Inlägg

Inlägg som Yatagarasu har skrivit i forumet
Av Yatagarasu
Skrivet av NordhNet:

HPs omen mindframe var ju ett bra försök, bra kylning men kasst ljud

Hade varit kul att testa något liknande från någon annan tillverkare

Finns öronkuddar med kylgel att köpa till exempelvis AT-ATH M50. Säljs liknande till Astro A40/50 och andra populära lurar som har bra ljud 😁

Inte riktigt samma sak som de där Omen-lurarna, men.. Nära nog!

Av Yatagarasu
Skrivet av Baxtex:

Ja, finns det? Tycker alla jag testat med ANC blir öronen svettiga direkt.

Rent krasst nej.

För att stänga ute ljud behövs det bra isolering, och per automatik blir då luftcirkulation lidande. Öppna hörlurar går nästan helt bort om ANC ska vara med i bilden.

Det kan gå att komma runt till en viss grad, exempelvis genom att byta kuddar till sådana i tyg istället för PU-läder. Det blir en halvkompromiss; luftar lite bättre, och stänger ute ljud på en okej nivå, men ANC tappar delar av sin effekt.

I det stora hela skulle jag leta efter in-ears som ryms inom budget och uppfyller kraven, sedan byta ut tipparna mot sådana som passar dina öron och inte skaver.

Av Yatagarasu
Skrivet av Homdax:

Om jag bara blev klok på prisbilden och vad enheterna gör så hade det kanske varit ett alternativ. Så vitt jag kan se är banden inte jättedyra - 800 för 30TB - men själva enheten verkar vara väldigt blandat, från 3-4000 till 70000...

Mycket nya begrepp, LTO, DLT, siffror hit och dit... om man nu hade velat ge sig på detta, vad skall man skaffa?

Skrivet av dlq84:

Inget för hemanvändare, som sagt väldigt dyra.

Det krävs en särskild typ av behovsbild för att som privatperson behöva banda sina backups

Jag skulle precis som dlq84 säger hävda att det egentligen inte är för hemmabrukaren. Det duger gott och väl att spara på mekaniska diskar. Dessa kan du sedan placera antingen i ett brandsäkert kassaskåp hemma, eller i t.ex. ett bankfack. Enda du behöver göra är att med några års mellanrum plocka ut och strömsätta dem, sedan stoppa tillbaka dem.

Jag kör själv;
Molnlagring, NAS och en Cold Storage-disk för min lagring av t.ex. foton.
Skulle det måhända strula med NAS-enheten och samtidigt CD-disken, då går det i värsta fall att försöka skicka in till en firma som specialiserar sig på att rädda innehållet. Även med all denna utrustning och eventuell räddningsinsats inräknat, så är det en mer kostnadseffektiv lösning än att försöka banda allt.

Just för foton går det även att välja ut några favoriter och sedan framkalla dessa, kan vara trevligt för efterkommande generation att ha ett album att bläddra igenom! Man behöver inte vänta till sin dödsbädd med detta heller, utan går fint att ge bort som en present till sina barn eller sonika redan idag också

Av Yatagarasu

Annonsen är avslutad

Av Yatagarasu

Kört Windows 11 på primära datorn sedan Insider Preview var tillgänglig. Inte blickat bakåt en enda gång sedan dess

Samtliga maskiner i hushållet kör W11 idag, även de som tekniskt sett inte har officiellt har stöd för nyare än Windows 10 (t.ex. en gammal Lenovo Y720-15ikb).

Av Yatagarasu
Skrivet av sweisdapro:

bjuder utsatt 400 + frakt

Drar iväg ett PM!

Av Yatagarasu

Roccat Sova Mk.II + Logitech G502

Tjena SweClockers!

Då jag övergått till annan lösning är det dags att sälja av ett så kallat "lapboard". Det handlar om Roccat Sova Mk. II, där jag skickar med en Logitech G502-mus för att enkelt komma igång direkt. Det inbyggda tangentbordet använder sig av taktila bruna brytare från TTC - en genomgång av produkten kan läsas här (TechPowerUp-länk).

Allt är funtionstestat inför försäljning, inga problem upptäckta. Skicket är i dagsbruk, eventuella skavanker är rent kosmetiska och knappt märkbara utan noggrannare inspektion. Övergripande okej skick helt enkelt. Perfekt att ha vid soffan eller bara att luta sig tillbaka i kontorsstolen, medföljande kabel är nämligen 4 meter lång!

