Inlägg

Inlägg som Alphahanne har skrivit i forumet
Av Alphahanne
Skrivet av fragande:

Proof of concept treslangsmodd för Electrolux EXP35 (2x150mm):

https://i.imgur.com/AJ8kqeB.jpeg

Med kort och rak slangdragning skulle jag säga att undertrycksproblemet försvunnit till 99%. Problemet med "bara" en tilluftsslang är ju som tidigare konstaterat att maskinen inte är tät mellan under- och överdel internt så att den suger luft den vägen.

Nu ska jag bara bocka en plastskiva och skruva dit med tätningslist så att det blir lite snyggare än wellpapp och aluminiumtejp

Var sitter tredje slangen?

Av Alphahanne

Städar man ofta behöver man inget märkvärdigt. Det är om man låter det vara för länge så smutsen gror in som det blir besvärligt. Har en liten billig sak från Biltema som går på 12V från cigguttaget och den har funkat bättre än jag trodde.

Av Alphahanne

Skriver inte ut många sidor per år numer. Nästan alla utskrifter idag är adresslappar när jag ska skicka paket. Köpte en Brother S/V laser för fyra år sedan och tonern har väl gått ner en fjärdedel.

Har en gammal Epson bläckstråle också som jag inte skrivit ut något på på säkert fem år. Risken är väl stor att det inte går skriva ut igen även om jag byter alla patroner. Har bara kvar den för scannern.

Av Alphahanne

Finns det någon info ifall man får någon rabatt om man äger 2020?

Av Alphahanne

Created on: 2004-10-14 00:34:43

Sedär.

Av Alphahanne
Skrivet av dlq84:

Varför frågetecknet efter "Ja"

Skrivet av Enviro:

Vet inte?

Fixat nu.

Vet inte om utropstecknet blev bättre faktiskt.

För övrigt är det svårt vara utan googlekonto idag, framförallt om man använder android. Visst går det men det blir en aning krångligare.

Av Alphahanne
Skrivet av Pepsin:

Lite kul att företag numera kan komma undan med att skylla alla prishöjningar på "inflation".

Den enda inflation som råder är företagens vinster och VD:arnas löner.

Du missförstår nog meningen, "inflation" i sammanhanget betyder bara "ökning" och är inte relaterat till den mer nationalekonomiska inflationen.

Av Alphahanne

Haas tog en riktig rövare. Hade det regnat mer hade det varit ett lyckodrag, nu blev det inte så.

Av Alphahanne
Skrivet av SCORPIUS:

Tja.. om dom inkluderade en luftkylare i paketet att byta till när denna kylaren går sönder så kanske? 🤷‍♂️

Utan medföljande luftkylare.. NEJ.

För denna kylaren kommer att ge upp en dag. Det är oundvikligt.
Det går att argumentera för att den som köper dessa kort skiter i vilket för mest troligt så kommer dom handla ett nytt snabbare under kylarens livstid.
Så det blir begagnatvärdet som tar stryk, för den som vet vad den köper that is.

Du får det nästan låta som den kommer ge upp tämligen snabbt. Vad grundar du det på?

AIO-kylare idag är hästlängder bättre än vad de var från början. Av egen erfarenhet tog det nio år innan min första började låta illa och behövde bytas, den jag har nu har snurrat i fem år utan minsta hicka. Om sex-sju år kommer inte många vilja ha dessa grafikkort och så länge tror jag nog de håller.

Av Alphahanne
Skrivet av ramlösa:

Vissa prylar är betydligt bättre idag, sen är frågan när är förr?
TV-apparaterna fyller en hel vägg för kaffepengar, trådlösa-lurar, surfplattor etc..

Något som har blivit sämre på senare tid är trippel-A spel, 90+% är rent skräp idag..
Kul att det finns indiespel, men vad är det som dödade trippel-A spelen? DEI, girighet, inkompetens, stagnation, konsolspelare?

De som köper skräpet. Det säljer uppenbarligen.

Alldeles för många ser bara på allt lullull och betalar för snygga spel som faller i glömska på några veckor då de saknar känsla.

Jag vidhåller att spelen faktiskt var bättre förr då spelmakarna var tvungna konkurrera med känsla och spelvärde. De modernare spel som faktiskt lever vidare är inte de som ser snyggast ut, låter mest och är blodigast. Generellt då, undantag finns alltid.

Av Alphahanne
Skrivet av izzie:

Genom att RBR har vett att titta på statistiken och inte lyssna på hobbyanalytiker på reddit.

Han kom fyra i mästerskapet sin första säsong med RBR, trea 2022, två 2023.

Årets resultat: 2, 2, 5, 2, 3, 4, 8, DNF

Knappast dåligt, har svårt att tro att någon annan på griden skulle överträffa det. Visst, han är inte stark i kval men så länge man kan köra in positionerna på söndagen så spelar det ingen roll var han kvalar.

Dessutom:
- En mogen förare som lyssnar på instruktioner
- Antagligen duktig (rutinerad) på att ge bra feedback till ingenjörerna
- Perfekt balans mellan egen performance och att inte på allvar utmana Max
- Enormt stort PR-värde i spansktalande/sydamerikanska länder

This!

