Inlägg

Inlägg som Ozzed har skrivit i forumet
Av Ozzed
Skrivet av DasIch:

Vad skulle ni göra om ni fick 3 biljoner dollar?

Jag skulle köpa godis för allt, och inte bjuda någon.

Köpa alla biljetter till alla evenemang man kan köpa biljetter till, och sedan inte gå på ett enda av dem

Av Ozzed

Finns det inte att få i molnet Med extra AI och blockchain med AR så är det helt meningslöst.

Av Ozzed

Jag hade 150GB-modellen. Den gick sönder. Men minns hur nöjd jag var med WD's "Bara vi får kvitto på att du skickat din trasiga enhet så skickar vi en ny direkt"'policy. Det kändes nästan mer revolutionerande än själva disken. Minns inte exakt vilket år det var men känns som om typ alla företags kundsupport blivit sämre sedan dess.

Av Ozzed

Har de helt sagt upp sina testare?. Om inte? Vad är anledningen till att det alltid går sönder något viktigt vid varje uppdatering? Såhär dåligt track record har inte ens Windows 8. Visst, modern II var en styggelse av sällan skådat slag, men uppdateringar tog i alla fall inte sönder saker som är självklart att det "bara ska funka" oavsett vad. Jsg har haft Windows 10 sedan första veckan det släpptes typ, och varenda bugg i Windows 11 som skulle kunna hända på Windows 10 har aldrig hänt där för mig.

Nej, jag kan inte låta bli att bry mig, för vi måste ha Windows 11 på jobbet så tyvärr utsätts jag för skiten nästan varje dag.

Av Ozzed

Ska jag riskera att få Njord lawfirm på mig för att storebror kanske misstycker eller ändrar sin definition av vad "rent mjöl i påsen" innebär" så vill jag ha betalt för att använda internet. Kan jag surfa "som om det vore 1999" så kan jag tänka mig uppåt en suting i månaden. Bara det inte blir massa jävla gnäll. Så som allt annat här i livet så är priset i sig inte viktigt utan vad man får fär pengarna.

Av Ozzed
Skrivet av Retarderad:

Tolkade det som att du tillhörde skaran som gjort sig "fri" från Google. Fel av mig.

Du får gärna tro att företag är din vän bara för att man kör open source eller för att man påstår sig göra, eller inte, göra saker. Sanningen är dock något helt annan.

Aha. Ja då förstår jag nej att tro att Google är något ondsint undantag är naivt. Finns andra företag man kan byta till för vissa tjänster, men helt fri från Google blir man aldrig.

Av Ozzed
Skrivet av Retarderad:

Om ni tror att andra företag och tjänster inte beter sig som Google så har ni mycket att lära.

Ok? Min kommentar handlade om att jag verkar ha gjort rätt vad gäller SEO för min domän. Vad har det med hur Google eller andra företag "beter sig" att göra. Felcitering månne?

Av Ozzed

Definitionerna ändras i takt med att penninghungern hos företagen ökar. Snart räknas man väl som pirat om man "bara" betalar för "icke premium"-alternativet av en tjänst.

Av Ozzed

250/250 Bahnhof.

Av Ozzed

Skönt att få bekräftat att man gör rätt

Av Ozzed

Det är i och för sig inte första gången Linus Sebastian bajsar där han äter.

Men jag tror google lär låta udda vara jämt eftersom de tjänar rätt bra med pengar på LMG. De olika kanalerna LMG äger är väl var och en så stora att de har en eken lontaktperson på Youtube liksom. Så det knorras nog lite men blir inte mycket mer av det.

Av Ozzed

Storleken räcker gott och väl för syftet, men stör mig på att det bara är ett års garanti och väldigt många asterisker för att 200 år skall gälla.

Av Ozzed
Skrivet av BlackRed Guy:

Sitter på ett par Royal Z - ddr4 3600MHz cl 14.

Super nöjd!

Ja det är ju det med Royal. 3600 CL14 är garanterat B-die och kylflänsen gör sitt jobb till skillnad från Ripjaws. Så det är lite mer än färg och form man betalar för

Nu vet jag inte vad som är B-die motsvarigheten på DDR5 men gissningsvis så får man åtminstone "bra" binnade chip med Royal även på DDR5.

Av Ozzed
Skrivet av DevilsDad:

Tänker att det först och främst handlar om ett sätt att hindra anställda fråm att oavsiktligt dela saker som inte är ok. Svårt att ha koll på allt som inte får delas med externa parter enligt olika avtal.