Jag önskar 400 kronor.

Kan skickas väl emballerat, samt spårbart och försäkrat mot att köparen står för fraktkostnaden och förskottsbetalning sker. Fraktkostnaden uppgår till 161 kronor. Alternativt kan kittet hämtas hos mig i Gävle.

Läs hela annonsen här

Av Yatagarasu
Skrivet av oRBIT2002:

Så här på sommaren åker grillen fram. Jag är sen barnsben korvfanatiker och gillar korv med bröd i all enkelhet. Är uppväxt med hot dogs (barnens favoriter dessutom) men nu har jag börjat ledsna ordentligt.
Nån som kan rekommendera nån korvsort som passar till vanlig korv med bröd liksom?
Tjockkorvar går bort. Märket får gärna finnas på Ica etc.

Kör uteslutande på Sohlbergs Godingar när det kommer till vanlig, enkel korv. Goda att äta kalla, kokta, stekta eller grillade — smakrika och funkar till allt 👌

Finns såklart finare korv med högre kötthalt, men för allt-i-allo till vardags tycker jag dem är bäst i klassen

Av Yatagarasu

Ser personligen inte någon större vinning att göra sig av med Google. Jag använder den tjänst jag tycker fungerar bäst eller är mest prisvärd; sedan om det är Google, Microsoft eller annat alternativ spelar mindre roll. När jag strävar efter en funktion, då väljer jag den som gör jobbet snabbast, smidigast och med minst trassel.

Youtube, Docs, och Maps är saker jag använder dagligen i min vardag, och jag har haft svårt att hitta något rimligt alternativ. Google-sök är något jag nyligen återgått till efter att ha försökt nyttja både DDG och Bing, är helt enkelt inte lika relevanta resultat för det jag oftast söker efter.

Likaså nyttjar jag MS-konto och OneDrive flitigt för att enkelt synca upp enheter — något som blivit desto viktigare med Testpilotandet. Spara skärmdumparna direkt på skrivbordet och börja jobba direkt på en annan dator, både hemma eller till fots.

Jag strävar efter simplicitet när det kommer till den världsliga vardagen. Jag känner inte att jag har varken orken eller engagemanget att jonglera massa OpenSource-alternativ eller allehanda lösningar som krånglar till det "i onödan".

Men för den som har drivet eller annars vill bli av med spårande IT-titaner är det självklart bra att det åtminstone finns godtyckliga alternativ där ute, och är även glad att se stora profiler likt LTT lyfta ämnet

Av Yatagarasu

För priset Noctua tar är det inte ens ett alternativ, speciellt givet hur B den ser ut och vilka funktioner som erbjuds.

En bordsfläkt från Rusta har åtminstone förmågan att rotera också.. Det är en fläkt, inte en jet motor, förstår inte varför det tagit dem sådan tid att släppa detta eller varför den kostar som den gör.

Neh;
Valfri 5V-fläkt för en hundralapp, skarva om till USB-kontakt och sedan (3D)skriva ut tratten till ett självkostnadspris om 25kr blir vägen att gå istället — om jag nu skulle vela ha just en datorfläkt på skrivbordet.

Av Yatagarasu
Skrivet av Magnus303:

Det här var Windows XP utan servicepacks.
Med Xp och SP2 (eller 3 som väl kom senare) så hade det nog sett annorlunda ut. Även utan brandvägg.
Men varför skulle man köra utan brandvägg, varken i router eller i OS?
Det hade man ju defintivt igång på den tiden.

Fanns gott om fina "MP3-filer" på exempelvis Limewire under denna era.

Dessa kunde vara harmlösa och göra roliga saker (t.ex. öppna och stänga CD-läsaren på loop), till mer skadliga saker som att stänga av brandväggen för vidare infektion eller rakt av förstöra operativet. Det var inte alltid tydligt om datorn blev infekterad heller, speciellt för någon oinsatt familjemedlem (eller som i mitt fall; jag var ett barn).

Det behöver kort sagt inte vara att man ansluter till internet utan brandvägg med flit, det kan gott ha passerat något förbi brandväggen som sedan öppnar upp den utan användarens vetskap; och ett emulerat resultat av det kan vi se i artikelns video

Av Yatagarasu

Bra!
Inte en dag försent i min mening.

