Inlägg

Inlägg som indigun har skrivit i forumet
Av indigun

Gillar fullkornsbröd med kryddig korv, bbq chips , majonäs och lite syrad (med lime) rödlök

Av indigun

ordlig.se nr 785, 5/6

🟨⬜🟨⬜⬜
⬜🟨⬜🟨🟨
🟨🟨⬜🟨⬜
🟨🟨⬜🟩🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Har dagens ord använts tidigare?

Av indigun

ordlig.se nr 747, 5/6

⬜⬜🟨⬜🟨
⬜⬜🟩🟩🟩
⬜⬜🟩🟩🟩
🟩⬜🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av indigun

ordlig.se nr 742, 2/6

⬜🟨⬜🟨🟩
🟩🟩🟩🟩🟩
Gick bra idag

Av indigun

Har en zeecksack, https://www.zeeksack.com/products/the-zeeker som jag cykelpendlar med. Har skor+träningskläder+ handuk+två matlådor och ibland en laptop+ lite till. Skiljeväggarna är löstagbara

Jag tycker väskan är bra, hade den gått sönder så hade jag antagligen köpt samma eller liknande( de har en variant på 30l). Dessa är kanske i minsta laget för 3 laptops....

Av indigun

Många rekommenderar (likt en kult på rikatillsammans ) att en billig index fond är bra (ofta bästa) sparandet över lång tid då då är svårt att slå index över längre tidsperioder (5-10år+).
Men om jag kollar Swedbank robur technology så har den ökat med ~13070 % sedan 1 jan 1985 till 4 januari 2024,
på samma tid har s&p 500 ökat med ~2800% , en rejäl skillnad! och över en lång tidsperiod. Dock så kommer en stor del av skillnaden de senaste 5 åren

(finns andra index att jämnföra med men s&p 500 är lätt googlat även längre bak i tiden)

Varför är inte teknik fonder inte mer rekommenderade? Är de pga att ha alla ägg i en korg är dåligt? Ser att Swedbank robur har större dippar men har återhämtat sig (tog jävligt lång tid efter crashen 2000)
Digitalisering +teknik + annat kommer inte försvinna och blir en större del av allt.

Av indigun

ordlig.se nr 728, 6/6

⬜🟩⬜⬜⬜
⬜🟨⬜⬜🟨
⬜🟩🟩⬜🟩
⬜🟩🟩⬜🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av indigun

ordlig.se nr 727, 5/6

⬜⬜🟨⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
🟨🟨🟨⬜⬜
🟨🟩🟩⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av indigun

ordlig.se nr 726, 5/6

🟨⬜⬜⬜⬜
🟩🟨⬜⬜🟨
🟩🟩🟨⬜🟨
🟩🟩🟩⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

starkt att ta de så snabbt av vissa

Av indigun
Skrivet av arvidh:

När jag flyttade in i nuvarande lägenhet så var det dimmer i badrummet, med halogenlampor. Haft elektriker hemma som bytt ut diverse grejer så jag kan dimra LED istället. Satte nu in de resterande ledlamporna men det surrar nånting fruktansvärt. Det är styrdonet eller vad det kallas som låter illa, inte lamporna.
Via Plejd så kan jag ställa in min/max ljus och då är minimum på 16% (0 flimmer först då...) men maximum blir endast 23%, dvs väldigt lågt spann av dimmerfunktion. Glödlamporna är inköpt på Biltema så kan mycket väl vara fel på dom.
Jag testade googla men då jag är exakt 0% kunnig inom språket elektriska så gick jag bet där. Gissar att totala effekten på lamporna (16 st, 8 i tak/8 i kommoden) antingen är för hög eller låg gentemot vad styrdonet klarar av?
Tips, någon?

Har haft detta problemet, bytade till LED lampor och dimmern började surra, surrandet avtog med högre ljusstyrka men försvann aldrig. Fixades med en elektriker som byte dimmer.
Finns info om LED + dimmers här https://www.lampornu.se/blog/vilken-dimmer-med-led-lampor

Av indigun

Gick +1.2%!

Av indigun
Skrivet av tcntad:

Du har prövat ditt lösenord du hade satt innan återställning? Inga mellanslag eller konstiga tecken?
Den ska ju återställas men man vet aldrig

Japp

Av indigun

Vissa lösenord fungerar inte efter fabriksåterställning av router (Genexis ED500)

Hej,

Har en router (Genexis Pure ED500) som jag har gjort en fabriksåterställning på och nu fungerar inte lösenordet som den kom med ur lådan för att konfigurera den....