Jobbar på ett medelstort företag där straffavgifterna för att läcka vissa IPn vi licensierar är stora nog för att få företaget i konkurs. Ytterligare ett exempel där arbetsgivaren skulle kunna vara intresserad av liknande lösningar.

Jo absolut, men återigen så borde väl sagda företag i sådana fall löst de problemen redan innan den första anställda började jobba där?

Av Ozzed
Skrivet av evil penguin:

Jag förmodar att det är "ja" på alla sakerna du nämner och förmodligen mer därtill på berörda arbetsplatser.

Visst kan det vara relevant om man jobbar på en arbetsplats där en skärmdump av vissa sidor kan leda till att SÄPO eller motsvarande blir inblandade, men det är väl högst osannolikt att sådana arbetsplatser inte löst den biten själva för typ "sedan företaget var i planeringsstadiet" sedan?

Av Ozzed

Då måste man ju också ha en policy som endast tillåter Edge som Webbläsare. Vem skulle vilja jobba på en sådan arbetsplats? Dessutom är det ju bara fota med mobilkameran om man vill. Eller ska sagda arbetsplatser förbjuda smartphones också? Dumheter.

Av Ozzed

Om det ska vara såhär så borde priset på telefoner sänkas. Man äger ju knappt dem längre utan typ får betala för att använda dem med företagets villkor. Det är sjukt.

Av Ozzed
Skrivet av Jumpcut:

Äh.. Det är nog inte mer skumt än att en mediarådgivare sagt att dom tjänar mer på att inte stämma än att stämma. Det är ju ganska stor risk att "big corpo" som klämmer åt en enskild person tar sig väldigt illa ut i ett PR-perspektiv.

Min personliga tro i detta är att båda parter nog är skyldiga till olika fel. LMG har nog inte skött sig fläckfritt (vilket hintas i det som skrivs) och den enskilda anställde har nog heller inte skött sig perfekt.

Genom att skriva som dom gör hänger dom ju ett indirekt, men konkret, hot över huvudet på Madison. = Inget mer bråk nu, annars stämmer vi dig.

Just det här med hot om stämning skulle de ju kunna ta till oavsett hur det verkligen ligger till i skuldfrågan. De har definitivt råd med dyrare advokater öm vad hon har. Fast det är klart. Om de vet med sig att de egentligen är skyldiga så spelar de högt.

Av Ozzed
Skrivet av Kwirek:

Råkade se detta idag och tänkte att du nog var intresserad:
https://x.com/linustech/status/1793428629378208057?s=46&t=kq7...

Dold text

"At this time, we feel our case for a defamation suit would be very strong; however, our deepest wish is to simply put all of this behind us. "

Det är något som inte stämmer. Om LMG haft ärligt uppsåt och det som den oberoende utredningen kommit fram till är sant, så innebär att MR orsakat företaget stora ekonomiska förluster och ett nedsvärtat varumärke för lång tid framöver (Det är nog betydligt fler som vet att de anklagats för sexuella trakasserier och en toxisk företagskultur än som vet att utredningen kom fram till att det inte stämde.) Som företag borde det vara prio ett att rentvå sig eftersom man kommer fortsätta tjäna mindre pengar än man gjort om man inte ansetts "smutsig".

Så lite skumt är det. Om de vet att de är oskyldiga och har tillräckligt på fötterna så borde de ju i så fall stämma MR för förtal, för det är nog enda sätet att rentvå sig. Men det kanske också är så att de känner att alla påminnelser om att de ens blivit anklagade innebär negativ PR. Eller så är utredningen partisk till LMG' fördel, eller rentav beställd. MR har vad jag kan se inte uttalat sig om vad utredningen kommit fram till, men då hennes anklagelser är den enda anledningen till att utredningen ens startades så är det rimligt att hon säger något om vad den nu kommit fram till.

Självklart jävligt allvarligt om hon ljugit ihop alltihop. Inte så mycket för LMG's skull men för att det skadar andra personer som faktiskt varit med om det hon påstått sig vara med om då det kan förstärka bilden av att många fejkar för att få pengar/uppmärksamhet.

Men som sagt... Något är skumt med hur LMG valt att hantera det hela. Jag tror inte sagan är slut än.

Av Ozzed

Datasette.