Tycker Sydkorea är ett praktexempel att följa här, där SNID krävs för de flesta online-plattformar. Hatbrott, medveten spridning av falsk information och fuskande i onlinespel spåras mycket enklare och ett rättfärdigat straff kan delas ut (i Sydkorea kan du faktiskt få böter, till och med fängelse, för att skapa/nyttja fusk i onlinespel).

Såklart går det att argumentera för att en korrupt stat kan vända detta mot dig (se; Kina). Men tycker övergripande att fördelarna utväger nackdelarna, åtminstone i ett demokratiskt västland likt Sverige.

Av Yatagarasu
Skrivet av Caoz:

Du har helt rätt i din kritik att många seriösa aktörer också fuskar eller missar kontroller. Däremot så blir det en tankevurpa enligt mig, eftersom du då ger dig själv mental frihet att ”Det spelar ingen roll, alla fuskar” och kan fortsätta shoppa på som tidigare. Fenomenet kallas kognitiv dissonans - Tänk en rökare som inte vill sluta röka som rättfärdigar det med att vi ska alla ändå dö en dag eller allt ger ju ändå cancer eller jag såg min farfar röka tills han blev 100 och dog naturligt. Det minskar inte faran med rökning bara för den personen anser att frågan är överdriven och inte vill ändra sitt beteende.

Sverige & EU har regler och krav - Att följa dessa by the book kostar pengar, vilket jag ändå vågar tro att de största seriösa aktörerna gör.

Jag har själv suttit i möten i Europa där kunden ställer krav på att produkterna ska vara CE-certifierade, testade av nationell myndighet och att det inte under några omständigheter får fuskas med kvalitén som kan riskera skador på användaren. Då är det Tier 1 fabriker som gäller, bra råvaror, modernare teknik, spårbarhet, mindre energi/återvunnet vatten etc. Detta är naturligtvis inte en garanti för något - Jag vill bara berätta att det sker i verkliga livet, att kraven hjälper.

Så bara för att fusk förekommer och det missas och inte allt är perfekt i Sverige och EU KAN det vara milsvid skillnad på en produkt från Temu eller från Clas Ohlson - Kruxet är att du aldrig riktigt vet med TEMU. Till Classe kan du gå och klaga om det skulle visa sig bli en skandal.

Alltså jag håller med dig i sak, tolka mig inte fel!

Bara jag som tappat all hopp och tro kring företagsverksamhet, och att ett företag i förlänging skulle ha någon form av välvilja mot varken kund eller natur — allt handlar om att skydda röven, mer än att faktiskt bry sig

Den biten med kognitiv dissonans dock.. Är nog en sådan där person du beskriver som är på spåret "alla dör vi någon gång". Så länge det är val som endast påverkar mig (fysiskt) lägger jag inte allt för mycket vikt på det långsiktiga. Råkar jag få in mig något extra från en kina-produkt är det bara en sak i ledet av många dåliga saker som redan ackumulerat sig genom åren (och kommer fortsätta göra så).

Sedan är såklart världen inte svart och vit; inte så jag medvetet går runt och stoppar i mig arsenik för att jag någon dag ändå dör. Mer att jag nästintill gett upp att försöka leva på något sätt sunt — i alla fall så länge det kräver ansträngning

Av Yatagarasu
Skrivet av Caoz:

Det många som ”fyndar” missar är att produkterna kan innehålla tungmetaller, gifter och andra hälsovådliga och cancerframkallade ämnen till exempel som skadar användarna i långa loppet utan att du vet om det.

Exemplet med kikare till barn, vilka gifter finns i produkten som barnen använder? Ingen vet, inte du, inte återförsäljaren och inte ens producenten. Det är därför det är så billigt.

Då pratade jag senaste igår med en kollega som bor i Hong Kong och jobbar med ta fram produkter till olika företag som vill ha ett eget varumärke med produkter från Kina.

Billigt skit kommer enligt honom från ”Tier 3” fabriker och du har ingen aning vad produkten innehåller då det finns 0 spårbarhet. Så det är inte bara en chansning gällande kvalité utan också risk gällande indirekt hälsa.