Men Default Wifi + lösenord fungerar så de har återställts. Har nån erfarenhet av något liknande?

mvh

Av indigun
Skrivet av dool:

Hur är deras svarta höj-och-sänkbara bord? Vad är så mycket bättre med dessa bord jämfört med ett liknande bord för några enstaka tusenlappar?`

Hur dan är smuts-och-fläck-tåligheten på tyget i Embody? Säg att man skulle köpa en Embody i Amethyst, kan man räkna med att det kommer att se fräscht ut under ett antal år?

https://segaming.hermanmiller.com/cdn/shop/products/Embody_Gaming_Chair-Amethyst-02_1280x1280.jpg

Har inte testat HMs bord men jag har erfarenhet höj och sänkbara från bla Kinnarps (jobb), Edsbyn (jobb), Steelcase (hemma), Ikea(jobb) + några fler. De priser som de tar för Kinnarps borden är ~2-3 ggr priset för IKEAs och Steelcase är ~3-4ggr gånger IKEA. De dyra borden har inte funktioner som motiverar det högre priset och kvaliten skiljer sig knappt åt. Har inte hört att ex motorn i ett IKEA bord ska ha gett upp och bordsskivorna är ganska lika.
Det som främst gör ett höj och sänkbart bord bra är att de är stabila och inte skakar, och detta får man med tunga bord + att man grejer på border som tynger ner de, tex skärm . dvs inga konstigheter

Det bordet jag har hemma köpte jag begagnat för 4kkr (ink att de bar in bordet) och efter att ha torkat det med en trasa så var bordet i princip nyskick. Jag är nöjd med mitt bord men jag hade inte betalat 10-12kkr extra för att få ett nytt bord.

Av indigun

Har haft detta problem med Messenger lite, byta till vanliga Messenger fixar det... Osäker om det är appen eller en inställningsändring under installationen

Av indigun

Beror helt på när pengarna kommer behövas, ex köpa bostad eller bil... Om något sånt inte ligger inom de närmaste 5+ åren hade jag investerat i en billig global indexfond, annars något säkrare ex bankkonto med ränta

Av indigun
Skrivet av pine-orange:

En investeringshorizont på 2-3 år kräver egentligen en annan investeringsstrategi än en investeringshorizont på 10 år. Borde du inte försöka minska volatiliteten istället för att försöka maximera avkastningen?

Du har helt rätt, men så som det ser ut nu så skulle jag behöva använda ca 25% av det jag har sparat (ifall jag vill byta till större/bättre boende i det området jag bor idag de närmsta åren) så jag känner att det är värt den risken iom att jag kan hålla en så stor del långsiktigt.

Skulle det vara en ide att lägga de 25% i något högräntekonto eller dyl?

Av indigun

Är nyfiken på hur folks sparande ser ut och ev tanken bakom

Så här ser mitt ut

https://i.imgur.com/3ZSKLOh.png

Pengarna ligger på ett konto med 3% ränta

Sålde av allt (förutom norweigan) i februari/mars förra året pga bostadsaffär och har hållit på att investera tillbaka sedan oktober/ november. Tänkte först att investera allt jämnt utspritt över 10 månader (ca 10% /månad) med det mesta i billiga fonder och lite aktier. Men förutom att jag investerade i banker när de sjönk i pris så har jag kört mest på Avanza global.

Läser ofta att det bästa (sett över lång tid) är en billig index fond -> om inget annat händer så kommer resterande att läggas i Avanza global då jag har för dålig fantasi (eller är för försiktig) för att "hitta" guldkorn. Ev. sälja av lite bank aktier och lägga de i global fonden då jag har en övervikt i banksektorn.

Mitt mål är att använda pengarna senare.. Kan vara om 2-3 år eller om 10år

Av indigun
Skrivet av yaxez:

Var får ni december ifrån? Det är

Värdet vid ingången av första kvartalet (1 januari)
Värdet vid ingången av andra kvartalet (1 april)
Värdet vid ingången av tredje kvartalet (1 juli)
Värdet vid ingången av fjärde kvartalet (1 oktober)
+
Insättningar under året

Delat på 4

Källa

Lönar det sig att ta ut allt ifrån isk nån dag innan dessa tidpunkter? Om cortagen är mycket mindre än skatten? Man skulle tappa nån vecka på börsen varje gång

Av indigun

Tror ni det kommer dyka upp en "non training" version av ai program som inte lär sig av det användarna använder? Iaf att det finns en flagga med 'lär dig/ minns inte detta ' ?