RB har inget behov av någon som kan utmana Max. De har behov av en förare som täcker upp. Med vissa undantag har han trots allt gjort det. Han har hjälpt till att säkra konstruktörsmästerskapet två år i rad. Mer behöver han inte göra.

Av Alphahanne

Personligen har jag i dagsläget inget behov av AI. Kan inte riktigt se var det skulle göra nytta i min tillvaro heller.

Det sagt så får framtiden visa om detta ändras.

Såg dock en video nyligen där det visades hur man kan använda sig av AI för att kartlägga vägar i gamla kretskort. Det skulle eventuellt kunna bli intressant om jag får behovet återskapa något gammalt kretskort som ingen annan redan gjort. I dagsläget finns dock inte det behovet.

Av Alphahanne

Finns mycket forskning som tyder på att den genomsnittliga intelligensen var som störst för tusentals år sedan när människan fortfarande kämpade mot naturen för att överleva, samt forskning på att den under senare tid sjunkit.

Kunskapsnivå är inte samma sak som intelligens.

Av Alphahanne
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Internet används för att spridas mycket, folk kan även träffa likasinnade etc.

Men väldigt mycket skeptisk/konsumtionsteorier m.m fanns allt innan internet fanns i våra hem. De sakerna du tog upp fanns allt innan internet, plattjordare är ett litet undantag som fick ett uppsving av flat earth society. Där vissa påstår de sökte upp denna grupp för att se om gruppen verkligen fanns. Så jag ser ett problem med internet är att "sekter" och liknande lättare kan spridas.

Jag är tveksam till om att folket i allmänhet blir så mycket dummare. Från min bild av att ha varit uppvuxen utan internet sett hur folk då var och påstår och sedan sett nu efteråt.

När man pratar allmänbildning, intelligens etc dag och förr. Så påstår jag att ungdomar idag kan andra saker än de förr. Jag skulle gissa att antalet bibelverser dagens ungdomar kan utantill är väldigt få emot vad de kunde förr, men detta är ett otroligt dåligt mått på intelligens, då dagens ungdomar kan annat istället som allt detta med datorer.

Inte påstått att det inte fanns före internet, inte heller att folk blir dummare. Att dessa idéer har spridit sig enormt de senaste 30 åren är dock odiskutabelt.

Av Alphahanne

Det måste ju finnas en anledning till att fler och fler blir antivaxare, chemtrailare, plattjordare osv. Någonstans tror jag det kan bero på att det finns för mycket information så somliga flippar över och jagar något som för dem är enklare greppa. Att fastna i sådant redan som ung kan leda till mycket negativt. Idag är det inte som det var i begynnelsen av webben, då fanns inte så mycket att snurra runt och man hamnade oftast i slutändan på playboy ändå, nu kan man snurra ner sig i riktigt otäcka saker om man har lätt tappa verklighetsanknytningen.

Av Alphahanne

Det beror mycket på vilket perspektiv man har. Mycket är bättre idag men det finns saker som definitivt är sämre också.

En del klagar på att priserna är hutlösa idag och jag kan inte riktigt hålla med om man jämför. T.ex. när jag köpte min Amiga 500 med skärm och extra drive så betalade jag 11000:- 1988. Det motsvarar i runda slängar 26000:- idag, man får en förbaskat kompetent dator för 26000 idag. Amiga 500 var dessutom budget på den tiden så i dagens mått så var den svindyr, då var den förhållandevis billig. När jag några år senare köpte hårddisken på 120MB och 4MB Ram, inklusive kontrollern då, så betalade jag 7500, vilket idag skulle motsvara 13500. Vem skulle betala sådana pengar för lagring och ram idag? Det finns inte på kartan för de flesta.

Så egentligen är hårdvara rätt billigt om man ser ur ett tidsperspektiv.

Andra saker är inte ett dugg bättre dock. Folk är så jäkla stressade idag, man måste alltid vara kontaktbar och gud hjälpe den som inte svarar på en gång när man söker kontakt. Detta började med intåget av internet och den ökade mobiltelefonanvändningen i mitten av 90-talet. För att inte tala om all social media. Före det så fick man vara betydligt mer chill och ta saker lite mer som de kom. Generellt mådde folk mycket bättre mentalt då än idag. Det märks tydligt att den psykiska ohälsan ökat markant de senaste årtiondena, detta är garanterat en av anledningarna. Så ja, detta var utan tvekan bättre förr.

Av Alphahanne

Den fungerar direkt för mig via Telia och googles DNS.

Av Alphahanne

Det gick ju inte särskilt bra.

Men å andra sidan försökte jag ju undvika pyttemjuk så länge som möjligt.

Av Alphahanne

Finns förlängningskabel för wifi-antenner om man vill kunna positionera dem bättre annars.

https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/tradlost-natverk/w...

Av Alphahanne

Drivremmar i spelaren är garanterat i dåligt skick och behöver bytas. Utöver att den behöver rengöras och smörjas upp.