En stor del av kostnaden kommer från att ta certifieringar, tester och dokumentation. Dessa kostnader läggs naturligtvis på produkten och därför blir de dyrare hos seriösa aktörer.

Tyvärr spelar det inte någon roll om du handlar från Temu, Dollarstore eller ICA i vissa fall när det kommer till dessa typer av gifter. Absolut, kanske inte är kvicksilver i leksaken du köper på Dollarstore. Men är övertygad att du kan hitta en myriad av PFAS eller annars hälsovådliga ämnen.

Just Dollarstore uppdagades (igen) rätt nyligen;
Dollarstore säljer giftiga leksaker och varor

Sedan är det inte bara lågprisbutiker som säljer regelrätt farliga saker heller, ta t.ex. ämnet Kadmium som används flitigt i färg. Svenskt Vatten publicerar något som kallas för P95. Det är egentligen något som berör VA-branschen – framförallt avloppsrening. Men det finns lite intressant information att läsa kring vanligt förekommande gifter i svenskt vatten (bl.a. tungmetaller och miljö- samt hälsofarliga organiska ämnen), vilket i förlängning berör det som sker uppströms i näringsledet.

Nu finns det såklart andra krav på svenskproducerade produkter, hela EU har en annan kravställning både på import och försäljning av varor. Men det är långt ifrån alla som följer dessa lagar och regler, eller i bästa fall inte tar tillräckligt med hänsyn att kontrollera de produkter som importeras inför försäljning.

Av Yatagarasu
Skrivet av Wizbro:

Har aldrig handlat hos dessa kinesiska lågprisföretag, ser mestadels ut att vara skräp ingen ändå behöver.

Handlat en hel del genom Temu, Wish, AliExpress mm genom åren. Det finns absolut mycket skräp, men det finns likväl mycket bra saker också.

Exempelvis köpte jag kloner av brytare för mekaniskt tangentbord, sida-vid-sida märker jag ingen skillnad mellan klonen och originalet: priset var dessutom 1/8 av originalen.

Sedan har jag hittat en del olika tejper, våtlister mm på Temu på senare tid. Utöver att vara billigare än vad som finns på Jula, Biltema etc.. Så är dem bättre också. Mycket bättre häftförmåga och toleranser mellan rullarna.

Jag hade nog haft enklare att svälja de överpriser Biltema, Jula, C&O och andra "Kina importörer" tar ut, om produkterna faktiskt hade någon garanti att vara okej också. Men så länge jag får både en bättre produkt, och till ett lägre pris, då är jag villig att chansa på dessa Kina-sajter, även om det kommer en nitlott ibland.

Av Yatagarasu

@Merran Höjer till 400 kr + frakt för Razer DeathAdder V3 Pro Faker Edition.

Så mina bud är;
V3 Pro Faker Edt - 400kr.
Ripsaw X - 400kr.

Av Yatagarasu

@Merran Smyger in ett bud på 400kr + frakt för Razer Ripsaw X

Av Yatagarasu
Skrivet av atego:

Från tidigare inlägg:

Tipps:

https://www.youtube.com/watch?v=roc07gU82SA&t=152s

Köp en Callidus för ditt vatten

Ah!

Kikade in Callidus, tyvärr vet jag inte om det är möjligt att installera då jag bor i hyreskomplex. Skulle behöva en lösning jag kan fästa direkt på kranen utan att behöva göra åverkan under diskhon eller på rörledningar – eller så får jag fortsätta köpa sockerfri saft tills jag har annat boende

Av Yatagarasu
Skrivet av atego:

?

Av Yatagarasu
Skrivet av JonasT:

Problemet är att det är många regioner i världen som inte har tillgång till PSN, och därför låses de användarna ut från att spela spelet överhuvudtaget.

Jag tänker som i Sony's fall, där man "väljer" att inte tillhandahålla PSN i rätt många länder;
Bottnar inte detta i att Sony vägrar öppna upp sin plattform för den lokala lagstiftningen?

Vill minnas att det varit debatt kring detta förut, speciellt kring kryptering av chatttjänsten via PSN. Detta parat med att man inte ser en direkt lönsamhet att tillhandahålla exempelvis regionala valutakurser mm. gör att situationen ser ut som den gör idag.

Rätta mig gärna om jag förstått situationen fel!