Inlägg

Inlägg som Tempel har skrivit i forumet
Av Tempel

Hur lång tid dröjer det innan folk tror AI står för Apple Intelligence?

Av Tempel

Sitter just nu på en APT där man går igenom npf och jag har inget elevansvar och har jobbat på skolor med anpassad grundskola (som är det senaste namnet) i 20 år. Det här är helt bortkastat för min del. Ändå skall jag vara med. Övertid dessutom...

Av Tempel

Det är bara att gratulera de som bor där det finns ett öppet stadsnät och beklaga de som bor i hus där enbart comhem finns.

Av Tempel

Om det är nån som borde veta att förare kan komma i luckor så är det ju just Perez *host* Miami *host*

Av Tempel
Skrivet av Aphex:

tjänstemannaansvar infördes -75 och har aldrig avskaffats.

https://www.st.org/rad-och-stod/jobba-statligt/statligt-ansta...

Det som avses och som alla som följer med i debatten vet är att det handlar om ämbetsmannaansvaret som var betydligt mer omfattande.

Ämbetsmannaansvarets togs bort 1-jan 1976 av regeringen Palme I.

Från en riksdagsmotion om återinförandet av ämbetsmannaansvar från Said Abdu (L)

"Den 1 januari 1976 avskaffades ämbetsmannaansvaret och ersattes med brottsbalkens regler om tjänstefel"

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/motio...

Mer att läsa:

"Ämbetsmannaansvar var det straffrättsliga ansvaret för offentligt anställda som gällde i Sverige före ämbetsansvarsreformen som trädde i kraft den 1 januari 1976. "

https://sv.wikipedia.org/wiki/Offentligt_%C3%A4mbete

Av Tempel
Skrivet av NordhNet:

Nja de suger förvisso men det var nog närmre 20 år sen jag kollade upp det 😁

Kan ju iofs tycka att om man tar upp en sån sak och inte är helt säker så kollar man upp innan man skriver det, speciellt om det är nått många ändå säger och det där är onekligen en sak som dyker upp ofta om man följer svensk politisk debatt. Alla som värnar om öppenhet känner ju till den saken och sossarnas motstånd till mer diversierad media.

Här ett klipp från en riksdagsmotion signerad Carl Bildt m.fl.

"Dock händer det att socialdemokrater talar klarspråk
om sina avsikter. En av dem är partisekreterare Bo Toresson på partikongressen
1987: ”Vi bör se till att vi inte manövrerar oss in i den situation
där vi hamnar just där vi inte vill, nämligen att vi tappar kontrollen över den
svenska radio- och TV-verksamheten.”"

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/motio...

Av Tempel
Skrivet av NordhNet:

Var det inte en myt? Har hört den förr men inte lyckats hitta något konkret. Var dock ett tag sedan jag letade

Då är dina googleskills synnerligen usla. Men visst, det var bara ett av alla paraplyförbund inom sossarna som förespråkade det internt i sossarna.

"Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Maj Britt Theorin förespråkade 1987 förbud mot privat innehav av parabolantenner.[1][förtydliga] Detta skedde genom ett förslag från Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund (SSKF) vid genombrottet av den kommersiella televisionen i Sverige i mitten av 1980-talet.[källa behövs]

Theorin var ordförande i Kulturarbetarnas socialdemokratiska förening i Stor-Stockholm (KSF), vilka lämnade ett remissyttrande till Socialdemokraternas kulturpolitiska arbetsgrupp i maj 1980 i vilket KSF efterlyste "olika möjligheter att hindra oönskad teknik att etablera sig på den svenska marknaden".[2] KFS uppmande också i remissyttrandet att "Motverka i god tid kommersiella utländska tv-satelliters möjligheter att invadera och infektera vår mentala miljö."[2] Dagens Nyheters faktakoll kommenterade i februari 2018 att "Det stämmer onekligen att personer förordat ett parabolförbud under åtminstone 1980-talet, det har dock aldrig lagts några motioner i riksdagen om ett sådant förbud, och det har aldrig varit Socialdemokraterna som partis politik".[3] "

https://sv.wikipedia.org/wiki/Parabolantenn

Av Tempel
Skrivet av DevilsDad:

Det är sant, men irrelevant för diskussionen... det var inte direkt teknikaliteter som diskuterades utan hur man minskar risken för missförstånd.

Det är väl ändå ganska uppenbart att det är stor risk för missförstånd vad gäller namnet "Ampere" i detta fallet, medan risken för misstolkning av "Apple" är obefintlig?

Gått över till att lyssna på Beatles är väl rätt given tolkning av Apple. Det är trots allt skivbolaget som ger ut världens största bands skivor.

https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Corps

Av Tempel

En ny ChromeCast Audio vore väldigt trevligt.

Av Tempel

Sony beeing Sony, de har alltid velat låsa in användare och få företag har så långt trackrecord av det som just Sony. Elcassette, Betamax, Atrac för att nämna några.

Av Tempel

EAC är ett måste för mig på en windowsinstallation. Igår hade Vogon Poetry/Scala nya EP ramlat ner i brevlådan och den är förstås redan rippad så jag kan ha i mobilen.

