av Valve, utan har sipprat ut vid reviews.

Av Vaneriuz
Skrivet av Mörksuggan:

8 GB räcker väl till att läsa nyheter, skriva på ev Word och kolla på YouTube i 480p. Något annat gör väl inte alla användare av pro. Så Apple kan fortsätta med 8 GB ram. Dom har väl noga räknat på att användare behöver ej mer än 8 GB för vanligt pillande på knapparna, inte som Win 11 som själv kräver 8 GB bara för att existera i start-läget, börjar man starta ett spel så tog plötsligt Ramet slut...

Haha va? Många här som har dålig koll alltså…
Jag (bl.a) programmerar och webbutvecklar på en MacBook Pro M1 Pro 14” 2021 16/512 och en MacBook Air 2020 M1 8/256. Det är en jävla skillnad på RAM-användning mellan MacOS och Windows! Man kan göra mer än man kan tro med en ”sketen” Air M1 med 8GB RAM.

Jag har även byggt egna Windows-datorer sedan 90-talet och sitter just nu med en burk med 4070 Ti, 32GB RAM och i7 13700K.

Jag fortsätter att förvånas över hur mycket jag kan pressa ur min gamla M1 Air, allt medans den är knäpptyst och har fortsatt sjukt bra batteritid.

Men ja, även jag tycker att de kan steppa upp grund-RAM, och ja, priserna är sjuka. Dock mest här i Sverige. Med våran skit-valuta och alla jävla skatter (kommer nya varje år, många som slår på elektroniken).

Det är ju även så, att i USA är det regelbundet rea-priser på Apple-produkter. Här i Sverige existerar det inte ens. Man får vara glad om man hittar en rabatt på 300:- på en Apple-laptop.

Sedan ska även andrahandsvärdet nämnas, vilket är utan motsvarighet. Jag får säkert 8000:-, minst, för min över 3 år gamla MacBook Air M1. Jag köpte den själv begagnad för över ett år sen för 9000:-. Den har även, bisarrt nog, 99% batterihälsa (måste haft tur med batterilotteriet!).

Jag köpte en Samsung Galaxy Z Flip 5 vid release. Efter 30 dagar gick den för runt halva priset på Tradera… Kul för de som vill köpa, totalt värdelöst om man vill sälja dylikt!

Så andrahandsvärdet bör absolut räknas in också. Dyrare inköp, bättre ägande och eventuellt säljande, med hästlängder. Även supporten är ju ljusår bättre än t.ex Samsungs. Har flera ggr fått sjukt bra support via Apple. Vad du än ska göra så skickar de hem en chaufför till din dörr (!) med kartong till din vara för vidare transport. De har ju även en egen support-app.

Om någon är en sekt så är det ju Mac/Apple-hatare.
Mycket märkligt beteende 😂
Själv använder jag det mesta.

Tech är tech.

Av Vaneriuz

Digital Foundry är halvt lyriska. De har redan testat OLED-modellen. Förbättringarna är många!

https://www.eurogamer.net/steam-deck-oled-review-a-beautiful-...

Av Vaneriuz
Skrivet av Molotov:

Mer spel som fungerar och slippa jävlas?
Sätta sig ner och spelar och det ska bara fungera?
Min herre det är då du ska ha en steam deck INTE windows maskinerna.
Men ja är native gamepass (och xcloud inte duger) ja då är det en Windows maskin, andra fördelar har jag svår att personligen se.
Håller du dig till steam spel, ja då är det tom 99% en ren konsolupplevelse.
Vill du använda andra launchers, epic, gog, ubi osv ja då är det lite "datoriserande" men det är det på en Windows maskin oavsett vad du ska köra och windows är jobbigare med en handheld än SteamOS

This!

Jag har ägt Steam Deck, Legion Go och Rog Ally. Jag har använt Windows sedan det i princip uppfanns och känner mig väldigt bekväm i den miljön.

Så visst, jag har inga problem att hitta runt på Ally och Go, men GUD vad Windows INTE är gjort för små skärmar med touch (touchplatta hjälper knappt). Och Go’s skärm är ju 8.8 tum, det hjälper, men inte mycket!

Vill man huvudsakligen spela så är Steam Deck en mycket trevligare upplevelse. Sen vill även jag gärna ha en native Game Pass-lösning, men Xcloud får duga där (funkar ju riktigt bra numera med en bra uppkoppling). Batteritiden är dock personligen, för mig, ett av de största problemen. Något nya Deck verkar åtgärda en aning!

Av Vaneriuz
Skrivet av THB:

Fortfarande på tok för liten skärm.
Då är Lenovo Legion Go betydligt mer intressant.

I wish!

Jag har returnerat både en Rog Ally och en Legion Go senaste veckan pga bl.a batteritid. Men visst. Vill man sitta inkopplad till strömuttag/massiv powerbank hela tiden, så absolut!

Legion Go-skärmen är riktigt fet och najs, men var för mycket strul med både mjukvara och hårdvara! Jag fattar att en del kommer fixas eftersom såklart. Men litar INTE lika mycket på att Lenovo kör på hela vägen som vi vet att Valve gör. Kontrollerna känns också jävligt rappliga, och tappade connection flera ggr, sjukt störigt. Sett många som har liknande problem. Skärmen är dessutom onödigt högupplöst, blir ändå att man kör i 800p (även 144hz känns onödigt, men visst. Varför inte?). Som vissa av er säkert har läst så är ju skärmen dessutom en vertikal tablet-skärm de helt enkelt ”lagt ner”. Så upplösningen på den i Windows visas ju som 1600x2560, vilket medför strul i vissa spel.

Ärligt talat så föredrog jag faktiskt Rog Ally före Legion Go. Ally känns så mycket smidigare att hålla i. Men batteritiden på båda är förstås skit, även på 15-wattsläge (som förstås ändå drar mer när hela systemet räknas in).

Lite parodi ändå att Valve släpper en ny Steam Deck till detta fina pris dagen efter jag returnerar en Rog Ally 😁

Priset på ”nya” Deck känns ju ändå sjukt värt med tanke på snabbare RAM, större 90hz OLED-skärm, strömsnålare krets PLUS fetare batteri.