Inlägg

Inlägg som maweric har skrivit i forumet
Av maweric

Just därför jag vill köpa AMD.

Av maweric

JDC säsong 33!
Invigningsevenemanget äger rum lördagen den 22 juni kl 20:30 CEST. Hoppas vi ses där!

https://jdc.jazz2online.com/news/1160-jdc-season-33/

Av maweric

Intressant. Förklarar lite varför det kan vara svårt med sociala relationer ute i riktiga livet.

Av maweric
Skrivet av Goedendag:

Ja. Är man en stor aktör som tillverkar operativsystem som kopplas upp till Internet har man ett visst ansvar. Alternativet är att låta främmande makt och kriminella utnyttja säkerhetshål hos enheter som finns hos privatpersoner, företag, myndigheter och andra organisationer.

Microsoft, Apple och Google marknadsför sina produkter som säkra. Då borde de rimligtvis stå för det uttalandet tycker jag.

Visst, men då får du betala för det. Antingen i pengar eller reklam. Är du villig att betala för de som sitter kvar på gammal version av ett OS om du själv använder den senaste?

Problemet med säkerhetshål är större med alla IoT och routrar, som inte går att uppdatera.

Av maweric

Medelmåtta.

Av maweric
Skrivet av Jumpcut:

Ja, det finns ju som alternativ och är något som vi kollar på. Samtidigt får man det exakt som man vill om man bygger själv. På sikt kommer vi tex behöva sätta in ett Quadrokort också som krävs av lite andra mjukvaror, men fortfarande köra 4090 som main.
Jag har byggt renderburkar förut baserat på Threadripper och det har funkat mycket bra. Har en som fortfarande går 16 timmar om dagen minst. Bygger vi själv kommer vi köra all komponenter från samma leverantör, absolut. Köper vi färdigt blir det inte från någon byggare lokalt tror jag, isf blir det nog någon av dom stora tillverkarna. Men vi har inte riktigt hittat workstations bestyckade som vi vill. Jag brukar köpa en del från Mullet.se, dom tycker jag är bra, men dom verkar inte ha Threadripper utan kör hårt på Xeon.

Låt Inet bygga ihop den istället. Säkrast så och du får välja komponenterna själv.

Av maweric
Skrivet av walkir:

Det är väl inget annat företag än just Microsoft som har så kort support av ett OS mot konsumenter? Även om Windows 10 släpptes 2015, så är version 1507 långt ifrån samma OS som exempelvis 22H2. Dvs har du inte hängt med alla "feature updates", så är du helt utan support idag.

Som jämförelse så supportar Apple alltid minst tre OS-versioner samtidigt och ger säkerhetsfixar längre tillbaka än så.

Vad tror du det skulle kosta att supporta fler versioner? Vem skulle få betala? Vi konsumenter med antingen högre pris eller reklam.

Av maweric
Skrivet av dan@work:

"Företaget skriver att det är ett sätt att se till att alla användare får maximal nytta av sina nuvarande Windows-datorer."

Maximal nytta vore ju att fortsätta supporta 10:an ett bra tag till.
Borde inte typ EU vara upprörda av all onödig e-waste och slå microsoft på fingrarna?

Edit: eller så är dom inte upprörda för att ms har lovat att det blir mycket enklare att spionera på alla som använder 11:an 😋

Ska man tvinga företag att supporta gammal mjukvara? Ska man även tvinga Apple och Google att fortsätta supporta äldre iOS och Android?

Av maweric

Helt utan AI??

Av maweric

Kan det vara så att dessa kommer vara relativt överklockningsbara? Jämfört med hur andra moderna CPU:er med högre TDP redan är ganska maxade.

Av maweric
Skrivet av evil penguin:

"Bra att ha" är nog kod för "slutförvaring av förlegad hårdvara med visst affektionsvärde", men där i den lådan kan jag ändå tänka mig att den kommer till sin rätt...

Man måste sälja hårdvara som klassas som "lite bättre" för sin tidsperiod, istället för att låta dem samla dam. Det är lag på det har jag hört!

Av maweric
Skrivet av macbang:

ha kvar min 250gb med kylare ifrån 2012. Ha legat i min " Bra att ha låda " de senaste 10-12 åren

<Uppladdad bildlänk>

Är den bra att ha?

Av maweric

Både ja och nej. Gillar inte att ha en massa enheter med dålig säkerhet.

Av maweric

Att det dyker upp buggar i bland är inget konstigt när det gäller ett komplext OS. Det är ju inte på samma nivå som när vissa släpper nya spel

Av maweric
Skrivet av Viceroy:

Den vill jag se! Hör av dig när den är ”up and running”! 😅

Om du lovar att följa den till punkt och pricka! Alltså göra så som de visar

Av maweric

Aha!! Då kanske vi får se en dokumentär om hur man limmar pizzan och äter sten?

Av maweric
Skrivet av Joppis:

Ingen av mina privata laptops eller jobblaptop använder batteriet när laddaren är ansluten.

Det är ju ganska dumt tycker jag. Om det nu behövs lite mer ström än laddaren kan leverera korta stunder.

Av maweric
Skrivet av walkir:

Tänker exempelvis på hur min MacBook Pro M1 Pro (grundmodellen) levererades med en lite klenare nätadapter (67W). Vid max belastning, så har det visat sig att min modell toppar på runt 73W, vilket inte laddaren kan leverera. Med en kraftfullare laddare, så blir helt enkelt resultatet högre. Det är ingen slump att övriga modeller levererades med 96W-laddare (vilken också lär gå i taket i extrema fall).

Skrivet av marcusOCZ:

Om strömtillgången är flaskhals, så är det ganska självklart att en benchmark är snabbare med mer ström än med mindre.
Vanligast är dock, att det är termiska flaskhalsar i mobile och flertrådade benchmarks.

Jo, men det finns ju ett batteri att ta av. Borde inte den agera som en buffert? Tycker det vore konstigt konstruerat annars. Jag pysslar mest med stationära datorer, därav min nyfikenhet.

Av maweric
Skrivet av walkir:

Vid tidigare tester från Microsoft, så användes även en kraftigare laddare (45W) för 13,8"-modellen än vad den levereras med (39W). Detta brukar inte minst påverka Cinebench-testerna. Märk även att 45W krävs för att snabbladda datorn!

Troligvis kör Microsoft med samma fulspel mot Apple, som Intel gjort mot AMD i alla år.

Hur kan det påverka testet?

Av maweric

Men, nä. Jag trodde jag skulle få max 3 rätt innan jag startade. Denna quiz måste gått sönder, för så här bra är jag inte!