Av Tempel
Skrivet av Hejss:

Jag vet inte hur du kan tolka frasen "Jag skulle inte bli förvånad om" som ett säkert uttalande men då har du helt enkelt misstolkat mig.

"Det är ju helt upp till Newey och Ferrari att bestämma om det går eller inte"

Från "jag skulle inte bli förvånad" till att i nästa inlägg skriva så... well.

Av Tempel

Aldrig spelat på Nintendo eller annan konsol för den delen, oväntat högt resultat.

Av Tempel
Skrivet av Hejss:

Det är ju helt upp till Newey och Ferrari att bestämma om det går eller inte, allt annat är bara spekulation. Men det faktum att det inte har kommit något direkt uttalande från Newey själv om att han inte tänker fortsätta inom F1 leder mig att tro att han inte stängt dörren ännu iallafall.

Om han nu skall fortsätta så finns det ju fler än Ferrari som är intresserade men du kanske har lite inside som så säkert nämner just de...

Av Tempel
Skrivet av Hejss:

Frågan är väl om Newey har en tydlig önskan om att göra något annat. Att man är lite till åren är ju ingen garanti för att man slutar, det är ju både Lawrence Stroll och Helmut Marko bra exempel på.
Jag skulle inte bli förvånad om Newey skulle jobba för Ferrari men mest i fabriken och inte så ofta ute på racen. Ett fint hus utanför Maranello och en båt parkerad vid kusten medan man designar F1 bilar, man kan ha det sämre när man når pensionsåldern

Med tanke på att han skall sluta nästa år. Då är han 66, mycket av hans storhet är att han jobbar nära förarna för att förstå deras känsla av bilen och det kan man inte utan att vara med på banan. Att börja för ett nytt team så handlar det inte om 1 år utan jag ser minimum 3 år och helst 5 år för ett kontrakt och då är han farligt nära 70 eller tom över det och med tanke på den utökade kalendern så är det ju inte ett mindre åtagande idag jämfört med för bara 5 år sen. Så sitta i Maranello är inte att tänka på utan det är fortsätta i cirkusen. Visst han kan vara intresserad att göra sig själv ännu mer odödlig som konstruktör men det känns som det är svårt att bli större än han redan är.

I slutet här berättar han om sin första stora planerade segling, känns som en tydlig önskan om ett annat liv... https://www.youtube.com/watch?v=WPkb-bXrChw

Av Tempel
Skrivet av Svensktiger:

Du glömmer bort att dom varit polare sen blöjåldern nästan.

Fast den vänskapen dog ju under Mercedestiden.

Därför skall inte Leclerc och Verstappen sitta i samma team, de är ju vad jag förstått rätt bra vänner.

Av Tempel
Skrivet av oqvist:

Med tanke på att nico måste förnedra sig själv och konstant hylla Lewis åt skysports räkning gör att man får en känsla av att han bränt det mesta

Tycker han ger honom en hel del gliringar så fort han kommer åt samt hyllar sig själv då han ändå slog honom i samma material, visst han hade fått pisk innan men han knäckte koden för vad som krävdes och gjorde det. Sen med familj och sjysst konto så kände han inte att det var värt det och som själv ha växt upp och antagligen saknat pappa Keke som liten så gjorde han det valet att det inte var värt det för honom. Men ok, han har varit snällare på senare år och det är väl oxå en del av hyllningen av sig själv, ja han är en av de bästa (och jag slog honom i samma material och han slog aldrig mig efter jag blivit mästare (ja en liten detalj att Ros slutade men ändå, man får läsa mellan raderna där)).

Att Ham fick pisk av Ros när väl han hade knäckt koden gör ju oxå att Ham inte är en självklar goat i min bok, definitivt med i diskussionen men inte på nått sätt självklar.

Kul racing var det då... lite hård ibland och oxå en sak att komma ihåg för alla som kritiserar Crashtappen... Armbågarna var långt ute och väldigt vassa (från bådas håll).

Av Tempel
Skrivet av izzie:

Det hade inte varit många chefer och förare kvar i Formel 1 om de alla slutat när de uppnått ekonomiskt oberoende.

Jag vet att det är svårt att kombinera saker för dagens ungdom. Men ålder, en tydlig önskan att göra nått annat och ekonomiskt oberoende är alltså kombinationen som du skall ta hänsyn till.

För nån som är betydligt yngre så faller ett väldigt stort incitament som du har när du är i mogen ålder att göra andra saker även om Nico Rosberg tyckte att det fick räcka när han var 31 trots att han lätt hade kunnat tjäna $100M enligt han själv om han fortsatt några år till och inte är i närheten av den förmögenheten även om han med alla mått mätt är oberoende även han.

Av Tempel

Newey är 65 år och har beställt en 27m segelbåt för att kunna segla runt jorden, jag blir förvånad om han tar ett nytt åtagande som i sådana fall kommer vara mångårigt. Det är pension och njuta av livet medans han har hälsan. Han är god för sisådär ½ miljard sek. Då är man inte så lättköpt längre.

https://www.boatinternational.com/yachts/news/formula-one-red...

Av Tempel

Högst pinsamt... Lisa är cool dock i intervjun.

https://www.facebook.com/watch/?v=776973100754533