Inlägg

Inlägg som johanandersson har skrivit i forumet
Av johanandersson

Som jag gjort några gånger innan här så måste jag slå ett slag för kontrollers till telefonen.

T.ex. denna: https://www.amazon.se/Gamepad-Bluetooth-Compatible-Controller...

För 220 kronor får man en riktigt bra spelmaskin för alla möjliga klassiska spel som man på något sätt kan spela på mobilen. Är det lika bra som en Steamdeck? Nej, verkligen inte, men trevligt ändå.

Av johanandersson

Det är PC hårdvara och filosofi i konsolvärden. När de är kompatibla med användarnas mjukvara så är valfrihet är enbart positivt. På samma sätt som ingen borde bli bemödad av att det finns fler datorskärmar eller tangentbord är man kan se någon nytta med så är det inget problem med olika handhållna spelmaskiner.

Det finns många olika nischer att utforska, och så länga man inte har någon exklusivitet på mjukvaran så är det bara till konsumentens fördel.

Av johanandersson
Skrivet av Cr4zyt0e:

Du säger Meta Quest 2? Men enligt netonnet så är det för Android när det kommer till operativsystem, ej steam på datorn?

https://www.netonnet.se/art/gaming/vr/oculus-oculus-quest-2-1...

Det finns många olika strömmingslösningar som låter dig spela spel från datorn till Questen. Både trådlöst och med sladd.

Av johanandersson
Skrivet av Gandir:

Det skulle inte hända för att det skulle vara väldigt olagligt.

Vem exakt skulle begå brottet? Så som Google har lagt upp det nu så har de givit webbsidor incitament till att enbart erbjuda tillgång till Chrome om några år, men det är ju inte Google som direkt gör något då.

Av johanandersson

Folk har fortsatt upprepa att detta är verkningslöst då Firefox och andra är ett alternativ, men det är absolut inte fallet.

Nu när Google erbjuder en webbläsare där reklam inte kan blockeras så kommer webbsidor börja blockera andra webbläsare. Detta hade inte fungerat om inte Chrome hade så stor marknadsandel, och givetvis varit olagligt om Google tillkännagav deras plan. På grund av sitt egna intresse att visa reklam så kommer majoriteten av webbsidor garantera att Chrome blir ensam på marknaden.

Varför skulle det inte hända?

Av johanandersson

Nedgraderade till 10 för ett tag sedan. Klar förbättring, speciellt på grund av den vertikala taskbaren.

Av johanandersson
Av johanandersson

Det där är ju inte en standardgrej i Windows (om jag inte missat senaste uppdateringen). Om du inte hittar något alternativ för att slå av skräpet så kan du installera en fräsch kopia av Windows.

https://support.microsoft.com/en-us/windows/create-installati...

Av johanandersson

Google trycker givetvis in skräp överallt de kan utan någon utvärdering på lämpligheten, som vanligt.

Ser fram emot ett Gmail helt plötsligt börjar svara på meddelanden för min räkning utan förvarning. Kommer säkert tacka ja till några rekryterare och samtidigt se till att jag säger upp mig från mitt nuvarande jobb eller något liknande.

Av johanandersson
Skrivet av Lindn:

Poängen med artikeln var ju inte att försöka påstå att PDF:er har någon sorts vulnerability som andra format inte har. Poängen var ju att peka ut att attacker med hjälp av PDF:er blir allt vanligare. Varför skulle det vara en besvikelse?

För att ordet "kod" har en betydelse som inte uppfylls alls och en implikation om remote execution som inte heller är sann.

Av johanandersson

Om detta faktiskt handlar om länkar och inte kod så blir jag riktigt besviken på artikeln. Inget format är skyddat från länkar.

Microsoft gjorde en bra studie i detta. https://support.microsoft.com/en-us/windows/protect-yourself-from-phishing-0c7ea947-ba98-3bd9-7184-430e1f860a44

Av johanandersson
Skrivet av Slashgibber:

Hur skulle man förbjuda det i praktiken utan att kräva ID-handlingar vid skapande av konton? Det enda sättet att faktiskt säkerställa att det efterföljs är att man följer S förslag.

Lagar och rättssystem har i hundratals år handlat om att avskräcka genom påföljder efter brottet snarare än att försöka göra det omöjligt att begå brottet.

Om det nu blev grovt kriminellt med anonyma konton så hade partier förhoppningsvis inte vågat använda metoden då det hade kunnat uppdagas genom visselblåsare, tekniskt analys av innehåll eller slarv i jobbet med att dölja brottet.

Det är en extremt stor skillnad jämfört med att kräva att individer registrerar sig med staten för att få läsa eller uttrycka åsikter.

Av johanandersson

Detta känns inte tekniskt nog för att höra hemma på Sweclockers. Påverkar inte vanliga teknikpersoner utan är en rent politisk åtgärd.

Förvånad över att se det här.

Av johanandersson

Riktigt bra. Speciellt nu när ni har mörkt tema.

Av johanandersson
Skrivet av evil penguin:

Mjo, men det är väl mycket det här med om man är van vid att ha adblocker. Blir alltid lite chockartat hur det ser ut utan...

Ja. Givetvis har normalt på adblocker, för det går ju verkligen inte att använda varken Google eller Bing utan det idag.

Man kan givetvis fråga sig hur vanligt folk står ut, men problemet är ju att de flesta personer är så CENSURERAT att de faktiskt klickar på reklamen som om det vore riktiga resultat och märker inte av problemet alls.

Av johanandersson

Jag tycker detta är ett ganska bra exempel på hur moderna Google är.

Inte ett enda riktigt resultat, bara olika nivåer av utpressning eller bedrägerier.

Av johanandersson
Skrivet av Swedman18:

Jag hoppas dom offentliggör musik programmet så man kan skapa AI-sånger öppet för alla!

De kanske kan göra det bra, men varför skulle Google vara bättre än Suno, Udio eller Eleven?

Av johanandersson

Finns det något vidrigare än när media förvrider samhällsdebatten när de själva står att vinna?

Dessa alternativ är bra. De är antagligen obekväma nog så att ytterst få personer faktiskt använder dem, men samtidigt erbjuder de en alternativ lösning till något som helt naturligt är ett kartell.

Av johanandersson

Ser gärna ett rejält svar på gårdagens GPT-4o. Det var inte länge sedan Google släppte sin senaste revision av Gemini, men det är ett bolag som både har storleken och budget att ha många järn i elden.

Av johanandersson

Tänk dig att gå runt i VR och tala med NPC drivna av denna tekniken:
https://openai.com/index/hello-gpt-4o/